Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kacifántos családi és pénzügyi...

Kacifántos családi és pénzügyi feszültség. Én nem értem! Valaki segítsen! Szerintetek?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hosszú lesz!

Anyukámal és mostoha tesómmal lakok. Az apukám meghalt, a tesóm apukája nem él velünk, mert a szülők elváltak.

Közös lakásban lakunk, ami félig anyukám nevén van, félig az enyémen, mivel apukám halála előtt rám íratta a részét.

Anyukám és a tesóm költözni szeretnének. Ettől ők annyira boldogok, hogy kár lenne elrontanom örömüket.

Nekem hiányozni fog egy-két dolog... de megoldom.

Dúl az öröm: látszólag.

Tesóm azóta tök bunkó velem, agresszívan próbálnak meggyőzni a költözés létjogosultságáról. Anyám tesómmal teljesen egyetért. Olyanok mint két szerelmes pár, akik egymásra találtak.

Szeretnék elhálítani az egyetlen akadályt/ gátló tényezőt: Engem!

Figyelem se veszik, miért maradnék...

Oké!Rendben költözzünk. Én is azt mondtam.

Nah, de itt jön a csavar.

Felajánlottam, hogy ha nem jövünk ki jól és továbbra is tapló velem a mostoha tesóm,akkor akár ki is fizethetnék nekem a lakás felének árat, amit apám rám hagyott. Elvégre is az enyém.

De ez nekik nem jó.

Miért nem?

Mert már lefoglalózták az új lakást és csak akkor tudnák megvenni, ha én is költöznék. Ergo: Nem lépnék le a részemmel.

Oké. Akkor költözök én is...

Viszont ott jön be a másik csavar, az új lakást már ANYÁM NŐVÉRÉNEK A NEVÉRE akarják iratni...

Erre azt mondták, hogy majd egy év múlva az új lakás is az félig az én nevemre kerül, félig a tesóm nevére kerül.

Oké, elhisszem...

De nekem ez akkor is sántít.

1. Hogy a mostoha tesóm miért akar költözni azt értjük: az ő nevén is legyen lakás.

Viszont nem vette figyelembe azt, hogy nem jövünk ki jól! Nekünk inkább elköltözni kéne egymástól, nem még inkább "összemelegedni" közösen. Miért, nem érdekli ez?

2. Miért akarnak költözni, ha pénz sincs rá? (Az én részem kell bele.)

3. Ha az új lakást elfelejtik majd félig a nevemre írni? Elcsesztem? Mehetek majd az utcára?

4. Egyáltalán mi értelme költözni, ha fele-fele részesedésben lennénk a tesómmal? Ha külön akarnánk költözni az új lakást elkéne adni. Nincs benne logika!

5. Anyám a haláláig velem és a tesommal akar lakni?

Nem megkérdezni nem tudom őket.

Csak vádaskodnak. Mekkora zsidó vagyok, hogy foglalkozok azzal, hogy a lakás félig az enyém.

Ezzel szerintük nem kéne törödnöm.

Mi folyik körülöttem???

2017. jan. 15. 23:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/135 A kérdező kommentje:

Nem értem... a tesóm bunkózik mindig. Anyukám meg háritja. :(((

Lassan úgy érzem, hogy már nem birom az egészet. Legszivesebben lelépnék a részemmel és nem látogatnám meg őket SOHA TOBBÉ!

De nem az elmondásuk alapján örülnöm kéne a költözésnek.

Lehet, hogy jó lesz, talán mégsem akarnak kisemmizni.

De nagyon boldogtalan vagyok. :((((

2017. jan. 16. 01:01
 12/135 anonim ***** válasza:
97%

A családod meg akar kopasztani. Minden részlete bűzlik a sztorinak. Ne menj bele SEMMIBE. Ha felajánlják, hogy akkor adjátok el a lakást, téged kifizetnek, a maradékot meg majd ők kipótolják hitelből, abba se menj bele ügyvéd nélkül.

Ugyanis meg fognak lopni: te is mondtad, hogy a hátad mögött beszélnek a vevőkkel. Kevesebbről fognak papírozni, mint amennyiért eladják, te a papírozott felét fogod megkapni, a különbözetet meg elrakják ők zsebbe.

Nagyon légy észnél. Legjobb ha semmit, tényleg SEMMIT nem hiszel el SENKINEK, amíg nem okítod ki magad sürgősen. Elég két rossz mozdulat, és eljátszod az örökségedet. Ne bízz anyádban. Ennél cifrább dolgokat is csináltak már anyák lányaikkal.

2017. jan. 16. 01:07
 13/135 anonim ***** válasza:
97%

" "nem kell az engedélyem a lakás eladásához, mert félig anyánké."

