Mostohaanyám szerint mi anyával igénytelenek vagyunk. Én nem így gondolom. Valóban azok lennénk? 16/L
Anyával élek, minden 2. hétvégét péntek délután-hétfő reggelig, apáéknál vagyok.
Az ok amiért mi "igénytelenek" vagyunk.
-napi 1x este(edzés után)zuhanyzunk
-olcsó coopos tusfürdőnk van
-nem használok minden zuhanyzás után testápolót (heti 1x max)
-nem használok parfümöt(golyós dezodort igen)
-1 hétig ugyan azt a nadrágot,pulcsit hordom.
-2-3 napig egy pólót
-zuhanyzás után tiszta fehérnemű( napi 1)
-nem kenek semmilyen krémet az arcomra.
-hajmosáskor 1x samponozok és ennyi.
-rágom a körmeim
-nem járok körmöshöz,hogy rendbe tegye a körmeim
Mostoha anyám és a mostohahúgom
-napi3-4x zuhanyoznak
-zuhanyzás után testápolóznak
-hajmosáskor 2x sampon,balzsam,minden féle hajpakolás
-zuhanyzás után golyos+fújós dezodor,napközben fújóssal fújkálják magukat.
-parfüm ipari mennyiségben.
-minden zuhanyzásnál tiszta fehérnemű(bár ez okés is)
-1 napig használják a nadrágot,pulcsit,pólót.
-műkörmöshöz járnak.
-reggel,este arckrém
Amit én értelmetlenek látok(nem mondtam nekik sose)
Minden vasárnap reggel áthúzzák az ágyneműhuzatot, lepedőt,plédet,ágytakarót.
Minden hónapban kimossák az égész ágyneműgarnitúrát paplant párnát.
A színes ruhákat 2 csoportban mossák világos és sötét
Mi a világosakat(fehéreket) a fehérneművel mossuk
ők külön mossák a fehérneműt
Napi 2x biztos mosnak vasárnap 4x
Van vagy 30 fél e parfümjük,tusfürdőjük,samponjuk.
Ne aggódj, ők tipikusan azok, akik a 30-as éveikben már a ránctalaító krémeket kenegetik magukra, úgy kinyírják a bőrüket.
Ne foglalkozz vele, mit mondanak.
Részemről meg ők nevetségesek. Ettől semmi nem változik, akkor te miért veszed magadra? :)
Egyébként ez súlyos megfelelési kényszer részükről a külvilág felé, valami nem stimmel odabent.
Nehogy már te érezd rosszul magad.
Ennyi tusolás mellett nem csoda, hogy állandóan kenegetni kell magukat. Szerintem nincs értelme naponta kötelezően testápolózni, ha nem problémás a bőre, vagy más miatt nem indokolt. Pl. télen és nyáron hamarabb szárazzá válik, akkor én is sűrűbben kenegetem magam, de minden nap felesleges lenne.
Az én szokásaimhoz mérve a mostohaanyádék túloznak egyértelműen. A te részedről csak annyi, hogy a ruháimat gyakrabban cserélem. Pl. pólót naponta, nadrágot is azért 2, max. három naponta. Most sokat vagyok otthon baba mellett, van, amikor egész nap ki se mozdulok, max. egy-egy órára sétálni a gyerekkel vagy boltba, így előfordul, hogy az utcai farmerjaimat hetente dobom a gépbe, de az itthoni nadrágokat naponta cserélem.
nm hordok gatyát se egy hétig, nemhogy polot..
körömrágás undorító
meg összemosod a pulóvert, farmert és a bugyit?? érdekes
Nem akarlak megbántani de egy hétig hordani egy nadrágot nem egészséges és ha a nevelőanyud lennék, lehet én is finoman megmondanám, hogy ez nem higiénikus, kicsit csúnyábban mondva igénytelen. A felsőket naponta, a nadrágokat minimum 2 naponta váltogatni kell. S ha édesapád családja megengedhet magának ennyi piperecikket, akkor 1-2 új nadrág és póló beszerzésével sem lehet gond. Mármint ha ruhák hiánya miatt nem cserélsz rendesen.
16 évesen egy lány, ha szeretne nőies lenni, csinos és ad magára - akkor picit sminkelhet, használhat kicsi testpermetet, finom parfümöt, hajbalzsamot.. Ez normális, ezzel nincs semmi baj.
Az ágyneműcsere hetente teljesen rendben van, a mosás pedig - kinek hogy. A körömrágás oedig veszèlyes
Nekem jó orrom van, ha 2-3 napig hordassz egy pólót és egy hétig egy nadrágot, azt nagykabát alól is kiszagolom. Nem kellemes. Szerintem ezek mosását sűríteni kéne, a póló gyakorlatilag fehérnemű, mindennap kell cserélni és másikban aludni. A nadrágon is megérződnek az altáji szagok 2-3 nap után. Lehet, hogy neked rosszabb szaglásod van, de ezek miatt jogosan gondolnak igénytelennek. A körömrágás se túl guszta, de manikűröztetni nem kell emiatt.
A rokonaid szokásai kicsit túlzóak, egy része már nem a higiéniáról szól, pl parfümgolyók, műköröm. Az viszont, hogy tiszta ruhában, ágyneműben érzik jól magukat teljesen normális.
Szóval keresd a középutat, cserélj ruhát az ő igényeik szerinte, de hagyd a flancolást ha nem bírod. Ugyanakkor jobban jársz, ha megvan a keret rá, hogy az ő normáikat kövesd, illatosabb, vonzóbb leszel.
szerintem valahol kettőtök között van az optimális...
elég napi 1 zuhany, testápoló nem kötelező, parfümöt se kell fújni orrba-szájba.
viszont a 2-3 napos póló meg 1 hetes nadrág gáz. az ágyneműt is illene hetente cserélni. a paplanok párnák mosása szerintem 3-6 havonta oké. nyáron inkább 3, akkor izzadósabb az ember, télen elég ritkábban, de akkor időnként ki szoktam rakni a mínuszba kifagyni meg szellőzni. a ruhák színre válogatása is alap, mert egy idő után minden ugyanolyan színű lesz. szerintem mosni akkor érdemes, ha összejön egy adag, ez mindenkinél máskor következik be.
Minden vasárnap reggel áthúzzák az ágyneműhuzatot, lepedőt,plédet,ágytakarót.
Minden hónapban kimossák az égész ágyneműgarnitúrát paplant párnát.
Ez teljesen normális.
szerintem van amiben ti vagytok igenytelenek, van amit meg ök visznek túlzásba.
pl 2 3 napig ugyanazt a polot hordani borzaszto lehet
nade napi 3 4 furdes es utana testapolozas mar tulzas. nyaron eleg gyakran enis napi 2 3 x lezuhanyzok,mert jolesik, de eszembe nem jutna utana testapolozgatni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!