Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbuktam mint anya, mint...

Megbuktam mint anya, mint feleség?

Figyelt kérdés

Muszáj kiírnom magamból, mert kuss a nevem. Talán megoldást is kaphatok.

Férjem és én több, mint 5 éves közös multtal rendelkezünk. Akkoriban ismerkedtünk meg, mikor a fia született.

Szép szerelem a miénk, jó társak, barátok, testvérek vagyunk egymásnak. Az elejétől ismerem a fiát, imádtam őket. Vártam az újabb találkozókat, rengeteget játszottunk a kicsivel. Aztán, ahogy idősödött, úgy kezdte átvenni anyja idióta stílusát. Az anyukája alig foglalkozik vele. Most 5 éves már elmúlt. Már egy helyen lakunk férjemmel, apás hétvégén mindig itt van a gyerek is. És bennem egyre nagyobb és nagyobb a feszültség. Főleg most, hogy én is várandós vagyok.

Az el van várva tőlem, hogy enni adjak a gyereknek, míg apa alszik, meg foglalkozzak én vele addig. De persze, hát nem nézhetem semmibe, csak egy gyerek.... De az, hogy amikor elgurul a bogyó a gyereknél, és visszafelesel nekem, eszek és azt ne egyem meg mert az az övé, takarodj haza, ebben az ágyban nem alhatsz, mert ez apáé.... Dobálja szét a legókat, amit nekem kell utána összeszednem. Rászólok, flegmázik, vállát rángatva csapkodja az üveg ajtót, mégjobban dobálózik. Apa nem szól semmit, csak mikor már én is csapkodni kezdek. Olyankor egyből: a csapkodással mész valamire? Hát nem, de akkor neveld te, a te fiad,szóljál rá, mert engem rugdos, csíp, harab, megkérem, hogy ne bántsa a babát és csakazért is....

Konkrétan én ne próbáljam nevelni, de tűrjem el, hogy itt van 2 hetente. Soha nem ártottam neki, boltból mindig hoztam neki egy kis ezt, egy kis azt. Leültem vele játszani, elmentem vele a játszótérre, és mégis így bánik velem....

Mit tegyek? Nem tudok minden ilyen hétvégére programot kitalálni, nem aludhatok ezért.másért. Párommal beszélni erről lehetetlen. Mindig megígéri h jobban odafigyel, amit mondok, és következő alkalomnál kezdődik előlről az egész. Alapjáraton nem szoktunk veszekedni, de mikor ezek a hétvégék vannak, mindig összeveszünk....

Próbáltam ajánlani neki, hogy csak szombat vasárnap legyen itt, és mikor szabadideje van, menjen el érte oviba, de az nem jó.... Bármit.mondok az nem jó... Ne kérjek már ilyet, hogy ne hozza el....

Akkor.mit csináljak? Alkalomról alkalomra gyűlölöm meg a gyereket, és lassan lassan már az egész a kapcsolatunkra is teljesen rámegy....

Egyenlőre én ezért nem szeretnék elválni, de nem lesz más választásom? Egyedül maradok a saját gyerkőcömmel?

Olyan szépen indult, annyira aranyos kissrác volt... Mostmeg süt belőle a gonoszság velem szemben.

Azt nem gondolnám, hogy az anyja uszítja, deaz is benne van sajnos a kalapban.

Mit tehetnék? Mit? Nagyon türelmes ember vagyok, de ezt már nem bírom így sokáig... Már kezdem bánni, hogy akkor belementem egy olyan kapcsolatba, ahol már volt egy gyerek...

De hát olyan jól indul a 3-unk kapcsolata... ki a fene gondolta, hogy így fog alakulni? :/

Nem értem... :( És nem tudom mi lenne a helyes lépés.

Próbáltam a gyereknek is elmagyarázniy hogy nem jó, amit csinál, de lesem szarta.... Annál inkább csinálja.

