Kacifántos családi és pénzügyi feszültség. Én nem értem! Valaki segítsen! Szerintetek?
Előre szólok, hosszú lesz!
Anyukámal és mostoha tesómmal lakok. Az apukám meghalt, a tesóm apukája nem él velünk, mert a szülők elváltak.
Közös lakásban lakunk, ami félig anyukám nevén van, félig az enyémen, mivel apukám halála előtt rám íratta a részét.
Anyukám és a tesóm költözni szeretnének. Ettől ők annyira boldogok, hogy kár lenne elrontanom örömüket.
Nekem hiányozni fog egy-két dolog... de megoldom.
Dúl az öröm: látszólag.
Tesóm azóta tök bunkó velem, agresszívan próbálnak meggyőzni a költözés létjogosultságáról. Anyám tesómmal teljesen egyetért. Olyanok mint két szerelmes pár, akik egymásra találtak.
Szeretnék elhálítani az egyetlen akadályt/ gátló tényezőt: Engem!
Figyelem se veszik, miért maradnék...
Oké!Rendben költözzünk. Én is azt mondtam.
Nah, de itt jön a csavar.
Felajánlottam, hogy ha nem jövünk ki jól és továbbra is tapló velem a mostoha tesóm,akkor akár ki is fizethetnék nekem a lakás felének árat, amit apám rám hagyott. Elvégre is az enyém.
De ez nekik nem jó.
Miért nem?
Mert már lefoglalózták az új lakást és csak akkor tudnák megvenni, ha én is költöznék. Ergo: Nem lépnék le a részemmel.
Oké. Akkor költözök én is...
Viszont ott jön be a másik csavar, az új lakást már ANYÁM NŐVÉRÉNEK A NEVÉRE akarják iratni...
Erre azt mondták, hogy majd egy év múlva az új lakás is az félig az én nevemre kerül, félig a tesóm nevére kerül.
Oké, elhisszem...
De nekem ez akkor is sántít.
1. Hogy a mostoha tesóm miért akar költözni azt értjük: az ő nevén is legyen lakás.
Viszont nem vette figyelembe azt, hogy nem jövünk ki jól! Nekünk inkább elköltözni kéne egymástól, nem még inkább "összemelegedni" közösen. Miért, nem érdekli ez?
2. Miért akarnak költözni, ha pénz sincs rá? (Az én részem kell bele.)
3. Ha az új lakást elfelejtik majd félig a nevemre írni? Elcsesztem? Mehetek majd az utcára?
4. Egyáltalán mi értelme költözni, ha fele-fele részesedésben lennénk a tesómmal? Ha külön akarnánk költözni az új lakást elkéne adni. Nincs benne logika!
5. Anyám a haláláig velem és a tesommal akar lakni?
Nem megkérdezni nem tudom őket.
Csak vádaskodnak. Mekkora zsidó vagyok, hogy foglalkozok azzal, hogy a lakás félig az enyém.
Ezzel szerintük nem kéne törödnöm.
Mi folyik körülöttem???
Te most trollkodsz vagy mi?
"Még az sem biztos, hogy hajlandóak lesznek oda adni az örökségem. Most írtam le, hogy szerintük nekem nincs rá jogosúltságom és hogy kell nekik az új lakásba.... "
Többen írtuk már, ez nem vélemény kérdése. Egy lakást nem úgy adsz el mint egy biciklit. Nem kell "odaadniuk" a részed. KÖTELEZŐ az ügyvédi részvétel és minden írásban lesz. OLVASD el és csak akkor írd alá, ha az áll a papíron (nem amit szóban mondanak mellé, csak a papír számít!) amit te is szeretnél, hogy történjen. Az ügyvéd is segít majd az értelmezésben.
Ha ez a story igaz, akkor a foglalózás is a lelki zsarolás része. Dehogy foglalózták le. Csak így könnyebb sakkban tartani téged, hogy márpedig kell a pénzed.
Nem véletlen, hogy mindig úgy alakul, hogy te lemaradsz a lakásnézésről.
Utolsó próbaként megpróbálok egy kis fényt gyújtani odabenn.
1: Miért tenné rá anyád a kezét az életedre? Miért hagyod? Ha már úgyis külön mégy akkor nem hagyod neki és pont
2:"Még az sem biztos, hogy hajlandóak lesznek oda adni az örökségem" Ez nem az ő jóindulatukon múlik. Ahogy írtam, beszélj egy ügyvéddel és elmondja mit kell tenned. Bíróságokon is vannak ingyenes napok, amikor jogi tanácsot lehet kérni. De ez nem így megy, hog ya TE TULAJDONODAT majd odaadják, ha úgy gondolják. Az a TIÉD és csakis TE rendelkezel vele. Kit érdekel, hogy kell nekik a pénzed a házra? Kit érdekel, hogy lefoglalózták? Oldják meg.
Nem fogod fel, hogy ha nem teszel valamit akkor az egész örökséged úszik? Nem nulláról hanem mínuszból fogsz indulni, mert egy jókora illetéket is rád verhetnek ha a ház árát nem másik ingatlanba fordítod. De a legjobb esetben is az utcán fogsz kikötni, mert ki leszel utálva a másik házból ez tuti. Azok alapján amiket leírtál és nem várnék sok jót anyádéktól. Olyan emberekről beszélünk akik szándékos hazugságokkal félrevezetéssel és lelki nyomással akarják belőled kihúzni a pénzedet úgy, hogy még csak a neveden se lesz az amit megvennének. Soha nem fogják rád iratni a részedet és itt fogsz sírni hogy hogy kicsesztek veled. Növessz gerincet és nőj fel, vagy egész életedben más kapcája leszel akit kihasználnak és belerúgnak.
