Hány évesen szülnétek/ szültetek? Milyenek voltak akkor a körülmények?
Már megvoltak a jó körülmények (saját lakás vagy ház, stb) vagy a párotok vagy saját szüleitek segítettek pl ott laktatok náluk és neveltétek a babàt?
Szerintetek hány éves korban ideális szülni?
Mennyi ideje volt rendes munkátok?
Meg legyenek már a sajàt jó körülmények vagy elég később?
Mennyi ideje voltatok együtt az apjával? Mennyi az ideális?
Bocsànat a hülye kérdésekért csak nem tudom mit tegyek.
Köszönöm a normàlis válaszokat!
24 évesen szültem, több mint egy éve voltam férjnél, 4 éve ismertük egymást. Saját házunk volt, igaz, nem újszerű állapotú, de lakható. Volt egy használt autónk is. 19 éves koromtól volt munkám.
Szerintem ideális a 25-30 közötti életkor a szüléshez, bár tudom, mostanában sokan szülnek ennél később.
Most 39 vagyok.
Ez annyira egyén függő.
Én ideálisnak azt mondanám, hogy mindkét félnek legyen egy szakmája/diplomája amivel el lehet helyezkedni. Emellett azért nem árt pár év munkaviszony sem.
Én legalább 2 éves kapcsolatnál gondolnék gyerekre és házasságra(most nem a tini szerelemre gondolok, hanem ami 20 felett tart ennyi ideje legalább), de még ez se mérvadó.
Aztán ugye jön az élet, ami borítja a "papírformát" és megtörténhet bármi és ahhoz kell alkalmazkodni és kihozni a legjobbat abból a helyzetből.
31. évesen ismertem meg a páromat, 35 évesen szültem az első gyermekünket. 1 év után költöztünk össze, rá egy évre esküvő, aztán rá egy évre estem teherbe. Mindent szép sorban, egymás után. Nem azt néztük, hogy hány évesek vagyunk, hanem azt, hogy a kapcsolatunk elég érett e a gyerekvállaláshoz. A férjemnek hála ideális körülmények közé vállaltuk a gyerekeket.
Mindenünk megvolt, nem okozott gondot a magán nőgyógyász, a babakelengye, a babaszoba, otthon maradhattam mindkét gyerekkel 3 éves korukig.
A pénz nem minden, de a terhesség, szülés, babázás azért sokkal örömtelibb, ha anyagiak miatt nem kell aggódni.
Olvasd el itt a GyK - n, hogy mennyi kérdés van arról, hogy szülőkkel együttélni szívás, hogy kényszerhelyzetben vannak a pénzhiány miatt, hogy mi, hol a legolcsóbb, hogy fiatal kapcsolatban megbánták a gyerekvállalást stb.
Nyilván nincs recept a gyerekvállaláshoz, de a körülmenyek sokkal többet számítanak, mint a szerelem.
23 évesen szültem, a párom lakásában laktam, nekem azóta sincs saját lakásom, mert miért tartanánk fent 2 lakást?
Nekem a 20-as éveim elején volt ideális, sajnos már a 30 közelít, így valószínű nem lesz több gyerek, már túl öreg vagyok hozzá.
Két és fél év munka után 30 hetesen kezdtem meg a "pihenőt".
Másfél éve voltunk házasok.
Szia! :)Nálunk minden nagyon gyorsan történt :)
Én 19 éves voltam mikor meglett a kislányunk! :)
Igaz mi nagyon fiatalon már együtt voltunk a férjem 15 én 14... 4év után összeköltöztünk decemberben és már januárban terhes is voktam :) Nekem és páromnak is van ház csak az enyémben a szüleim élnek! :)
Mi kb. másfél évig laktunk anyóséknál,a kislányunk első szülinapját már a saját házunkban ünnepeltük.
Minden ember más! :)
Én nem tudom miért,de mióta nagyobb lettem mindig azt mondgam,hogy 18 évesen férjhez megyek,20évesen pedig szülni szeretnék,hogy fiatal anyuka legyek :) de kinek hogy...
mondjuk a férjhez menni az bejött csak a kislányunk jött egy évvel hamarabb.:)
Amúgy,ha nem zavar a kérdés!!
Miért kérdezed mind ezt? Babát szeretnél vagy esetleg már várandós vagy és nem tudod mitévő légy?
(ha nem szeretnél ne válaszolj! ) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!