Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová menekülhet egy férfi, ha...

Hová menekülhet egy férfi, ha bántalmazza és fenyegeti őt a barátnője/felesége?

Figyelt kérdés
Beírtam a Google-be, hogy "családon belüli erőszak menedékhely", és rákattintottam néhány találatra, de mindegyiknél írta, hogy "nők és gyermekek számára". Tudtok olyan helyeket, ahova férfi is mehet?

2017. jan. 28. 19:59
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/355 A kérdező kommentje:

"Egy hímsoviniszta alak."

Melyik kijelentésem alapján vagyok hímsoviniszta? Idézd, kérlek!

2017. jan. 28. 21:37
 72/355 anonim ***** válasza:
20%
Te csak a problémán lovagolsz. Megérdemled amit átélsz. Remélem az asszony jól megsuvaszt a sodrófával!
2017. jan. 28. 21:41
 73/355 anonim ***** válasza:
91%

"Mondjuk a Kék osztrigába menekülhet. Egy férfit hogy verhet meg a felesége ? Ha Padödő kaliberű az asszony, akkor megértem."

Meg a több idióta vélemény...b..sszátok meg mind.

Férfit is bántalmazhatnak ugyanúgy! Lelkileg is és testileg is, vannak elég keményen pszichopata és más mentális betegséggel megáldott nők (tapasztalatból beszélek, most is van két olyan ismerősöm is, akiknél kb. már Stockholm-szindróma alakult ki, egyiken mostanában próbálunk segíteni)...és mivel sajnos ez a közvélekedés (főleg férfiaktól), hogy férfit nem érhet erőszak, az áldozatok még jobban szégyellik magukat.

Simán rá lehet kérdezni nőszervezeteknél is, sőt volt eset, hogy feminista csoport segített a bántalmazott férfinak, mert senki más nem vette komolyan.

Itt pedig cikk:

[link]

2017. jan. 28. 21:43
 74/355 anonim ***** válasza:
86%

"Sokan azt írják, hogy csak ott kell hagyni, ennyi az egész. Ha egy nőt bántalmaznak, akkor is annyit írnátok, hogy "ott kell hagyni, ennyi az egész, mit kell ezen annyit problémázni"?"

Számtalan ilyen kérdésre válaszoltam már korábban, és igen, az az első, hogy lépjen ki a bántalmazó közegből. Ezenkívül leírom a rendőrség, látlelet, ügyvéd, távoltartási végzés opciókat, és belinkelem a NANE oldalt. Hála Istennek, meg azoknak, akik létrehozták és működtetik, hogy létezik, nagy szükség van rá. Ellentétben a FAFE szervezettel, annak az esetleges tevékenységét ugyanis tökéletesen megoldja az állam, függetlenül attól, hogy 99,9 vagy 95%-ban határozzuk-e meg a családon belüli erőszak férfi elkövetőinek arányát.:-)

2017. jan. 28. 21:44
 75/355 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 73-as! Annak a feminista csoportnak pedig respekt, ha az összes feminista így állna hozzá, és nem úgy, hogy "segítsenek magukon", meg "ugyan már, bántalmazott férfiak?", akkor egy rossz szavam nem lenne rájuk. Mert az alap feminista elvvel (jogi egyenlőség a nemek között) egyetértek, csak sajnos sok feminista ennél továbbmegy, általánosítja a férfiakat, nem veszi komolyan a problémáikat stb.
2017. jan. 28. 21:52
 76/355 anonim ***** válasza:
80%

"Ha egy nőt bántalmaznak, akkor is annyit írnátok, hogy "ott kell hagyni, ennyi az egész, mit kell ezen annyit problémázni"?

"

Igen, akkor is ezt írjuk:

Pl éppen ma: http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parkap..

2017. jan. 28. 21:54
 77/355 anonim ***** válasza:
74%
#73: A nőket is ugyanúgy visszatartja a szégyen.
2017. jan. 28. 21:56
 78/355 A kérdező kommentje:
77, azért a nőket nem röhögik ki, ha egy férfi megveri őket, és sokkal komolyabban veszik a problémát, pedig valójában ugyanakkora.
2017. jan. 28. 21:58
 79/355 anonim ***** válasza:
88%

Nem, valóban nem röhögik ki? Csak épp ilyeneket kapnak:

"Probalom sajnalni az ilyen noket, mint te, de egyszeruen nem megy, mert a sajat ostobasaguk juttatja oket oda ahova, amikor a nedvesedesuket kovetve osszeadjak magukat mindenfele alja alakkal, aztan meg idejonnek panaszkodni."

És ez még egy viszonylag lightos megjegyzés, ennél sokkal bunkóbbakat is olvastam már.

2017. jan. 28. 22:07
 80/355 A kérdező kommentje:
79, oké, vannak bunkók, akik igen. Ha viszont egy férfit bántalmaznak, azt általában még jobban leszarják vagy kiröhögik, hogy "haha, egy nő meg tudott verni".
2017. jan. 28. 22:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!