Miért mondják azt, hogy különleges nevet adni egy gyereknek felvágás?
Mert sok a feltűnési mániás ember, aki a saját gyerekén éli ki az extrém hajlamait. Egy ilyen névadással pedig jó időre el lehet k**ni egy gyerek közérzetét. A nevek egyébként is mágikusak szerintem.. Az ember nem véletlenül kapja azt, amit.. Még ha tudattalanul is, de jelentősége van.
Én nem tudok elég hálás lenni a szüleimnek, hogy a nem magyar hangzású, különleges vezetéknévemhez nem választottak valami különcködő keresztnevet.
Nekem nagyon sok külföldi név van, ami tetszik, a gond az, hogy ezeket magyarul nem lehet, csak fonetikusan adni. Pl. ha a gyereket Nathannak hívnák, akkor senki nem akadna fent azon, hogy milyen borzasztó, legfeljebb azon, hogy miért nem magyar az adott név.
Vannak nagyon különleges magyar nevek is egyébként, ami nem feltétlenül jelent felvágást. Ismertem egy testvérpárt, Kadosa és Kenese volt a nevük, mindkettő különleges. Nekem a Nimród tetszik nagyon (bár az elmúlt pár évben nagyon divatnév lett sajnos :( ). De vannak olyanok, ami külföldiben tetszik, pl. Gabriel-Gábor, magyar verzióban sosem adnám gyereknek.
Szóval a fő gond a jelenlegi névadási szabályokban rejlik, azaz nevet csak fonetikusan adhatunk a gyereknek. Ebből keletkeznek a Dzsesszikák, és igen, a Natán is. Hiába bibliai név, egyszerűen a mindennapokban nem az fog az ember eszébe jutni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!