Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek elköltözzek a...

Szerintetek elköltözzek a barátomékhoz?

Figyelt kérdés

Anyukámat meg a nevelőapámat már nem bírom. Folyton isznak, veszekednek meg ilyenek. Estére mindig lerészegednek. Jó olyan szörnyű dolgom nincs, engem többnyire békén hagynak, csak utálom anyámat így látni. Beszéltem már vele sokszor, de nem változott semmi. Lehet, nem hangzik olyan durván, de már ez az évek óta fennálló helyzet. De most amúgyis nagyon megharagudtam rájuk, mert elakarják ajándékozni a kutyánkat, mert rossz, nincs nevelve és összevesznek a másikkal. Dehát már több, mint egy éve nálunk van megszerettem nagyon, de nekem nincs beleszólásom semmibe.

19 éves vagyok a barátom 20, már dolgozik és 2 éve vagyunk együtt. Ő már régebben is mondta, hogy odaköltözhetnék hozzájuk, a szüleivel is jól kijövök, és őket se zavarná. Amúgy leérettségiztem és most egy 2 éves okj-n vagyok, de valamennyit dolgozok mellette.

Az anyagiakon is gondolkoztam. A barátom x összeget lead a szüleinek, minden hónapban, ha én is ott laknék azért többet kéne, de nem tudom, hogy lenne.

2016. dec. 13. 18:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem az én kutyám, hanem a mienk. Anyámék hozták, persze én se ellenkeztem, mert szeretem a kutyákat, de ha azt mondom ne hozzanak még egyet akkor is hoztak volna, nem tőlem függött. De a lényeg, hogy nem én vállaltam, tudtam jól, hogy iskola, munka meg minden mellett nem lesz nekem rá elég időm.
2016. dec. 13. 19:37
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

Ivartalaníttatni kellene mindkettőt, az talán segítene.

Akkor nem menne köztük a falkavezérség iránti rivalizálás.

Beszélj állatorvossal, mert 2 ivaros kan, ha már most verekszik, kinyírja egymást.

Megjegyzem, én olyan helyre nem mennék, ahova a kutyámat nem vihetem magammal. Ezzel most nem ekézni akarom a barátodat vagy a szüleit, csak mint lehetőség, én kizárnám.

A kutyám nélkül sehova!

2016. dec. 13. 20:35
 13/21 A kérdező kommentje:
Hát igen, az ivartalanítás talán segítene. Amúgy a barátoméknak is van kutyájuk, egy kicsi yorki, szóval nem kutya ellenesek vagy valami.
2016. dec. 13. 20:55
 14/21 A kérdező kommentje:
Na de visszatérve, mint írtam inkább az anyagiak miatt aggódok, mert többnyire hétvégente dolgozok csak, máskor nem tudnék, akkor gondolhatjátok mennyit keresek, szóval magamat se tudnám 100 %-ban eltartani.
2016. dec. 13. 23:25
 15/21 anonim ***** válasza:

Akkor ne menj sehova eltartottnak, abból csak újabb, másabb problémáid lennének.

Próbáld lenyelni a békát és otthon kibírni, míg saját jövedelemmel nem rendelkezel.

A kutyákat ivartalanítsátok.

2016. dec. 14. 07:51
 16/21 anonim ***** válasza:
Pedig ha nem tudsz az anyagiakba beszállni vagy csak nevetségesen keveset akkor ne költözzél senki nyakára. Az egy dolog, hogy az ember gyerekének a barátja vagy barátnője többször ott alszik, és elvannak, mint az amikor valaki odaköltözik. Olyankor bizony előjön az, hogy egy újabb éhes szájat kell etetni. Ilyenkor jön ki az, hogy mégis csak vannak konfliktusok a szülők és gyerekek között.
2016. dec. 14. 08:34
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát igen, most már azért átgondoltam a helyzetet, inkább még kibírom ezt a pár évet, aztán majd eldől.

De amúgy szerintetek mennyi összeg lenne reális? A barátom 30 ezret ad le, úgy, hogy nem vesz semmi kaját vagy mást. Én ha most odaköltöznék 10-15-öt tudnék beleadni max. Az azért kevés mindenkép, ugye?

2016. dec. 14. 10:30
 18/21 anonim ***** válasza:

Kevés!

Gondolj bele!

Ha lakbért nem is számolnak neked, de növekszik a rezsi, több étel kell, kellenek tisztálkodó szerek, tampon, betét, időnként egy fodrász, vagy gyógyszer, ruhanemű, bérlet, ... amik hirtelen eszembe jutottak, de még millió, akár előre nem látható dolgot kell finanszírozni.

Alaphangon lakhatással, teljes ellátással, nagyon szerényen(!) egy ember benne van egy százasban.

És akkor még arról nem beszéltünk, hogy egy fiatal másképp öltözik mint egy középkorú, vagy idős, kellenek neki elektromos kütyük, időnként egy-egy szórakozás.

Ne hozd magad kiszolgáltatott helyzetbe, mert a kapcsolatotok rovására is fog menni.

2016. dec. 14. 11:19
 19/21 anonim ***** válasza:

Én a helyedben megvárnám az okj végét és utána külön,saját albérletben költöznék össze a párommal.

Elhiszem,hogy rossz otthon, de a barátodéknál is lesznek konfliktusok idővel és ha ne adj isten szakítotok,akkor nem lesz hova menned.

Én megvárnám amíg dolgozol rendesen és akkor elköltözni

2016. dec. 14. 14:18
 20/21 anonim válasza:
Én a 19# válaszolóval egyetértve még hozzá tenném, hogy abban nincs semmi, ha közben egypárszor elmész és a barátodnál alszol. 19 éves vagy, már hogyne lenne beleszólásod, neked is lehet véleményed, mint mindenki másnak.
2016. dec. 14. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!