Ti mit tennétek ebben az örökösödési helyzetben? Hogyan viszonyulnátok a rokonokhoz a jövőben?
Rövid leszek, ügyvéd.
Van egy jogi kitétel, hogy halál előtt 9 évre támadni lehet az ajándékozást. Megéri??? Rokonakat elveszíted, pénzt nyersz. Te tudod.
Én voltam az unokatestvéred helyében. Én intéztem mama ügyeit, bevásároltam neki, főztem, takarítottam, később orvoshoz vittem, mosdattam.
Ezért még életében úgy döntött, rám több mindent szeretne hagyni mint a többi unokájára. Nem hiszem, hogy akár ő, akár én magyarázattal tartoznék emiatt bárkinek is. A többiek is jöhettek volna hozzá.
talán a halála után neked sem annak kellett volna a legfontosabbnak lennie, hogy a földhivatalba futkoss :-(
Nem fogok semmilyen ügyvédhez menni, nem kell semmilyen köteles rész sem. Ezek után nem kell nekem abból a telekből már egy fillér sem. Egyébként mi is mindennel elláttuk a mamát, rengetegszer vittünk neki mindent, amire szüksége volt, látogattuk folyamatosan, semmivel sem kevesebbszer, mint az unokatestvérem, aki ráadásul sokkal elfoglaltabb is, hiszen máshol laknak és saját családjuk van.
Engem most már nem a pénz-része érdekel. Eddig is megvoltam nélküle, ezután is megleszek, nem számít.
Inkább a miértje zavar nagyon, hogy miben volt különb ő tőlem. Az zavar, hogy teljesen titokban ment az egész. Ha teljesen rendszerűen nem lett volna elsumákolva, még a házról le is mondtam volna unokatestvérem javára. De így arról nem fogok semmiképpen.
"Miért hiszik sokan azt, hogy ha valaki idős, az egyből ostoba, meg befolyásolható? Simán benne van a pakliban hogy a néni tiszta tudattal döntött.
"
Ez a másik, itt a 15 évesek azt hiszik, mindenki leépül 60-70 után, pedig nem, csak szimplán elegük van az örökségre pályázó rokonokból.
Én is ezt fogom tenni, hajléktalanra, nélkülöző család fog örökölni, pukkadjanak meg, és rohangáljanak ügyvédhez... Honnan került elő a sok rokon?????
Nem puffogok! :)
Mint már írtam, semmivel sem törődtek vele többet, mint mi, 3 évvel ezelőtt már jócskán nem volt olyan állapotban, hogy egyedül tudjon intézkedni bármit is. Egyébként a nagy törődés vége az lett, hogy bedugták elfekvőbe az utolsó hetekre.
De felesleges is volt feltennem a kérdést, mert igazából senki sem lát így bele a családi dolgokba és senki sem tudja magát a helyembe képzelni. Mesélhetnék még dolgokat oldalakon keresztül, de felesleges...
De köszönöm az eddigi válaszokat!
kérdező... bedugták utolsó hetekre... ápoltál te valaha valakit így a végén??? ha továbblátnál a sértettségeden meg a pénzen, akkor inkább csendbenmaradnál...
az egész nyitód, meg magyarázkodásod, de neked miért nem jutott pénz... azért mert nem a tied. teremtsd meg magadnak a jóléted és ennyi.
szégyen ez az örökség számolgatás meg várás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!