2017. febr. 10. 17:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
98%

Hol a fenébe van a férjed, mialatt Te a játszótérre viszed a gyereket, eteted és legózol vele?

Mi az hogy apa alszik, Te csináld?

A gyerekkel nem hogy az anyja nem foglalkozik, de az apja sem, ez erősen kihat a viselkedésére, magyarul NINCS NEVELVE A GYEREK.

Amit tehetsz, vagy a türelem, ami majd rózsát terem, vagy tényleg szándékosan más programot csinálsz, amikor apás nap van.

2017. febr. 10. 21:40
 22/32 anonim ***** válasza:
64%

Wartburgnak igaza van, gyerekpszichológussal kellene beszélni.

Az nem megoldás, hogy más programot csinálsz, amikor nálatok van a gyerek, mert mi lesz, ha megszületik a sajátod, akkor nem mászkálhatsz el teljes hétvégékre.

2017. febr. 10. 22:03
 23/32 anonim ***** válasza:
98%
Nem is hosszú távon kell más programot csinálni, csak néhány alkalommal, hogy apuka érezze a törődést.
2017. febr. 10. 22:21
 24/32 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon igazat adok annak, aki írta, hogy ezzel a szerencsétlen kisgyerekkel sem az anyja, sem az apja nem törődik, és ezért ilyen.

És hogy 5 év alatt észre kellett volna venned, hogy a férjed egy nagy határ sz...t ér, mint apa. Tehát nem kellett volna neked gyereket szülnöd ebbe a kapcsolatba.

De most már ezek elkésett tanácsok. És szerintem elég reménytelen a gyerekkel kínlódni. Vagy elfogadja, hogy nálatok viselkedni kell, vagy vége a házasságodnak.

Most szerintem a következőt tedd.

Ha vissza tudsz költözni szüleidhez, akkor költözz hozzájuk. Amíg csak terhes vagy, addig elég csak a láthatás idejére eltűnnöd. De a gyereked holmijait (kiságy, pelenkázó, babakocsi) oda vitesd és készülj arra, hogy ott leszel. A férjed jöhet látogatóba, persze a gyereke nélkül.

Jó esetben ez segít férjednek, hogy leessen a tantusz. Ha valóban akar változást, akkor nevelje meg a gyerekét.

Ha nem tudsz a szüleidhez költözni, akkor viszont mondd meg a férjednek, hogy a gyerek a legelső engedetlen pillanata után le lesz ordítva, sőt meg lesz pofozva. Vedd át az irányítást a gyerek felett, inkább legyen végig ordítozva a hétvége, de nehogy már rugdosson, meg csipkedjen téged! Ha a férjednek ez nem tetszik, rakd helyre őt is.

A szép szóból eddig nem értett. Ha a durva szóból ért, akkor még menthető a kapcsolat. Ha ebből sem ért, akkor bizony te is el kell, hogy menekülj ebből a házasságból és egyedül maradsz a gyerkőcöddel.

Amúgy ...hm... nekem is szöget ütött a fejembe, hogy anyuka 4 hónapos terhesen lelép egy másik pasival... A sztorit te ilyen tálalásban hallottad a férjedtől, de lehet, hogy ha a nő verzióját hallanánk, már nem is csodálkoznánk.

2017. febr. 10. 22:25
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Külön pszichológiája van annak, hogy mi történik valakivel, amikor testvére születik. És neki most egy másik anyukától születik ráadásul.

Tanuljátok ki, hogyan lehet kiengesztelni őt, amiért "valaki kitúrja a helyéről" - mert ő most ezt éli meg.

2017. febr. 10. 22:36
 26/32 anonim ***** válasza:
79%

25-re:

Bocs, hogy kicsit személyes vagyok, de pont mi is a második babát várjuk. A különbség annyi, hogy a mi fiunk 3 és fél éves, és mindkettőnek mi vagyunk az édesszülei.

Tehát nálunk nem ilyen zűrös a gyerek helyzete, de nyilván mi sem vagyunk tökéletes szülők.