Hazudott? "

Az adásvételi szerződést minden tulajdonosnak alá kell írni. Nélküled anyád csak a saját tulajdonrészét adhatná el, ha talál vevőt egy fél lakásra, de ez esetben is elővételi jogod lenne.

2017. jan. 16. 01:17
 14/135 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Csak egyszerűen nem tudom elhinni. :(

Ott van bennem a kétely, hogy ők nem tennének ilyet.

Értitek? :(

Azt nekem elmondták mennyiért árulják és mennyiért veszik meg az újat.

Tehát, ha annak nem a felét kapnám meg, gyanakodnék.

Viszont, mint mondtam ez-az opció NÁLUK NEM JÁTSZIK! Merthogy kell a pénzem az új lakásba.

Elbukják a foglalót, ha én nem adom bele.

2017. jan. 16. 01:17
 15/135 anonim ***** válasza:
96%

"Anyukám viszont azt mondta: "jogilag iratják a nővérére a lakást, egy év múlva a fele az enyém.""

Akkor lesz a fele a tiéd, ha anyád nővére ajándékozási szerződéssel rád íratja. Ennek költsége van.

Azt egyébként én sem értem, minek belekeverni az egészbe anyád nővérét. Köztünk szólva azt sem tenném meg, hogy a gyerek nevére íratom a lakást, max haszonélvezettel, azt viszont megint te szívnád meg, mert erősebb, mint a tulajdonjog. Szerintem fizettesd ki a részedet, és költözz külön, vagy írják egyből a te nevedre az új lakás felét.

2017. jan. 16. 01:27
 16/135 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont, mint mondtam ez-az opció NÁLUK NEM JÁTSZIK! Merthogy kell a pénzem az új lakásba.

Elbukják a foglalót, ha én nem adom bele."

Vegyenek fel rá hitelt. Miért vennél te az örökségedből az anyád nővérének lakást?

2017. jan. 16. 01:30
 17/135 anonim ***** válasza:
100%

Írj már konkrétumokat légyszíves. Mennyi a jelenlegi lakás értéke, és az új lakás ára? És mi az, hogy mindenképp kell a pénzed az új lakáshoz? Úgy beszélsz, mintha lakást kp-ban, egy darab átutalással lenne szokás vásárolni.

A jelenlegi lakás értékének fele (ami felől anyád rendelkezhet) nem elég az új lakás hitelének önerejéhez se? Mégis mit vesznek ezek, rózsadombi villát? Mi az, hogy nem opció, hogy kifizetnek, és lelépsz isten hírével?

Ha beszállsz az új lakásba, és mondjuk nem is fosztanak ki, hanem rendesen felvesznek a tulajdoni lapra felesben, mégis hogy akarod pénzzé tenni amikor 3-5-10 év múlva saját lakást akarsz venni vagy családot akarsz alapítani? Peres úton kikényszeríted az új, csillivilli álomlakás eladását? Mert kifizetni ugye nyilván nem fognak tudni akkor se, hacsak meg nem nyerik a lottót.

2017. jan. 16. 01:35
 18/135 anonim ***** válasza:
97%
Téged nagyon alaposan ki akarnak semmizni. Miért akarják egyáltalán anyukadnak a nővéreknek a nevére íratni? Azt tuti ha így történik akkor már soha nem fogják újból a te nevedre íratni ergo elbuksz egy fél lakást. Nyugodtan mond meg hogy a te neveden lesz a fél lakás és ha sokat patognak akkor nem adod be a részed az új lakásba. A tesód meg azért szeretné a költözést hogy megszerezze a részed az tuti. Már csak anyádat nem értem hogy teheti ezt veled.
2017. jan. 16. 01:37
 19/135 A kérdező kommentje:

Na most bajban vagyok. Nem akarom, hogy felismerjen esetleg anyám vagy a nővére itt az oldalon. Elvileg nem járnak ide... gyakorlatilag ki tudja.

A két lakás ára közti külömsbség reális lesz. Viszont megmásítom őket!

2017. jan. 16. 01:46
 20/135 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az általad leírtak alapján szerintem így vagy úgy, előbb vagy utóbb, de el fogsz bukni mindent. Nagyon nem vagy képben, és egy érzékeny, naiv, manipulálható ember benyomását kelted. Valahogy megtalálják majd a módját, hogy rávegyenek valami hülyeségre. Ha nem erre a lakásra, akkor majd másra.

Öt éven belül ott állsz majd üres kézzel, ezt most mondom előre. Vigyázz magadra.

2017. jan. 16. 01:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!