Úgy vettem észre hogy itthon az anyukák mindig a nagyszülők segítségére szorulnak vagy elvárják hogy mindig megoldhassák velük a számukra megoldhatatlannak tűnő dolgokat, igaz ez?
Most lehet sokan utálatosnak gondolhatnak, de mintha a magyar társadalmi berendezkedés erős szerves része lenne a nagyszülőkkel való együttes gyereknevelés. Nem arra értem,hogy csak hétvégente elviszik a gyerekeket a nagyszülőkhöz,hanem mintha nélkülük elvesznének.
Azon gondolkodom hogy milyen nehéz lehet azoknak akik nem gazdagok és nincs segítség, mert ilyen is létezik főleg ha távol élnek a nagyszülőktől.
Én pont emiatt lemondok a gyerekvállalásról. Nem akarom, hogy a bölcsi/ovi nevelje a gyerekem, én meg naponta jó, ha pár órára látom onnantól kezdve, hogy vissza kelk mennem dolgozni... így nem érdemes bevállalni. Nálunk nincsenek nagyszülők, a pároméi pedig távol élnek.
N
HA nincs nagyszülői segítséged , kérdező, akkor fogj össze néhány ugyanilyen helyzetben lévő anyukával. Nálunk ez működik. 4 anyuka összefog és ők is hívnak téged, te is őket, ha baj van. De 2-3 anyuka is megteheti ezt, nem csak 4.
Ha tanácsot akarsz kérni bármiben a gyerekkel kapcsolatban, a védőnőhöz is fordulhatsz, ki fog alakulni, és meglátod, lesznek olyan ismerősök, barátnők , akikre tudsz majd számítani, és ők is rád. És persze a férjed, de ha éppen ő is dolgozik, akkor a többi anyuka.
Szóval ez nem ok arra, hogy ne lehessen gyereked. Ne add fel, jogod van hozzá, hogy anya légy és boldog légy és boldog gyereket neveljetek.
Ha akarnánk se tudnánk igénybe venni a nagyszülői segítséget. Egyik oldalon túl idősek, betegek, ők szorulnak a mi segítségünkre. A másik oldalon már csak a nagyi él, de dolgozik és 200 km-re.
Megoldjuk így is. Igaz, nincs gyerekmentes nyaralás, wellneshétvége... stb., de nem létszükség.
Nálunk vannak ráérős nagyszülők, nagybácsik és nagynénik is. Évente kb 3-szor kérem, hogy valamelyikük vigyázzon rá, amíg elintézek valami fontosat. Ezenkívül, ha valami dolgom van, akkor az apja vigyáz rá. Szeretek mindent magam megoldani.
De vannak olyan ismerőseim is, ahol minden nap a nagyszülő megy a gyerekekért (pedig megoldhatná a szülő is), sok helyen még a mama is főz és viszi át az ebédet.
Vannak egyedülálló anyuka ismerőseim, akiknek nincs semmi segítségük... na őket nagyon sajnálom. Sírógörcsöt kapnak ha közbejön valami elintéznivaló, vagy ha közeledik a szünet az oviban, nem is beszélve a suliról, ami leáll nyáron 2 hónapra.
Mi raszorulnank, de mire szegenyek nyugdijasok lesznek,felnonek a gyerekek.
Mi fizetunk azert,hogy elhozzak oket az ovibol,bolcsibol.
Jo munkahelyunk van, de nem tudunk 5-ig odaerni az oviba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!