Szóval, szerintem a testvér-féltékenység inkább majd akkor jön elő, amikor valóban látja, hogy ott a pici baba, és anyja a babával foglalkozik, nem ővele, a naggyal.

A mi gyerekünk is tud hisztizni, erős akarata van, és feleségemmel szemben szinte mindig kiharcolja, amit akar.

De ilyen rugdosások, bántalmazások nincsenek. Maximum szeleskedésből szaladgál, ugrabugrál és véletlen megüti a feleségem hasát. (És a szeleskedés részben az óvodai feszültség levezetése is lehet, mert az óvónők szerint a csoportban elég sok a nehezen kezelhető gyerek.)

Viszont időnként megsimogatja feleségem hasát, puszit ad rá. Beszélt arról, hogy a kistestvérének majd énekelni fog (szeret énekelni és szépen is tud). Igaz, ha elmondjuk neki, hogy anya akkor majd sokkal kevesebbet tud vele foglalkozni, akkor azt mondja, hogy akkor is anya fogja vele ezt is, azt is, amazt is csinálni.

Szóval én - saját tapasztalatom alapján - nem tudom a kérdező férje gyerekének viselkedését a testvér-féltékenységgel magyarázni. Annál inkább azzal, hogy anyja-apja születése óta tojik rá. És ezt nem hinném, hogy a kérdező rendbe tudja egymaga hozni, meg szerintem nem is az ő dolga.

Akkor látnám értelmét annak, amit 25-ös írt, ha apuka partner lenne a gyereknevelésben.

2017. febr. 10. 23:10
 27/32 anonim ***** válasza:
66%
Wartburggal és a 22-essel mégis mi a bajotok, hogy így le kell pontozni? Az, hogy nem a kérdezőt r!bancozzák, amiért elvált pasival jött össze, vagy csak sikerült idegyűlni annak a szektának, akik szerint pszichológushoz csak az elmebetegek valók?
2017. febr. 11. 00:20
 28/32 anonim ***** válasza:
33%
Ilyenkor olyan kíváncsi lennék a másik oldalra is.. Mert azért terhesen otthagyni a babád apját, na ahhoz komoly ok kell. Meg amúgyis szeretik keverni a xart az apukák új női. Te is nézd meg magad. 5 évig nevelgetted, szeretted azt a gyereket, de most hogy neked is lesz, már kit érdekel, idegesít, gyűlölöd.. Hisztis hárpia lett belőled, reméljük csak a hormonok. :)
2017. febr. 11. 07:51
 29/32 anonim ***** válasza:
95%

"most hogy neked is lesz, már kit érdekel, idegesít, gyűlölöd"

Nagyon torz szemüvegen át olvastad az eddigieket.

A gyerek rugdossa, csípi, harapja a kérdezőt. A hasában levő babát is bántja. A kérdező le van állítva, ha meg akarja rendszabályozni a gyereket, de az apja meg eltűr tőle mindent. Miközben egyébként nagy ívben tojik a SAJÁT gyerekére.

Nem csodálom, hogy a kérdezőnek elege lett a gyerekből és lassan a férjéből is.

Azzal egyetértek, hogy érdekes lenne meghallgatni, hogy a volt feleség hogyan mesélné el a szétválásuk folyamatát.

2017. febr. 11. 13:28
 30/32 anonim ***** válasza:
86%
Az a helyzet, hogy ilyen egy gyerek, akit nem nevelnek. Az övé sem lesz jobb, ilyen xar apa mellett. De erre rájöhetett volna előbb is. A magzatnak semmi baja nem lesz attól, ha anyukát megharapja egy ötéves kisfiú...persze akkor sem kell hagyni. De nehogymár elbánjon vele egy óvodás. Le van állítva? Mert csapkod ő is, mint egy ötéves. Nevelni nem így kell, de majd rájön a sajátjánál.
2017. febr. 11. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!