Miért mondják azt, hogy különleges nevet adni egy gyereknek felvágás?
Mert normális szülő nem ad olyan nevet, amit igen könnyű csúfnévvé tenni.
Ráadásul inkább emlékeztet a Nátánka a náthára vagy a sátánra.
Kissé ellentmondásos egy ilyen név:
Istenes Sátánka
Az,hogy kinek,milyen név tetszik,annak egyáltalán semmi köze ahhoz,hogy valaki értelmiségi-e vagy sem.Neked tetszik,nekem nem.Nem kell ezt túlbonyolítani.Egyébként meg a különleges neveket éppen annyira szokták megszólni mint mondjuk a tucat neveket.Az egyik ezért nem felel meg,a másik meg,azért.
A Nátán névről nekem a Sátán és a náthás ige jutnak eszembe,tehát szerény véleményem szerint is förtelmes.De hát nem lehetünk egyformák és mindenki nem kaphatja ugyanazokat a neveket.Ráadásul egy Kovács Nátán még egyenesen röhejes is.Nem véletlenül illik hangzásilag egy magyar vezetéknévhez legjobban egy szintén magyar keresztnév.
"meglehetősen általánosnak tűnik az a nézet, hogy aki nem magyar eredetű nevet ad a gyerekének, az nem is igazi magyar"
Ez valóban baromság, ezzel egyetértek.
Nekem a Nátán nem azért nem tetszik, mert nem szerepel a top 10-ben, hanem pont mert a másik véglet, sokan még csak nem is hallották ezt a nevet és csak néznek majd egy nagyot, amikor majd a gyerek bemutatkozik a suliban. "He? Ez egy név?"
Ettől függetlenül nyilván ha valakinek a nagyon ritka nevek tetszenek, oké. De én valahogy úgy vagyok vele, hogy ha egy ilyenhez ragaszkodnék, akkor adnék mellé egy szokványosabb nevet is, hogy a gyerek használhassa azt, ha nem tetszik a ritka neve vagy sokat szívatják miatta. Mert oké, hogy nekem tetszik, de neki kell vele együtt élnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!