Figyelj, leírjuk még egyszer:
Ez nem úgy megy, hogy anyád megkapja az egész összeget, aztán vagy kifizet téged, vagy nem.
Neked meg kell majd adnod a SAJÁT számlaszámod, amihez csak NEKED lesz hozzáférésed és csak TE tudod majd levenni a pénzt róla.
Nem utalhatják a te részed anyád számlájára, ha csak nem írsz alá ilyen jellegű meghatalmazást, vagy valami (meg ne tedd!!!)
Értem amit mondtok, de nekem viszont anyám és a tesóm azt mondta NEM kellek a lakás eladásához...
Vagyis, ha úgy adják el, hogy én nem írok alá semmit, akkor mi lett a részemmel, amit apukám iratott rám?
Ha pedig, azt mondják "én is kellek, valamit aláírni", akkor nyilván tudni fogom miről van szó és lépni ezügyben.
Ők már mindent elterveztek AZ ÉN BELEEGYEZÉSEM és megkérdezésem nélkül.
"Szerintetek, ha nem huzok el másik városba és nem hagyom abba az Egyetemet (középiskolás NEM lehetek. Sikerült kilogikázni, hogy elmultam már 18?) Akkor anyám nem talál majd meg?
De!!!
Minek költöznék el, ha anyám továbra is ráteszi kezét az életemre?
Nincs semmi értelme!
Ennyi erővel akár maradhatnék is: én főzök, én mosok magamra és még a rezsibe is beszálok nekik...
Árvasági, hogy jön ide?
Magamnak saját lakást venni? Még az sem biztos, hogy hajlandóak lesznek oda adni az örökségem. Most írtam le, hogy szerintük nekem nincs rá jogosúltságom és hogy kell nekik az új lakásba....
Ha meg is szerzem, nem az lesz az első, hogy rohanok elkölteni. Úgy hogy az új városban még melóm sem lenne!"
Úr...Isten............................................................. Kérdező, te nem vagy semmi!
Ez most komoly amiket te írtál itt????!
"akkor anyám nem talál meg?"
He? Te most akkor anyádtól félsz, mint egy maffiavezértől, vagy mi? Nem értem... :D
Másrészt, ha nem akarod, nem engeded be a saját lakásodba, és nem találkozol vele, ha te nem akarsz... Atya-gatya kérdező.... Komoly gondok vannak nálad!
"Minek költöznék el, ha anyám továbra is ráteszi kezét az életemre?
Nincs semmi értelme!
Ennyi erővel akár maradhatnék is: én főzök, én mosok magamra és még a rezsibe is beszálok nekik... "
Ezen már hangosan felröhögtem! Ha a Fővárosi Állatkertben lennék, azt mondanám: "Cukrot neki!" :)
Hát bakker.... Az, hogy te otthon mosogatsz, főzöl, és takarítasz, az nem ugyanaz, mintha a te saját elszeparált, külön kéródban élnéd a saját életedet.... Bakker...
"Minek meneküljek, semmi értelme"
Jajaj! Nagy a baj.
Ezzel az erővel, ha neked totál mindegy, hogy otthon csinálod a házimunkát, vagy a saját lakásodban majd, akkor azt mondom: Maradj! :D Ez az élet neked való, neked találták ki, anyádnak téged gyámság alá kéne helyezni. Elvégre te nem is akarsz elmoccanni! :D Minek? Hisz "anyád keze utolér", és a saját kéródban is csak úgy mosogatsz és takarítasz, mint otthon nemdebár? :D Akkor igazad is van, minek elmenni? :D
Te egyébként kérdező tudod, hogy MIÉRT szoktak KÜLÖN költözni szüleiktől az emberek????
És neked frankón már barátod van? Ő mit szól hozzád? Te kis szeretetcsomag, te :D
Na és most jön a slussz poén, ez:
"Magamnak saját lakást venni? Még az sem biztos, hogy hajlandóak lesznek oda adni az örökségem. Most írtam le, hogy szerintük nekem nincs rá jogosúltságom "
Te egyébként MELYIK szót nem értetted abból, amit itt segítettek neked 9 oldalon keresztül??? Szerinted itt MIRŐL VOLT SZÓ AZ ELEJÉTŐL????
Megérted amúgy a szavak lényegét? Össze tudod rakni a mondatokat és azt képes is vagy értelmezni? Mert nekem nem úgy tűnik...
Egy HANGYÁNYIT sem mozdultunk el a kiindulóponttól, úgy látom. Ugyanaz van, mint az elején!
A 9 oldalnyi "semmi"! Ez már tényleg vicc, röhej!
9 oldalon se fért a fejedbe, hogy NEM RAJTUK MÚLIK, hogy odaadják-e, hanem RAJTAD! A bankszámlaszámodat kell megadni bakker....
Nem az anyád fogja nagy kegyesen odaadni a mostani ingatlanért járó pénzt!!
"Most írtam le, hogy szerintük nekem nincs rá jogosúltságom "
Mire nincs JOGOSULTSÁGOD?! Ne őrjíts már meg végleg! De hisz 50 % a TIÉD!!!!!!!!!!!!
Pfffffff....... !!!
Úgy viselkednek mintha a lakás nem is lenne félig az enyém.
Pedig tisztán emlékszek a hagyatéki tárgyaláson, hogy apukám halála előtt rám íratta. Még papírt is kaptam róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!