Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el hogy a szuleim...

Hogyan érjem el hogy a szuleim elengedjenek egyedul vagy esetleg haverokkal utazgatni?

Figyelt kérdés
Mar lassan 17 eves leszek es meg azt is nehezen engedik meg hogy itt a varosban csavizzak. Szoszerint itthon fogok elporosodni ha nem segitetek.

2017. febr. 13. 16:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom, hova szeretnél utazgatni, de szerintem a lényeg a fokozatosság. Ha a városba is nehezen engednek, egy hétre az ország másik felébe tuti nem fognak. Viszont ha először a környékre mennétek kirándulni, esetleg a szomszéd városba, megbízható barátokkal (ismerik, szeretik a barátaidat?), úgy, hogy időre hazaérsz, és szólsz, ha megérkeztek, indultok, stb., lassan megpuhíthatod őket. :)

Off: A 'pölö' egy fokkal sem szebb kifejezés, mint a 'csavizni'. Biztos vagyok benne, hogy itt mindenki használ olyan szót/szavakat, amin legalább egy ember gúnyolódna, szóval koncentráljunk talán a kérdésre, ne a szavakra. :)

2017. febr. 13. 19:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Eszem ágában sem volt lehurrogni a kérdezőt, de én tényleg életemben nem hallottam még ezt a kifejezést, annak ellenére, hogy csak pár évvel vagyok idősebb.
2017. febr. 13. 20:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Fokozatosság. Bizonyítsd hogy talpraesett vagy, és nem kell félteniük.

Én is így csináltam. 15 éves korom óta rendszeresen járok sulis utakra, diákkonferenciákra külföldre (igen, tudom hogy kiváltságos vagyok, nem azt mondom hogy te is járj külföldre évente többször, a lényeg a fokozatosság).

Mostanra eljutottunk odáig, hogy mind belföldön, mind külföldön szabadon utazhatok felnőtt nélkül, akár úgy is hogy kiskorúak vannak a csapatban akiket velem engedtek el (tudod, amit itt is írnak sokszor, hogy "mehet, ha van vele idősebb, felelősségteljes arc" - na az lennék én), vagy teljesen egyedül (egyetemi interjúra).

Tudják hogy tudok utazni, kiismerem magam bármilyen reptéren/pályaudvaron mert több mint húsz különbözőn jártam, tudják hogy tudok tájékozódni egy ismeretlen városban térképpel és térkép nélkül is, hogy tudok kommunikálni, akár segítségkérésről akár konfliktusról van szó, tudják hogy be tudom osztani a pénzem és kb tudom a dolgok reális árát, hogy tudok felelősen vigyázni a busz/vonat/repülőjegyemre, csomagomra, telefonomra, szállodai szobakulcsomra, nem kések le gépet, nem sértek törvényt, és úgy általában talpraesett és rutinos utazó vagyok, az utazáskor felmerülő problémák jelentős részével találkoztam már.

Innentől kezdve a "Síszünetben a legjobb barátnőmmel átugrunk két napra Bécsbe mert miért ne" kijelentés ellen semmi kifogásuk nincs.

Nem tudom mennyit utaztál életedben, de először kicsi utakkal kezdd. Ha még a saját városotokba se engednek, beszéld rá őket hogy hadd menj el nappal sétálni, csak úgy a barátaiddal. Sí- vagy tavaszi szünetben szomszéd város egy napra? Reggel mentek, este sötétedés előtt jöttök. Valakinek a jófej nagytesója is mehetne. Aztán nyáron valakinek a nyaralójába lemehettek két-három napra, ott mégis védettebb környezetben vagytok mint egy hotelben vagy kempingben. Aztán jöhetnek a nagyobb falatok, utazás, biciklitúra, fesztivál. Szintén érdemes lehet valami nagytesót/megbízható arcot keresni, akár laza szülőt ha van, aztán majd szépen hozzászoknak. Közben meg bizonyítod hogy életképes vagy. 18L

2017. febr. 16. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!