Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elmúltam már 18 a szüleim...

Ha elmúltam már 18 a szüleim nagyon nem mondhatjár meg, hogy hova megyek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a szüleim nem akarnak elengedni baratnőmhöz. Voltam már náluk. Én baranya megyében(pécs közelében) élek ő meg veszprém megyében(veszprém közelében). Tudom, hogy a szüleimre kéne hallgatnom mivel ők tartanak el, de én el szeretnék menni. Szóval, hogyha azt mondom pl. anyumnak, hogy most hétvégén elmegyek akkor bele kell, hogy törődjön, igaz? Ne kövezzetek meg légyszi ha gyökér vagyok. :D

2016. dec. 12. 14:26
1 2 3
 11/23 Andizsuzsi ***** válasza:
72%

"Ha meg nem tetszik neki a rendszer, akkor húzzon el"

Én nagyon ki tudnék szúrni a gyerekkel úgy, hogy a tartási kötelezettségemnek maradéktalanul eleget teszek.

2016. dec. 12. 15:40
 12/23 anonim ***** válasza:
39%

Persze ki lehet szúrni, csak van-e értelme?

Az a normálisabb megoldás, ha egyetemistát már nem piszkálnak, hanem támogatják szépen (ha szülők jövedelme jó), hogy aprópénzes diákmunkák ne vegyék el feleslegesen az energiáját, hanem tanuljon, szabadidejében szórakozzon is a feltöltődéshez.

Azok, akik ismeretségemből küszködve munka mellett hoztak össze levelezőn BSc-t, mert szüleik nélkül kellett már fiatal felnőttként boldogulniuk, most tartanak kb. ott havi fizetés vásárlóerőben (15 év óta nominálisan sokat gyengült a forint), mint én 15 éve pályakezdőként.

2016. dec. 12. 15:53
 13/23 anonim ***** válasza:
76%
javítom a hülyeségem: 15 év óta reálértékben sokat gyengült a forint)
2016. dec. 12. 15:55
 14/23 Andizsuzsi ***** válasza:
63%

ma 15:53

Nem mondtam, hogy ki kell, csak azt, hogy a tartási kötelezettségre felesleges hivatkozni. De ez a stílus, hogy már nagykorú, akkor neki ne mondják meg, hogy mit csinálhat nyitogatja a bicskát a zsebemben.

2016. dec. 12. 16:01
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Mondani bármikor, bármit mondhatnak. Ez az egész csupán a gyerek és a szülő közti bizalomról szól. Lánygyereket jobban féltenek a szülei, mert talán sérülékenyebb, de ez a bizalom már ennyi idős korra ki kellett, hogy alakuljon.
2016. dec. 12. 16:01
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

15: De ha nem alakult ki eddig a bizalom, akkor javít a helyzeten, ha most elmegy az akaratuk ellenére?

Egyébként nem ártana tudni, a szülők miért nem nézik jó szemmel a kapcsolatot, mit szólnak a lány szülei ehhez a románchoz, és mennyi idős a kislány? Lehet, hogy egyből pontosabb lenne a kép, mint így. Mert most csak annyit tudni, a srác menne, de nem engedik, és nagykorú, viszont eltartott.

2016. dec. 12. 16:49
 17/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem, hiszen nagykorú vagy. Azt csinálsz, amit akarsz. Ok is. Tehát ha arra érsz haza, hogy a cuccod az ajtó előtt van, a zár meg lecserélve, akkor se lepodj meg.
2016. dec. 12. 17:09
 18/23 anonim ***** válasza:
76%

Ha ELengedni kötelesek is, VISSZAengedni már nem.

Bármilyen nehéz is, előbb a kötelességeidet teljesítsd, aztán követeld jogaidat.

2016. dec. 12. 17:34
 19/23 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Nem mondhatják meg, de nem is kötelesek sem eltartani, sem a lakásukban megtűrni.
2016. dec. 12. 18:05
 20/23 anonim ***** válasza:
95%
Oda mész kedves kérdező, ahová akarsz. Csak kérdés, hogy miből?
2016. dec. 12. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!