Mit lehet tenni a szegényebb rokonokkal? Miért kell hisztiznie, kioktatni?
Apukám testvéréről van szó. Nincsenek jó anyagi körülményeik, most télen vissza is költöztek mamáékhoz. Viszont apa húga folyamatosan megjegyzéseket tesz rám, vagy a szüleimre... Karácsony pl. úgy van, hogy Szenteste anyáékkal vagyok, Karácsony első napján megyek mamáékhoz apával (elváltak anyuék) és ott bontom ki az ajándékokat, amik apától, mamáéktól vannak. Most decemberben a nagynéném zokogva kivonult, hogy nem igazság, hogy az ő gyereke 4 éves, de alig kap ajándékot, nekem meg drágábbnál drágább dolgok vannak a fa alatt.
Múltkor elkísértek kozmetikushoz (ők mondták, hogy jönnek velem, meg elvisznek) és utána ki volt akadva, hogy mennyire drága helyre járok és hogy a városon kívül ő sokkal olcsóbb helyre jár, majd kér nekem időpontot. Mondtam, hogy nem kell, mert ez a szalon közel van a gimimhez, ezért pl. egy lyukasóra is elég, ha gyorsan kell valamit megcsinálni és nem akarok 30-40 perceket utazni csak oda mondjuk egy gyanta miatt.
Vasárnap is ott voltunk ebédelni és mondtam, hogy én nem kérek a sütiből, mert kb egy kalóriabomba volt és ki volt akadva, hogy ő ezzel dolgozott tegnap este óta, éjszaka is még piskótát sütött és aztán én voltam a szemét, hogy milyen válogatós vagyok és nekem semmi nem jó.
ez most eros lesz, de tudod mit mondanek arra hogy egy olcsobb kozmetikaba foglal idopontot?
en meg foglalok neked a munkaugyi kozpontba idopontot
nem tudom miert jo irigykedni, szerintem irogysegbol senki sem gazdagodott meg meg
"en meg foglalok neked a munkaugyi kozpontba idopontot"
Honnan veszed, hogy nincs munkája?
Lehet, hogy van, csak nem olyan előkelő, mint a kérdező családjának.
Nem, egy szeletet sem fogok enni a sütiből, mivel nem eszek cukrot. Icipicit sem. A diéta nem arról szól, hogy "jaj csak pár falatot, attól úgysem hízok".
Nem dolgozik. Pont ezért is költöztek vissza mamához, merthogy nem talált munkát, amióta a gyerekük ovis és így alig maradt pénzük a hitel és a számlák után.
17 éves vagyok, szerintem nem annyira ritka, hogy ilyen korban jár az ember kozmetikushoz.
Nem ráncfeltöltésre megyek, hanem gyantáztatni és arcmasszírozásra, félévente nagykezelésre. A legtöbb barátnőm 7.-es, 8.-os kora óta jár, ahogy én is és nem azért, mert szőrös orkok lennénk, vagy amúgy a tükör is összetörne reggelente. Egyszerűen képtelen vagyok magamnak legyantázni a szükséges testrészeimet, annyi pénzt nekem ez megér havonta, amennyit kifizetek rá.
Nem tudom mit kell kiakadni a kozmmetikuson, hetedikes korom óta havi 18000ft ment el arra hogy ne legyek ragyás.
Vannak ilyen rokonaink, akik szerint felesleges támogatni 14+ után egy gyereket. Alap dolgokon kívül semmit nem vesznek a lányuknak. Dolgozzon érte. Most 16 éves borzalmas tanuló, folyton fáradt de dolgozni kell.. Üdítő is luxus cikk. A diplomaosztómra sem jöttek el, pedig mondtuk nem kell pénz se semmi csak legyen együtt a család. 30km nem utaznak egy ebédért ezt mondták. Nem állnak rosszul anyagilag, de ők ilyenek.
Először is, hogy érted azt, hogy a 4 évese alig kapott valamit? Gondolom ő is kapott ajándékot nagymamádtól, és kapott az apukádtól is, nem? Nálunk ilyen elő sem fordulhatott volna. Mi is jól állunk anyagilag, testvereink gyerekeinek is veszünk ajándékokat. Ahhoz meg már senkinek semmi köze, hogy apád neked mit ad, de lehet én azokat nem előttük adtam volna oda. Ha én lennék apukád huga, akkor ha fájna is, tuti nem hisztiztem volna, mert gondolom a 4 éves se hisztizett. A sütis dolgot is megértem, van akinek egyszerűen nem fér bele, van aki akkor sem hízik, ha megeszik egy tepsivel, van aki meg már attól is, ha ránéz. Aki nem eszik cukrot, az kifejezetten rosszul tudja magát érezni, ha megeszik egy sütit, mert mindenféle gondokat okoz a gyomorban, tapasztalatból mondom.
Neked azt tanácsolom, hogy legyél velük kedves, megértő, nem kell előttük mutatni, hogy mid van
Nyilván Apád húgának is megvannak a hibái.
Azt se tudom, hogy azért nem dolgozik, mert lusta; vagy egyszerűen nem sikerült épp munkát kapnia. (Merthogy van ilyen...)
Az is kérdés, hogy az ajándék-egyenlőtlenség az egészre vonatkozott-e vagy kimondottan a nagymamádtól kapott ajándékokra. Utóbbi esetben Érthető a megbántottsága. Ugyanis az ajándéknak nem az értéke a lényege, de ez bizonyos helyzetekben értelmezhető úgy is, hogy az egyik unokáját jobban szereti a másiknál.
De azért a kozmetikussal valószínűleg nem akart rosszat, ezt azért gondold át. A kozmetikus egyébként nem csak hogy luxuscikk, semmi értelme járni. Csak elhitetik a nőkkel, hogy ettől szebbek lesznek, valójában nincs így.
40/F
#utolsó
Nagyon rosszul látod a kozmetikus kérdését, mint bőrápolási kérdést. A férjem is jár, s de, látszik egy bőrön a karbantartás, ahogy egy testen is látszik az edzés és az egészséges étkezés, káros szenvedélyektől való mentesség.
Kérdező: ne foglalkozz vele. Ennyit tudsz tenni. Aki frusztrálja magát az anyagi helyzete miatt, az mindig azon fogja leverni, akinek (szerinte) több van. Önkéntelen, intelligenciahiányos, ostoba dolog, de így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!