Ha elmúltam már 18 a szüleim nagyon nem mondhatjár meg, hogy hova megyek?
"Ha meg nem tetszik neki a rendszer, akkor húzzon el"
Én nagyon ki tudnék szúrni a gyerekkel úgy, hogy a tartási kötelezettségemnek maradéktalanul eleget teszek.
Persze ki lehet szúrni, csak van-e értelme?
Az a normálisabb megoldás, ha egyetemistát már nem piszkálnak, hanem támogatják szépen (ha szülők jövedelme jó), hogy aprópénzes diákmunkák ne vegyék el feleslegesen az energiáját, hanem tanuljon, szabadidejében szórakozzon is a feltöltődéshez.
Azok, akik ismeretségemből küszködve munka mellett hoztak össze levelezőn BSc-t, mert szüleik nélkül kellett már fiatal felnőttként boldogulniuk, most tartanak kb. ott havi fizetés vásárlóerőben (15 év óta nominálisan sokat gyengült a forint), mint én 15 éve pályakezdőként.
ma 15:53
Nem mondtam, hogy ki kell, csak azt, hogy a tartási kötelezettségre felesleges hivatkozni. De ez a stílus, hogy már nagykorú, akkor neki ne mondják meg, hogy mit csinálhat nyitogatja a bicskát a zsebemben.
15: De ha nem alakult ki eddig a bizalom, akkor javít a helyzeten, ha most elmegy az akaratuk ellenére?
Egyébként nem ártana tudni, a szülők miért nem nézik jó szemmel a kapcsolatot, mit szólnak a lány szülei ehhez a románchoz, és mennyi idős a kislány? Lehet, hogy egyből pontosabb lenne a kép, mint így. Mert most csak annyit tudni, a srác menne, de nem engedik, és nagykorú, viszont eltartott.
Ha ELengedni kötelesek is, VISSZAengedni már nem.
Bármilyen nehéz is, előbb a kötelességeidet teljesítsd, aztán követeld jogaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!