Közvéleménykutatás: elvált szülők már felnőtt gyerekei, rátok jelen helyzetben milyen hatása van a szüleitek válásának?
Ha pl. gyerekkorodban elváltak, most felnőttként milyen érzést/nyomot hagyott benned? Van-e bármi kihatása az érzelmi életedre, párkapcsolataidra, gondolkodásmódodra stb?
Én is elvált szülők már fiatal felnőtt gyereke vagyok és kíváncsi vagyok, a sorstársaim ezt hogy élik most meg.
Semmi negatívat nem hagyott bennem.
Ami a legnagyobb hatású az életemre, az az, hogy 3 pár nagyszülő várja epekedve a gyerekeimet. :)
18vagyok 10éve váltak el..
Nos,nem tudok bízni valószínűleg neki is köze van hozzá hiszen csak úgy lelépett és félek,hogy ez velem is megtörténik..kapcsolatot nem tartjuk nem keres nem érdeklődik...(nem tudom egy apa hogy tud úgy lefeküdni,hogy nem tudja mi van a gyermekével..)
Én 1 éves voltam mikor elváltak, így màr csak erről a felállásról van emlékem. Néha érdekelt, milyen érzés lehet ha együtt vannak a szülők, miben más, de sosem tudom megm;) Szerintem klassz szüleim vannak, senki nem hanyagolt el, kétlakian éltem/élek, most másik városban tanulok.
Egy nagyon rossz dolog volt az életemben, ami a válásuknak köszönhető, hogy apám egy volt barátnőjét elvesztettem. 4 éves koromtól, 12ig voltak együtt, imástam, nagyon megtört. Tartjuk ugyan a kapcsolatot azóta is, de mára csak felszínesen, szóval túléltem, ez sem a legnagyobb tragédia, de akkor rossz volt. Illetve nehéz volt az új mostohámat/gyerekeit elfogadni. Mivel akkor már nagyobb voltam. A mostohaapámnál nem volt ilyen gond, 3 éves korom óta egyútt vannak, apunak is szólítom, apámat apának, szóval vele nőttem fel, előtte időből sincsenek emlékeim, csak közös gyerekek vannak, nem volt mint megszoknom. Szóval apám párjával és gyerekeivel nem volt egyszerű családosdit játszani, de már túl vagyunk rajta, ha nem is úgy mint a mostohaapámat, de azért szeretem, a gyerekeivel is elvagyunk unokatestvéri szinten szeretjük egymást.
Szüleimet biztos nem szeretném jobban, akkor sem ha együtt élnének.
Ugyanaz jellemző rám mint az 5-ösre
Gyereket nem akarok.
30 N
12 évig külön éltek. 2 éve váltak el.
12 voltam és élénken emlekszem, hogy borzasztóan féltem, pontosan nemis tudttam hogy mitől :)
Anyaval maradtam, mert már akkor is tudttam, hogy egyedul nem tud élni. Nemis nagyon foglalkozott velünk, csak magát sajnálta. A bátyám 15 éves volt és a válás után nagyon rossz tarsagban keveredett, mert senki nem figyelt rá. Ja most 17 vagyok
+nem akarok gyereket és utálom is őket. Ha meghallom ezt, akkor már rosszul vagyok. Lehet szidni meg stb, de ez az én döntésem.
5-ös válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!