Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülő nem örül a felnőtt...

Szülő nem örül a felnőtt gyereke sikerének? Van ilyen?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy vajon létezhet-e olyan, hogy egy szülő nem örül annak, ha a már felnőtt gyereke sikeres valamiben.

pl. a siker alatt értendő az, ha mondjuk:

- a munkájában sikeres

- a munkájában sikeres és nemcsak szakmailag megbecsült, hanem anyagilag is

- sikeres valami egészen másban (pl. sport, művészet stb.)

- sikeres az ellenkező nemnél, mert nőként szép, csinos, dekoratív vagy férfiként jóképű, jó kiállású

- sikeres az emberi kapcsolataiban (párkapcsolat, barátok..)

Ilyesmikre gondolok, tudsz írni konkrét példát? Ha láttál ilyet a környezetedben, s ha igen, akkor annak mi lehetett az oka?

2017. jan. 29. 19:23
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Ez egy bonyolult lelki jelenség. Nem arról van szó, hogy nem örül, hanem összeveti saját képességeivel és feltolulnak benne a saját életének megfelelő eseményei és azok a negatív élmények, amelyek saját életének korábbi szakaszaiban az ő kiteljesedését gátolták, nem tették lehetővé. A külső körülményeken nem lehet mindig változtatni, mert ilyen az élet. Tudni kell veszíteni és meg kell találni azokat a területeket, ahol sikere lehet az embernek, nem pedig folytonosan rágódni és keserűséggel élni. De hát ez lelki alkat kérdése és egyúttal az élethosszig tartó tanulási folyamat része is.
2017. jan. 29. 19:47
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

Itt vagyok, az én anyukám nagyon irigy arra, hogy én több pénzt keresek mint ő. Mindig a fejemhez vágja, de jó világom van, stb...

Többször megyek el utazni, több ruhát veszek magamnak, és mindig azt kapom de jó már nekem...

Szerintem féltékeny, hogy én többre vittem mint ő.

De igen, van ilyen szülő..:)

2017. jan. 29. 19:53
 3/3 Kései Sirató ***** válasza:
Szomorú, hogy van ilyen, és biztos hogy igen, létező probléma lehet, de nagyon ritka az ilyen szülő, általában az ellenkezője jellemző.
2017. jan. 30. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!