Nálatok is úgy van, hogy aki a kevesebb pénzt keresi az végzi az összes házimunkát?
Miért lenne így?
Egy háztartásban ha többen élnek,akkor mindenkinek a feladata rendben tartani azt. Nyilván be lehet osztani egymás között,hogy ki mit végezzen el stb..De ilyet én nem tudok elképzelni,hogy csak az egyik fél csináljon mindent.
Dehogy :D Eleve az a 10-20 ezer kulonbseg ami a fizetesunk kozott van, az semmi. Nekem 8 oras ulomunkam van, a paromnak 8 oras fizikai. A hazimunkat megis fele-fele aranyban vegezzuk! Mivel o kesobb kezd, delelott rak rendet, ha korabban kel, en viszont korabban hazaerek, igy en estenkent csinalok ezt-azt, ha van meg kedvem. Komolyabb takaritas hetvegen tortenik, amikor mindketten szabadok vagyunk, hetkoznap max a mosogatas vagy 1-1 mosas, meg altalanos rendtartas van. Illetve a parom (ferfi) "dolga" a fozes, mivel az o szakmaja szakacs, es szeret fozni, en meg csak ritkan.
De ha 3x annyit keresne barmelyikunk, mint a masik, akkor se merulne fel egyikunkben sem, hogy a takaritas innentol a masik dolga :D
Akkor logikusan végiggondolva ugyanezt, ahol már van gyerek is, ott ő végezze a legtöbb házimunkát, mert ő hozza a legkevesebb pénzt a konyhára. Hát nem?
Nem.
Nálunk mindenki csinálja a dolgát, és megbeszéljük, hogy ki mit vállal/tud megcsinálni.
Ez egy halott kapcsolat hosszútávon.
És ha az egyik fél agyvérzést kap és lebénul? Akkor nem tud pénzt keresni-tehát ő végzi az egész munkát otthon?
Nem. Idő és kedv és egyéb tényezők függvényében alakul.
Akinek útba esik a bolt, az vásárol. Aki éberebb állapotban van kelés után, az mosogat reggel. Hétvégén főzés: közösen. Teregetés: közösen. Takarítás: közösen. Ez egy életközösség. Közös háztartás, közös élet.
Elnézést, egy hosszabb reakció következik egy előző hozzászólásra:
#18-asnak igaza van abban, hogy fontos, mennyit dolgozik az, aki többet keres. Ha mondjuk, aki kevesebbet keres, 4 órában dolgozik, a fő kereső pedig 8 órában, jogos, hogy a legtöbb házimunkát a négyórás végezze, de nem az összeset - és szerinte emiatt pontozták le sokan #18-as hozzászólását.
Mert: Ez nem úgy működik, hogy akkor a főkeresőnek egy szalmaszálat sem kell keresztbe tennie, és még a szennyes ruhát is csak hajigálja nyugodtan a földre, a másik majd összeszedi utána (láttam már ilyet). Van egyenlősdi, és az érzelmek, közöttük is a kölcsönös tisztelet fontos. Ha én becsülöm azt, hogy a másik többet dolgozik, és ezért szüksége van több pihenésre, akkor a másik is tisztelje az én befektetett munkámat a tisztaságban és rendben, mert ez is munka, és segítsen a megőrzésében. Pl. amiatt nem fog kevesebbet keresni, hogy odaviszi az edényt a mosogatóhoz és vizet enged rá, hogy ne kelljen mosogatáskor fél órán át vakarni róla a dzsuvát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!