Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belüli lopás?

Családon belüli lopás?

Figyelt kérdés

Üdv! Már régóta áll fenn ez az állapot, és mivel egyetemista vagyok már egy ideje, ezért úgy gondolom valamilyen módon tudok segíteni a szüleimnek.

Szóval anyám munkanélküli (amit tud elvállal és dolgozik), apám pedig minimálbér alatti fizetést hoz haza, ezen kívül túlórázik is néha és alig van ideje csinálni mást is. Így máról holnapra élünk gyakorlatilag. Egyre több a kiadás és a bevétel nulla alatti.

Ezért előfordul, hogy mikor koliba jövök vissza, otthon el-el tűnik egy kis pénz, amit én vagy a testvérem takarítottunk meg. Ez alapvetően nem baj, mert tudom, hogy nem hülyeségekre, hanem alap élelmiszerekre és igényekre megy el, de ezt meg lehetne kérdezni is, vagy legalább bejelenteni. Ez már nem állapot, és már régóta megy így.

Azon gondolkodtam, hogy ha apám bárhol máshol munkába áll, 100%, hogy magasabb fizetést kap a jelenlegitől. Anyám pedig úgyszintén felhagyhatna ezekkel a mini "munkákkal" és ő is vállalhatna valamit. Érdemes lenne ideköltözniük hozzám, egy albival meglennénk, ugyanis én is be tudok szállni az ösztöndíjakkal. Egyedül az lenne a probléma, hogy a tesóm most fejezi a 8. osztályt és azt akartuk, hogy oda menjen, ahova én mentem tovább.

Érdemes lenne a költözés és az új munkakeresés? Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy jöjjenek ide?

2017. jan. 10. 22:18
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hmm, mondasz valamit. Talán anyám is ettől akart megóvni. Van benne igazság, bár én még mindig szeretnék tenni valamit. Nem állítom, hogy pont a költözés lenne a megoldás, de valahogy csak meg kell győzni őket, hogy változtatni kell. Ezt hogyan tegyem?

Miért akarom meggyőzni őket? Mint mondtam, nekik is, nekem is szükségem van rájuk.

2017. jan. 10. 23:10
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Több módja is van annak, hogy segíts, szerintem a költözés nem a legjobb. Első körben pl. kereshetsz nekik munkát ott a környéken, akár meg is írhatod az önéletrajzukat, vagy a jelentkezésüket, aztán megpróbálhatod a konkrét munkahelyre rábeszélni őket, megmutatva, mennyi ott a fizetés. Ha nincs hajlandóságuk erre, akkor vedd magadhoz az öcsédet, írjatok be a környékeden is középiskolákat a jelentkezésbe, és ne hagyj otthon több pénzt. Ketten már csak elvergődnek valahogy, ennél többet nem várhat el tőled senki, az öcséd viszont megérdemli, hogy kapjon esélyt a normális életre.
2017. jan. 10. 23:22
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

"érdemes lenne ideköltözniük hozzám, egy albival meglennénk,"

Miért, most hol laktok?

Szép dolog, hogy te segíteni akarsz nekik, de a LOPÁS az bűn, és ez nem megengedhető!!

Az ilyesmi mellett nem lehetne csak úgy neked sem elsétálnod!

Ne hagyj otthon pénzt, tedd az összeset számládra, és kész.

A te életed pedig ne tedd kockára, mert hidd el nem egészséges egész életedben és húszonévesen úgy együtt élni és lakni, hogy soha nem tudsz önállósodni és külön költözni!

Ne tedd ezt kérlek. Dolgozz azon, hogy külön életed lehessen!

2017. jan. 11. 00:21
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

"Anyám szerint tartsam meg magamnak a pénzem, mert apám dolga, hogy helyrehozza a helyzetet. "

Anyukádnak tökéletesen igaza van! Nagyon jól látja!

2017. jan. 11. 00:27
 15/25 Zola18 ***** válasza:
100%
Azt kell felfogniuk hogy ha nem változtatnak akkor nem lesz jobb a helyzet. Elhiszem hogy nehezebb kimozdulni a komfortzónából de nekem úgy tűnik hogy nekik a minimálbér és a alkalmi részmunkákkal meg vannak elégedve. Van itt munka csak keresni kell.
2017. jan. 11. 04:55
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"Azon gondolkodtam, hogy ha apám bárhol máshol munkába áll, 100%, hogy magasabb fizetést kap a jelenlegitől. Anyám pedig úgyszintén felhagyhatna ezekkel a mini "munkákkal" és ő is vállalhatna valamit. "

És miböl gondolod, hogy egyböl találnának valamit, ami megfelelne a kritériumaidnak? Mert én eléggé valószínütlennek tartom, hogy két középkorú, feltehetöleg képzetlen ember kapásból olyan munkát talál, ami jelentösen több, mint a jelenlegi.

Emellett ha összeköltöztök, akkor miböl tartjátok fenn a lakást? Ugyanis amíg a szüleidnek nincs jövedelme - márpedig ha elköltöznek máshová, akkor a mostani jövedelem megszünik -, akkor neked egyedül kellene a családot eltartani, amit kizártnak tarok, hogy lehetséges.

Azon kívül ha a szüleid egymással nem tudnak/akarnak békességben élni, akkor te hiába erölködsz.

2017. jan. 11. 07:36
 17/25 anonim válasza:
100%
Vagy ha igy kerdezned meg toluk hogy "hogy hogy eltunt onnan a penzem?" akkor biztos megtudnad beszelni veluk ezt a dolgot..
2017. jan. 11. 09:02
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
9: Őket sajnos nem áll hatalmadban megmenteni a saját pokluktól. Inkább hagy őket a saját dugájukba dőlni, és tartsd Magadnál a pénzedet! Hány éves vagy?
2017. jan. 11. 09:41
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A 14-es és 17-es állítást fűzöm még mellé.
2017. jan. 11. 09:42
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nőként egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy egy család helyzetének javítása kizárólag a férfi dolga. Különösen nem akkor, ha a nő csak alkalmi munkákat vállal, holott ennek nincs nyomós indoka, és már odáig süllyedtek, hogy a gyerekektől lopnak. Ha magáért nem képes változtatni, legalább a gyereke érdekében muszáj lenne, a nyolcadikos srácnak is kéne valami perspektíva, emberhez méltó élet, és ezért mindkét szülő felelős, mindkettőnek tennie kell érte.
2017. jan. 11. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!