Mit tennétek akkor, ha az édesanyátok így viselkedne? Infóért katt.
6 évesen vesztettem el az apukámat (most 16éves vagyok). Édesanyámnak új barátja van már több éve, és állandóan nála alszik, mindig vele van, teljesen megváltozott. Sosem takarít vagy pakol, még az ő szobáját is mi takarítjuk a testvéremmel, sokszor nem is főz...Azt mondja, hogy az a mi dolgunk, és neki itt nincsenek kötelességei, megse akart minket szülni stb. Engem és a testvéremet sehova nem hajlandó elvinni kocsival, de a barátját ide-oda furikázza futóversenyekre Ausztriába stb. Ha ezeket a szemére hányjuk, akkor azt mondja féltékenyek vagyunk a barátjára. Állandóan arról beszél, hogy én nem csinálok semmit itthon, holott ő az, aki nem csinál semmit.
Segítsetek! Ti mit csinálnátok ???
szerintem is nyugodtan segíthetsz anyukádnak, hiszen ő az, aki 16 éven át nevelt, s nap mint nap foglalkozott veled, gondozott, és mindent megtett érted.
egy anya is élheti a saját életét, pláne mikor már 16 éves a nagylánya.
Ha valóban elhanyagol benneteket, akkor elsőként a családsegítő és gyermekvédelmi szolgálat az illetékes az ügyetekben (ezt illene tudnia az osztályfőnöködnek is). A gyámügy már egy magasabb szintű szerv, amire súlyosabb probléma esetén van szükség.
Testvéred hány éves? Idősebb vagy fiatalabb nálad?
végülis, ha belegondolok én is nagyon nehezen viseltem tinédzserként, hogy anyámnak is van élete, s nemcsak a gyerekével foglalkozik. és én is úgy éreztem hogy elhanyagol. de így visszagondolva az egészre, ha anyagilag támogat egy anya, s ha bajod van ott van neked, megteszi amit kell.
tinédzserként felnőttnek érezzük magunkat, de mégis elvárjuk, hogy gyerekként kezeljenek, s kinyalják a fenekünket.
ebben a korban már nem kell a "cselédednek" lennie. inkább te segíthetsz neki. te egyre többet bírsz, ő pedig egyre kevesebbet. szép lassan fordul a kocka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!