Mit tegyek? Elég rosszul érzem magam,3 éve együtt vagyunk a barátnőmmel, eljegyeztem nyáron lesz az esküvő. De! Annyira kellemetlen nekem, mert ők gazdagok. Mindent megkapott eddig.
Én sem tartom őket nagyra és nyugodtan letegezhetem, ő is tegezett engem, holott én kort nem írtam, szerintem.
Másrészről pedig ez az én időmben dolog olyan, hogy torkig vagyok már vele, így is a nyugdíjasok szabadították az országra 8 évig a nyomort, mostmár ne okoskodjanak, ők nem a jövő, ennek ellenére a tandíjkérdésről is nyilatkoztak, mi közük hozzá? Szerintem semmi. Ennyit erről, ő kezdte az én időmben dolgot nem mi és jogos, hogy már mindenkinek rohadtul elege van az ilyen megnyilvánulásokból.
Nálunk is ez volt a helyzet. Apuék eléggé jól állnak, én is mindig mindent megkaptam. A férjemék sem éltek rosszul, de közel sem ment nekik annyira jól, mint nekünk. Az elején őt is nagyon zavarta (néha még most is), hogy a szüleim mindent megadnak nekünk. Ők is építettek nekünk egy házat, de a férjem is bele tudott szállni, volt neki több,mint 2 millió félrerakott pénze. Ez nagyon jót tett a lelkének. Próbáltam mindig megértetni vele, hogy ő nem "ingyenélő", mert dolgozik, sőt sokkal többet keres, mint én, és hogy hiába tiltakozunk, anyuék így is, úgy is adni fognak. A gyerekük vagyok, ő azt tartják normálisnak, hogy ha van, miért ne adnának. Egyszer mi is meg fogunk mindent adni a miénknek, amit csak tudunk. És erről nem nagyon lehet lebeszélni egy szülőt. Hozzáteszem, imádják a férjemet, soha nem is hánytorgatnák fel egyikünknek sem, hogy kitől kaptuk ezt a sok mindent. Amit tudunk magunknak szerzünk meg, sokat spórolunk. Most már eljutottunk oda, hogy nem napi téma ez a dolog. Meg apuékat egyébként sem lehet visszautasítani, mert ha valamire nem fogadunk el pénzt, akkor stikában megveszik!:)
Szóval kedves kérdező, tudom,hogy kellemetlen, de ezt el kell fogadni. Gondolom apósodék sem azt nézik, hogy neked mi van, hanem,hogy a lányuknak meg akarnak mindent adni, amit csak tudnak. Tisztelettel meg kell köszönni, és ennyi.
Miért kellemetlen?
Nagymamám azt mondta mindig,hogy amit adni akarnak,azt fogadd el!
Ülj le apóssal,köszönd meg neki,nem kell hunyászkodni,meg nyalizni,említsd meg,hogyha úgy gondolják,akkor semmi kifogásod egy házassági szerződés ellen,így te is kvázi adsz neki cserébe olyant,ami manapság hiánycikk és majdnem többet is ér,mint egy ház...
Szia!
Ne problémázz ilyen dolgokon!Ha szereted a nőt,fogd és vedd feleségül!Amit a szülők adnak,azt meg fogadjátok el,nem ti kértétek,tehát ne legyen lelkiismeretfurdalásod miatta!Anyós meg akkor jó,ha porhanyós-ezt jól jegyezd meg!Tisztelet a kivételnek!
Nagyon sok boldogságot kivánok nektek!:))))
Szia!
fordulhat még a kocka,és neked is beindulhat a szekér,örüljetek együtt,hogy a kezdőlökést megkapjátok.(Másrészt én úgy tudtam,hogy az esküvő költségei leginkább a lányos szülőket terhelik,ha nem a pár fizet mindent...)
OFF: a 71/f nem arra célzott,hogy a mai fiatalok ilyenek meg olyanok...Hanem a társadalmi különbségekre...Hogy ma sok embernek a popija alá raknak mindent,míg a másik ha meggüzül,akkor sem tud boldogulni...Szerintem ebben semmi bántó nem volt a mai fiatalságra nézve...Én is fiatal vagyok 23 éves,de nem értem mi bajotok volt azzal amit írt...(kétkezi munkás és orvos szerintem soha nem keresett ugyanannyit,de lehet csak én vgyok félreinformált...)A másik meg ez nekem egy kicsit olyan lekezelőnek tűnik a fizikai munkát végzőkkel szemben,ami nem korrekt...saját példa: fizikai munkát végzek,mert nagyon szeretem, mellette pedig a szakdolgozat hiányzik a diplomámhoz,és két nyelvet beszélek.Akkor most hülye vagyok és le kell nézni vagy okos vagyok és meg kell fizetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!