Családon belüli lopás?
Üdv! Már régóta áll fenn ez az állapot, és mivel egyetemista vagyok már egy ideje, ezért úgy gondolom valamilyen módon tudok segíteni a szüleimnek.
Szóval anyám munkanélküli (amit tud elvállal és dolgozik), apám pedig minimálbér alatti fizetést hoz haza, ezen kívül túlórázik is néha és alig van ideje csinálni mást is. Így máról holnapra élünk gyakorlatilag. Egyre több a kiadás és a bevétel nulla alatti.
Ezért előfordul, hogy mikor koliba jövök vissza, otthon el-el tűnik egy kis pénz, amit én vagy a testvérem takarítottunk meg. Ez alapvetően nem baj, mert tudom, hogy nem hülyeségekre, hanem alap élelmiszerekre és igényekre megy el, de ezt meg lehetne kérdezni is, vagy legalább bejelenteni. Ez már nem állapot, és már régóta megy így.
Azon gondolkodtam, hogy ha apám bárhol máshol munkába áll, 100%, hogy magasabb fizetést kap a jelenlegitől. Anyám pedig úgyszintén felhagyhatna ezekkel a mini "munkákkal" és ő is vállalhatna valamit. Érdemes lenne ideköltözniük hozzám, egy albival meglennénk, ugyanis én is be tudok szállni az ösztöndíjakkal. Egyedül az lenne a probléma, hogy a tesóm most fejezi a 8. osztályt és azt akartuk, hogy oda menjen, ahova én mentem tovább.
Érdemes lenne a költözés és az új munkakeresés? Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jöjjenek ide?
Mi az hogy alapvetöen nem baj, ha meglopnak? A lehetö legnagyobb gond, és a kezét el kéne törni az ilyennek, föleg, hogy a saját gyerekével teszi.
Más: ne költöztesd. Már oda öket magadhoz, neked már az önállo! életen kéne gondolkodni, meg a pároddal összebutorozni, nem anyuciékkal.
Azt már most felejtsd el, hogy oda költözteted őket. Hogy miért? Mert csak rosszabb lesz a helyzet rajtad fognak élősködni, tudom elég csúnya szó, de igaz.
Külső szemmel azt látom, hogy nekik így tökéletes. Anyukád véletlenül se akar dolgozni, el teng-leng a részmunkaidős állással is.
Szerintem mind a ketten belefáradtak a közös életbe is. "Ha te nem csinálsz semmit akkor én se" a helyzet.
Nem értem anno mi értelme volt összekötni az életüket ha sose tudták, akarták megérteni egymást.
Nem neked kell segíteni rajtuk, egyrészt ahogy írtam is, nekik ez így tökéletesen megfelel. Másrészt Segíts magadon Isten is megsegít!
Nagyon sürgősen felejtsd el ezt az összeköltözős történetet. Tönkre akarod tenni a következő éveidet? Nem akarsz spórolni, nem akarsz családot? Ha ezt most megteszed, sosem keveredsz ki kettejük alól.
Az én anyám is lopott tőlem, nem is keveset. Hozzáteszem, egy szintén munkanélküli nőről beszélünk, akinek ingerenciája sincs az alkalmi dolgokon kívüli pénzszerzésre. Miután lebukott, én hülye továbbra is segítettem őt, rengeteget kapott. Szerinted lett bármi eredménye? Ha 50 ezret adtam neki, az fogyott el a hónapban, ha 150-et, akkor meg az. Semmi megtakarítás, semmi terv, semmi életcél. A legjobb döntésem volt az életemben, hogy minimalizáltam vele a kapcsolatot.
Tudod mi a legnagyobb gond az ilyen emberekkel? Hogy amíg van, aki kisegíti őket, addig nem mozgósítják magukat. Nem te felelsz a szüleid életéért, ezt jegyezd meg. Ez nem önzőség, nem hálátlanság.
Én a helyedben felelősségre vonnám őket a lopások miatt, és örülhetnek, ha ezek után még adsz nekik. Van, akiken nem lehet segíteni.
Sajnos kénytelen voltam belátni, hogy tökéletesen igazatok van. Ha összeköltöznénk, előbb-utóbb ugyanide jutnánk.
Bár kissé rosszul érzem magam, amiért nem tudok segíteni rajtok, hiszen csak nekik köszönhetem, hogy ideáig elláttak étellel, fedéllel a fejem felett, amíg magamat is el nem tudtam tartani. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!