Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bunkó vagyok azért, mert...

Bunkó vagyok azért, mert nemet mondtam a "sógornőmnek"?

Figyelt kérdés

Előzmény:

Másfél szobás lakásban lakunk, 10 hós babával, jelenleg nyűgös időszakát szenvedjük vele együtt, éjszaka sokszor felkel sírni, ilyenkor a párom átmegy a másik szobába aludni, nehogy másnap hasznavehetetlen legyen a munkájában.

Kettő, hogy amikor terhes voltam sokszor megkeserítette életem, akkor a párom albérletében laktunk és ő is ott lakott velünk, mert neki nem volt hova mennie. Sokszor éreztem rajta az ellenszenvet irántam, sokszor hazudott, és én igyekeztem nem tudni róluk. Úgy tettem mintha nem tudnék róluk.

Akkor tette be a kiskaput nálam, amikor ő a párom volt barátnőjének családjával találkozott - persze nekem semmi közöm hozzá kivel találkozik és miért, de ez akkor nagyon a lelkembe vágott - úgy éreztem, hogy próbál minket szétszakítani. Azóta megbízni se tudok benne, a gyereket sem akarom rá bízni.

Valahogy nem találom vele a hangot, bárhogyan is érzek, azért nyitott vagyok felé...mégiscsak a párom testvére.

Felhívott telefonon - mivel már nem lakik a városban, felmondott munkahelyén, felmondta az albérletét, és hazaköltözött vidékre - felhívott, hogy ott akarna aludni nálunk valamelyik nap.

Megmondtam, hogy most nagyon nem jó, beteg a gyerek, meg amúgy sincs idegzetem, hogy a másik szobát kipakoljam miatta, nincs idegzetem hozzá, hogy vendéget fogadjak. Nincs idegzetem ahhoz, egy napot itthon töltsek, azért mert ő itt van. Nekem azzal nem segít, hogy ő itt van, kialakult a megszokott napi ritmusunk a babával, nincs kedvem alkalmazkodni senkihez sem, én azt csinálok amit akarok, akkor megyek el itthonról sétálni a babával amikor a kedvem tartja. Nekem elegem volt abból az albérletes időszakból.

Miután letettük a telefont, ideges is lettem, vajon jól tettem e hogy nemet mondtam neki az ittalvással kapcsolatban, már én éreztem magam rosszul.

(Sorolhatnám az ő jellemét, alapban rosszindulatú természet - amit igyekszek nem észrevenni.

Szerintetek? Más is így van a sógorával/nőjével?

