Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon kegyetlen ember vagyok,...

Nagyon kegyetlen ember vagyok, amiért nem akarom befogadni a sógoromat?

Figyelt kérdés

A férjem bátyja mindig is egy életképtelen senki volt. Az anyjánál lakott amíg míg élt. Soha sem volt normális munkája. Az alkohol és drog problémáival kikészítette az egész családot. Az anyja még nyugdíj után is arra kényszerült, hogy dolgozzon, mert valamiből el kellett tartani a drága "kisfiát". A férjem sokat segített nekik, sokszor a közös kasszából tűnt el a pénz és én már ezt is rossz szemmel néztem. Viszont az teljesen kizárt, hogy ez az ember (még csak rokonomnak se mondom) hozzánk költözzön.

Most hogy meghalt az anyjuk utcára került, és a párom szeretné, hogy befogadjuk. Viszont én ebbe biztos, hogy nem fogok bele menni. Egy munkaképes, életerős, 35 éves ember, menjen el dolgozni és ne mások nyakán élősködjön. Talán kegyetlen vagyok, de tudom, hogy milyen. Nem csak szimplán egy pióca, hanem olyan rendetlen, és akkora mocskot hagy maga után, hogy a szobájában már egy egész csótány kolónia éldegélt. Kizárt dolog, hogy ide jöjjön. Az meg végképp nem az én hibám, hogy az anyja ennyire elcseszte a nevelését. Szerintetek igazam van, hogy nem akarom befogadni?

2016. dec. 5. 12:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen igazad van. Menjen el dolgozni. Esetleg annyit megtennék, aki írta is már egyetértek vele. adni 100-200 ezret albérletre és ezzel tényleg olcsón megúszod. Tudod ki takarítaná utána a mocskot, én biztos nem.

Egy kérdés. Mi lett a mama házával? Miért nem maradhatott ott?

2016. dec. 5. 13:45
 12/27 anonim ***** válasza:
94%
Eszedbe ne jusson engedni!! Sajnos, volt a családban drogos. Amit lehetett, lenyúlt, eladta, pénzt lopott. Próbáltunk neki segíteni, bejuttattuk leszoktatásra, de mindig ott folytatta, ahol bekerülése előtt abbahagyta. Teljesen lepusztulva leugrott a tetőről. :(
2016. dec. 5. 13:57
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagy kegyetlen, szimplán csak nem vagy olyan ostoba mint ahogy a sógorod szeretné. meghalt az anyja, valószínűleg idő előtt mert a "kedves " drogos sz*rházi fia mellett kikészült, és halálra dolgozta magát. Most ti következnétek akiken élősködni lehet, és sajnos a férjed van olyan ostoba- már megbocsáss - hogy egy drogos s*ggét akarja nyalni. Húzzon el a sógorod melózni, ne tartassa el magát veletek.
2016. dec. 5. 14:51
 14/27 anonim ***** válasza:
39%

Én 3 hónapra (max 4) biztosítanék neki lakhatást egy albérletben, + kaja. De csak azért, mert a férjem testvére.

Ennyi idő alatt találjon munkát, és szedje össze magát.

Szerintem ez bőven elég idő arra, hogy ezt megtegye, mert lássuk be, ma már nem 2 nap alatt talál az ember munkát.

Már 60-70 ezer Ft-ból meg lehet ezt oldani (persze nem minden helyen), egy szobát bérelni neki valahol, és a rezsijét kifizetni, + főzni rá/kaját venni x naponta, hogy ne költhesse piára/drogra a pénzt.

Tudom, macerás, és azt a pénzt az életben nem látnám viszont, de legalább nyugodt lenne a lelkiismeretem nem csak magammal szemben, hanem a férjemmel szemben is, hogy (szerintem) korrekt módon adtam lehetőséget a testvérének arra, hogy rendbe jöjjön, támogattam.

Ha ő nem él vele, az már az ő problémája, nem lehet segíteni azon, aki nem akarja.

De ennyi. A saját otthonomba nem fogadnám be a gyerekeim mellé.

2016. dec. 5. 14:53
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Az ilyen semmirekellő élősködőnek az a legnagyobb segítség, ha nem segít neki senki.

Amíg van, aki segíti meg eltartja, addig a büdös életben nem fog elmenni dolgozni. Én nem adnék neki pénzt se. Ha megsegítitek, azt automatikusan úgy fogja venni, hogy talált még 2 palimadarat, akik potenciális eltartók lehetnek. A pároddal meg közöld, hogy szégyellje ő is magát, hogy képes volt elnézni, hogy a vérszívó testvére a nyugdíjas anyja nyakán ücsörgött és eltartatta magát. Ez a férjedet sem zavarta?? Én ezen is elgondolkoznék.

Állítsd a férjedet válaszút elé: vagy az élősködő, saját hibájából utcára került testvére, vagy te. Ha őrlődik a két választás között, akkor én mindenképp otthagynám, mert csak a ti közös számlátok fogja bánni, mert biztos pénzelni fogja a párod a testvérét.

