Szerintetek van okom félni?
Ettől még önálló személy vagy, én is az maradtam. Önállóságomnak azonban nem kifejeződése az idegenekkel folytatott beszélgetés vagy netes aktivitás.
Mi is 23 éve házasotzunk :)
#32: Ez nálam olyan lenne, mintha kibontaná a leveleimet. Személyes tér, privát szféra... Ennyi minimum kell. De nem vagyunk egyformák...
Nálam válóok lenne... Ugyanis ez azt jelentené számomra, hogy nem bízik bennem. Onnantól pedig nem tudnék vele együtt élni.
33:
Értem, amit írsz. Nekem kibonthatja a leveleimet is, ő is az enyémeket. Nem érdekes. Ugyanis, ha megteszi, nem azért teszi, mert "nem bízik bennem", hanem mert mondjuk ügyet akar intézni, és ahhoz kell. Nincs bizalmi vagy nem bizalmi kérdés egy levél, egy email, facebook esetén. Fel sem merül. Ezek a dolgok nem lehetnek annyira fontosak, hogy bizalomról vagy a kapcsolatunkról szóljanak.
A fontos kb. ebben is az, mint mindenben, hogy a felek mindegyike tartsa be a közösen hozott szabályokat.
Én is szoktam változtatni a jelszavam.
Számítástechnikai értelemben teljesen érthető a személyi biztonság a hekkerek miatt.
Mindenkinek ajánlott, hogy jelszavát legalább 30, de 60 naponként cserélje le másikra, és ha lehet 8-nál több karakter mennyiségűnél többre. És ha lehet egyetlen jelszó se legyen értelmes jelszó.
Pl. rozmaring, kukutyim, szivemcsucske, 771211Lali stb.
Mert ezeket a legkönnyebb törni.
Mind ez azért, mert a jelszó hekkereknek ne legyen már olyan könnyű dolguk :)
A cégemnél 30 naponként kötelező jelszót változtatni.
A céges sz.gép figyelmeztet rá, hogy még van 10 napom, hogy új jelszót csináljak.
Másnap már csak 9 nap, 8-7-6 stb.
Ha nem cserélem le a figyelmeztetés után 10 nappal, letilt és kizár a gépemből.
Mehetek az IT-hoz kérni egy ideiglenes jelszót, amit ha begépelek, azonnal kötelező megváltoztatnom.
Ezt azért írtam, hogy nekem teljesen megszokott, hogy nem évekig ua. a jelszavam.
Sőt, az interneten sehol sem ua. a jelszót használom.
Mert ha feltörné valaki, akkor az összes népszerű helyen is próbálkozhat bejutni ahol regisztrálva vagyok a drága hekker úr.
(a sorompót miért is nyitja feeel ? :D )
Pl. lehet hasonló oka is a jelszó változtatásnak.
(írom a kérdezőnek is)
Internet Cafeban sosem lépek be e-mailomba, vagy olyan helyre, ahol regisztrálva vagyok és a jelszómmal léphetek be.
Mert a nyilvános gépek egy cseppet sem megbízhatóak.
Miután felálltam a Cafe gépem mögül, senki nem garantálja, hogy amit ott beütöttem jelszavam, azt a Cafe szerver gépe már nem e tárolta is.
(bocs, ezért a jelszó kitérőért, ... de ez is szóba került, ha külföldön tartózkodik a férj, és ilyen helyen internetezett, akkor az is lehet, hogy már lenyúlták a jelszavát, és nem Ő maga változtatta meg.
Vagy ha okos, akkor Ő változtatta meg. (a külföldi idegen sz.gép használatnál erősen ajánlott még gyakrabban változtatni)
Pl. Lemerült az okos telefonja, és bement egy I.Cafeba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!