Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy nálunk soha nem volt 'testi' kapcsolat a csaladban?

Figyelt kérdés
A testi kapcsolatot ugy ertem, hogy nalunk soha nincs oleles, puszi semmi. Es itt vagyok 23evesen es zavarba vagyok ha vki megolel. Igenyem lenne ra de egyszeruen felek. A heten volt vegre egy randim egy sraccal de felek megolelni vagy barmi. Eddig baromi boldog voltam, mert alomszeru randi volt, de ez atutott felelembe es szomorusagba. Mert meg ha tetszek is neki en nem merek ilyeneket csinalni. Es mar inkabb abba remenykedem, hogy leraz es akkor nem leszek ilyen helyzetbe. Nem tudom mit kellene csinalnom.
2016. dec. 4. 14:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is alig bírom elviselni az ölelést, puszit, sőt még a véletlen érintéstől is zavarba tudok jönni. Szerintem nyugodtan mondd el a srácnak, engem soha senki nem nézett le emiatt. Azért jó, ha tud a dologról, mert lehet, hogy a viselkedésed miatt elutasítónak tartana, ha nem indoklod meg; azt gondolná, hogy nem is akarsz tőle semmit. Ha nem értékeli az őszinteségedet, és leráz Téged, akkor nem valószínű, hogy igazán érdekled. Egyébként párommal pár hét alatt megszoktam a testi kontaktust és hozzá nagyon szeretek bújni, Vele nincs problémám e téren. Úgyhogy szerintem ne aggódj, biztos, hogy fel fogsz engedni előbb-utóbb.
2016. dec. 4. 22:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én családom sem ölelgetős, anyukám szinte sosem ölelt meg. Apukám először akkor, amikor elköltöztem tőlük és hazalátogattam 5 hónap után. 20 éves voltam akkor.

Idegennek éreztem az ölelést, az érintést, hiába szerettem volna, ha engem is megölel valaki. Furcsa volt, ha valaki hozzám ért, megfogta a karom, a kezem, vagy átkarol. Az első barátomat is nehezen öleltem meg, meg kellett szokni. Neki nem volt elég az én szegényes ölelgetésem, szakítottunk.

Lett új barátom. Amikor először megölelt, úgy éreztem, hogy most megérkeztem, és örökre a karjaiban maradnék. Nekem bele kellett tanulnom a dologba.

2016. dec. 4. 22:30
 13/17 anonim válasza:
nekem detto ilyen a családom! sőt mostmár ha születésnap vagy névnap van, vagy karácsony akkor nem is tudom már sokszor, hogy hogyan viselkedjek, adjak puszit, vagy csak adjam oda az ajándékot, olyan hülyén jön ki az egész. de a barátaimmal más a helyzet, velük sokkal természetesebb minden simán megpusziljuk egymást, ölelés is . én csak szüleimet sajnálom, hogy ennyire zárkózottak, szerintem sokkal jobb lenne nekik is, ha jobban ki mernék fejezni az érzéseiket
2016. dec. 4. 22:32
 14/17 anonim válasza:
Én úgy vagyok vele mivel engem sem öleltek agyon ezért inkább vágyom az ölelésre, és a törődésre. Nem kell félni :)
2016. dec. 5. 06:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszok. Nagyon kedvesek vagytok. Igen nekem is jol esne mar csak fura es ijeszto a helyzet. 😊 de majd megprobalom lekuzdeni a felelmeim
2016. dec. 5. 07:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt leküzdeni csakis úgy megy, ha gyakorlod az ölelést, puszit. :) Nincs esetleg egy olyan barátnőd, akivel nagyon jóban vagytok? Esetleg segíthetne ezt oldani benned, ő mégiscsak egy általad jobban ismert ember.
2016. dec. 6. 13:05
 17/17 anonim válasza:

Tanulható! És kell is tanulni, nagyon tudatosan. Én is végigjártam ezt az utat. Valaki azt írta, nem a családból jön. De onnan jön. Az anya érintése az elfogadást közvetíti egy kisgyereknek. Az érintés hiánya a gyerek számára az elfogadás hiányát jelzi és életre szóló nyomot hagy.

Aztán majd az lesz érdekes, ha lesz egy olyan gyereked, akinek a szeretet tankját kifejezetten az öleléssel lehet feltölteni...nálunk ez van, hát érdekes helyzet! :)

2017. jan. 1. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!