Teljesen normális, hogy nem akarod ezt a mocskot befogadni.

Mellesleg saját tapasztalatból írom, mert nekünk is van ilyen rokonunk. Élősködött a 78 éves nyugdíjas anyja nyakán 50 évesen. Itt-ott azért dolgozgatott, de alkoholista is. Aztán nem ment be dolgozni, kirúgták. Az anyja meg elpaterolta otthonról, mert neki is elege lett. Amondó vagyok, hogy később rá is az utca vár. Őszintén: én nem, hogy nem akarom, de nem is tudom sajnálni. Megérdemli, amiért másokon élősködött.

A párodnak is be kell látnia, hogy a bátyja a saját hibájából van ott, ahol van. Erről senki már nem tehet, csak ő. Ha ezt nem tudja/nem akarja megérteni, akkor mehet a testvérével összeköltözni, aztán ő lesz az eltartó.

2016. dec. 5. 15:59
 16/27 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én túl vagyok ezen!

Én befogadtam a 38 éves testvérem, miután a szüleink meghaltak és már nem volt kin élősködnie.

NAGY HIBA volt!8 hónap alatt majdnem tönkretette a házasságunkat, az életünket. Férjem végül ragaszkodott hozzá, hogy dobjuk ki. És ez volt a döntés, pár hónap tengés-lengés után, miután már rokonok, barátok sem akartak vele szóba állni, mert mindenkitől kéregetett, elment dolgozni és albérletbe.

A drogosokra is azt mondják, amíg valaki segít rajta, addig nem fog változtatni. A teljes keménység kell!!!!

2016. dec. 5. 16:46
 17/27 acelsziv ***** válasza:
90%
Parazitát a nyakatokba venni ostobaság. Rúgjátok ki és vagy életben marad, vagy elpusztul. A világ mindenképp nyerni fog vele.
2016. dec. 5. 16:47
 18/27 anonim ***** válasza:
42%
Én nem költöznék vele össze. Utána majd mikor akar elmenni? Ha férjed támogassa a saját pénzéből anyagilag ha akarja, de ne költöztesse oda a nyakadra.
2016. dec. 5. 16:52
 19/27 anonim ***** válasza:
71%

Semmi pénzért nem mennék bele ilyenbe.

Szerintem alapból egy normális családba nem illik bele egy "kívülálló" lakótárs, legyen szó szülőről, testvérről, és maximum átmeneti helyzetként tudom elképzelni, de még akkor is lennének bőven konfliktusok.

Viszont egy semmirekellő alkoholistát akkor sem fogadnék be ha fizetnek érte, én apám is ivott, tönkre is tette a fiatalkorunkat ezzel.

2016. dec. 5. 19:02
 20/27 anonim ***** válasza:
79%

Azért az is durva, hogy a párod simán elnézte, ahogy az idős, nyugdíjas anyja dolgozni kényszerül, mert a bátyust el kell tartani. Én azért elgondolkodnék ezen is, nehogy a párod is "beleessen" ebbe az életmódba, csak nem az anyjával, hanem veled. Értem én, hogy a testvére, na de ez az egész a párodat egyáltalán nem zavarta??? Hogy képes valaki azt elnézni, hogy az idős anyját valaki (akár családtag, akár nem) ilyen durván kihasználja??

Ha a párod mindenképpen ragaszkodna a befogadáshoz, akkor meg én költöznék el. Választhat. Amúgy a párod ennyire nem látja, hogy ebben a helyzetben kőkeményen csak és kizárólag a testvére a hibás? Nevelés ide vagy oda, egy 35 éves "felnőtt" embernek lehetne már ennyi esze és önbecsülése.

Kérdezd már meg a párodat, hogy meddig óhajtja a bátyuskát "kisbaba" státuszban tartani a családban, akit pénzelni kell, meg eltartani? Mert ha nem kényszerül rá ténylegesen, akkor a büdös életben nem fog megváltozni a párod bátyja.

Mellesleg ilyen rokonunk sajnos nekünk is van. Nem dolgozik már vagy 5 éve, és ha munkát keresnek/ajánlanak neki (családtagok, mások, stb.) akkor meg jönnek a kifogások, hogy az nehéz, neki szociálfóbiája van (dehogy van...), ott őt biztos utálni fogják, stb. Most ott tartunk, hogy már mindenki úgymond levette róla a kezét, azt csinál, amit akar. A maradék pénzét éli fel, külön lakásba lakik (a szüleié, de a szülei máshol laknak). 40 éves.

Az ilyennek az a legnagyobb segítség, ha mindenki magára hagyja. Mert akkor talán leesik neki, hogy ha nem akar az utcán megdögleni, akkor muszáj lesz elmenni dolgozni. Ha meg nem esik le neki, így járt. A pároddal viszont mindenképpen váltanék pár szót, és nem csak arról, hogy 100%, hogy nem fogadjuk be, hanem arról is, hogy miért segíti a bátyját, amikor az anyukáját ilyen durván kihasználta, miközben a párod annyit se mondott, hogy papucs.

2016. dec. 6. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!