Van valami ötletetek, hogy hogyan érjem el azt, hogy a szüleim minden hova elengedjenek?
Keresel állást, kiveszel egy albérletet, elköltözöl, és közlöd velük, hogy azt csinálsz, amit akarsz.
Más megoldást nem látok, sőt azt sem értem, miért kéne mindenhová elengedniük.
Elég megnézni, mibe keverednek a kamaszok egy-egy fesztiválon vagy diszkóban, hogy az ember legszívesebben 32 éves korukig bezárja őket egy sötét szobába, internet nélkül. :P
Értelmes szülő nem fogja mindenhova elengedni a gyerekét (mármint itt most 18 éven aluliról beszélek nyilván), mert 1) jogilag ő felel érte, 2) jó, hogy nem az a fajta szülő, aki szarik bele abba, hol a gyerek és mit csinál.
Nem mindegy, hogy 14 évesen hova nem engednek el... du. fagyizni a barátnőddel, vagy Balaton Soundra, éjszakai rockkoncetre, diszkóba egyedül. Utóbbit meg is értem, baromi veszélyes egy tininek. Ha jót akarsz magadnak, akkor szerzel felnőtt felügyeletet (és nem a barátnőd 10x megbukott 19 éves bátyja kategóriásat), és úgy kérdezed meg, vagy sehogy.
Ha a szüleid felelősnek érzik magukat érted, és fontos vagy nekik,nem engednek el mindenhova. Feltételezem, iskolába jársz, és most az legyen az első.
Én a 14 éves fiamat nagyjából mindenhova elengedem, ahová kéri. Ez úgy néz ki, hogy
1. elég jók a jegyei
2. hétköznap 1x, néha 2x, este hétig, max. fél nyolcig. Nyáron legkésőbb fél 9-9 óra a határidő.
3. hétvégén egyik napon kimehet csámborogni. (a másik napon segít és tanul)
Mindehhez tudni kell: kisvárosban lakunk. A gyerek teljesen megbízható. Eddig mindig pontosan hazaérkezett, ha nem, hívott. A telefont mindig felveszi, ha hívom. (Nem szoktam fölöslegesen hívogatni, de azért néha rá-rá csörgök, hogy mi van, hol van, stb.)Ismerem a barátait, és a barátok szüleit, akiknek tudom a telefonszámait. Van spórolt pénze, abból jár ki fagyizni meg ilyenek - de nem költi ész nélkül a pénzt, nagyjából tudjuk, mikor, mire megy el a pénz.
Kifejezetten bulizni, az éjszakába, kisváros oda-kisváros ide, nem engedném el. De nem is akart még eddig ilyet, szerencsére. A barátai szülei épp így gondolkodnak.
Szóval a kérdés az, hogy vajon te mennyire vagy megbízhatő? Hová akarsz menni és mikor, és hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!