2010. máj. 5. 10:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%
Igen, egy nap azért nem a világ. Nem akart odaköltözni, csak valamiért ott aludni. Gondolom oka volna rá, nem csak hobbiból akar ott aludni. Lehet, h te utálod, de a párodnak ő a testvére. Nekem is itt aludta sógornőm, pici babám volt, két szobánk volt csak, de szüksége volt rá, hogy amíg az első fizuáját megkapja, ki tudja fizetni az albi kaucióját. Ez nem kifogás, hogy nincs hozzá idegzeted, egy babával sokkal több és nagyobb problémát meg kell majd oldanod.
2010. máj. 5. 11:33
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
Azért megnézném azt a kérdést is, mikor a férjed egy magában eldönti, hogy nincs idegzete a te famíliádhoz és nem mehetnek oda.
2010. máj. 5. 11:39
 13/19 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen függetlenül attól, hogy milyen viszonyban vagytok a sógornőddel hoztál egy számomra teljesen elfogadható döntést. Felnőtt ember, kért egy szívességet, te meg felnőtt módjára átgondoltad, hogy ennek a szívességnek jelen pillanatban nem tudsz eleget tenni (mert beteg a gyerek, nem alszik éjjel, plusz pakolnod is kellett volna, amire most nem voltál képes). Nem örökre tiltottad ki a lakásodból, csak ez alkalommal nem tudtad kisegíteni. Ha a sógornőd felnőtt ember, nem húzza fel az orrát ezen és nem csinál belőle ügyet, hanem megköszöni és keres magának másik ottalvási lehetőséget. Azért van a család, hogy segítsenek egymáson a családtagok, de vannak helyzetek, amikor nemet is kell mondani.
2010. máj. 5. 12:13
 14/19 anonim ***** válasza:
5%
Attól függ miért akart volna ott aludni. Ha a városban kellett ügyet intéznie, és nem tud emiatt aznap haza jutni, akkor bunkó dolog nem beengedni egy éjszakára. De ha nem muszáj neki ott aludni, megoldható máshogy, akkor rendben van, hogy azt mondtad hogy ne aludjon ott mert nektek ez most nem alkalmas.
2010. máj. 5. 12:16
 15/19 anonim ***** válasza:
5%
Nem, nem voltál bunkó, de neked sem lesz jogod a férjedet annak nevezni, hogyha egyszer a te rokonaid közül nem enged valakit ott aludni vagy odamenni, például az édesanyádat azzal az indokkal, hogy nincs idegzete hozzá. Nem kell mindig mindenkihez jó képet vágni, de te se várd ezt a környezetedtől!
2010. máj. 5. 14:16
 16/19 anonim ***** válasza:
37%
Én is azon a véleményen vagyok - ha igazán Te valóban mindent megtennél és nyitott lennél a sógornőddel szemben - hogy egy éjszakát ki lehetett volna bírni. Más lenne, ha rendszeres lenne ez. Bár azt a részét én nem látom át, hogy mennyire keserítette meg az életedet, tehát meg is értelek valahol. Én a helyedben azt csináltam volna, hogy rendben aludj itt egy éjszakát, de attól én még nem ülök itthon a gyerekkel, megyek vele sétálni, csinálom a megszokott dolgom. Szerintem nem kellett volna otthon ülnöd vele.
2010. máj. 5. 14:26
 17/19 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem jól tetted.Én például szívesen látok a házamban bárkit,de a bunkó,beszólogatós,rosszindulatú emberrel éreztetem,hogy nem szívesen látott vendég.Elvégre az én házam is,nem csak a páromé,és attól,hogy a sógornőm az ő testvére,nekem nem muszáj jó képet vágnom a bunkó stílusához a saját házamban.Sőt,szeretnem sem kell,és ha nem bírom elviselni,akkor nem is fogok neki szívességet tenni.Mindenki azt kapja,amit adott,ennyi.

Szóval,ha úgy érzed,hogy valami nincs ínyedre,azt nem is kötelező megtenned.Ezt a párod is megértheti.Viszont,azt hozzáteszem,hogy fordított esetben Neked is meg kell értened a párodat,és tolerálnod kell,ha valakit nem szeret a Te családodból.

2010. máj. 5. 15:07
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

megertem ahogy erzel. en sem szeretem a sogornomet es nem is vagyunk jo visoznyban. Sajnos elegem lett belole, laktak nalam a tesomal 7 honapot az maga volt a pokol. Nem tudom ha vissza kellene fogadni egy ejszakara.... hmmmm talan tesomra valo tekintettel de tuti h tartosan nem lakhatna meg egyszer nalam. Sajnos a tortentek utan mint embert nem tudom tobbe tisztelni.

en szerettem volna ha egy klassz sogornom lenne akivel ki lehetne dumalni dolgokat es lehetne csinalni dolgokat egyutt mondjuk vasarlas etc, de sajnos o nem esik bele ebbe a kategoriaba....

2010. máj. 6. 08:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Az enyém sem esik bele ebbe a kategóriába,nagyon nem.Talán nem kellet volna már az elején flegmának,és nagyképűnek lennie.Akkor most minden másképpen lenne.Mondjuk ő sosem akart velem beszélgetni,meg vásárolgatni.Én meg nem erőltetem.Főleg,hogy sajnos már kiprovokálta,hogy elküldjem a halál f@szára.
2010. máj. 6. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!