Mit tegyek ha meghalt apa mar egy fel eve es rettenetesen hianyzik?
Szia!
Én 13 éves voltam, mikor meghalt az anyukám.
Most 43 vagyok, és még mindig fáj. Szerintem ha valakinek meghalnak a szülei gyerekkorában, az soha nem fogja teljesen feldolgozni ezt. Nem ugyanúgy fog fájni mindig, de soha nem fog teljesen elmúlni.
A jó hír az, hogy meg lehet tanulni ezzel együtt élni. Eszedbe fog jutni apukád, de a fájdalom sokat fog csökkenni, és valahogy az életed részévé válik az, hogy Ő már nincs. De a szomorúság is az életed része fog maradni. Majd ha születik egy gyermeked, és a karodba veszed először, eszedbe fog jutni, hogy édesapád nem láthatja őt. De sokat fogsz majd mesélni róla a gyermekeidnek, és ezzel valamilyen értelemben apukád tovább fog élni az ő szívükben is, ahogy a tiédben is. Te nem fogod elfelejteni őt, és ezzel az életetek része marad örökre.
De a hiánya, a szomorúság valamilyen szinten ugyanúgy megmarad örökre.
Pilinszky János: A tenger
A tenger, mondtad haldokolva,
s azóta ez az egy szavad
jelenti számomra a tengert,
s azt is talán, hogy te ki vagy.
S azt is talán, ki vagyok én?
Hullámvölgyek, hullámhegyek.
Agóniád, akár a tenger,
megszabadít és eltemet.
Anya, anya. Hétköznapok.
Halálod hallom s hívlak én.
Irtóztató hétköznapok.
Szegény, szegény, szegény, szegény.
Ha ilyen kérdéseket olvasok, mindig sírhatnékom van, pedig nekem nem halt meg senkim még szerencsére, csak a dédszüleim, de őket nem ismertem annyira, szóval nem fájt.
Nagyon sajnálom és őszinte részvétem ismeretlenül is!
Az idő segít, addig is sírj ha kell, a naplóírás is jó ötlet lehet. Találd meg azt, amit szeretsz csinálni, valami sportot, játékot, nem tudom, bármit, keress egy jó hobbit. Nem tudom ki hogy van vele de én nem szeretek szomorú zenéket hallgatni vagy lassúakat, mert azoktól csak rosszabb lesz a hangulatom, szóval szerintem hallgass valami vidám, pörgős zenét, nézz vicces videókat, filmeket. Tereld el a figyelmed,próbálj meg ne a halálra és apukádra gondolni.
Esetleg anyukàddal vagy ha van testvéred, menjetek el valahova sétálni, kirándulni, ha szeretsz vásárolni akkor oda, társasozzatok, csináljatok valami olyat amit szerettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!