Miért lenne muszáj ma temetőre menni? Miért nem lehet megérteni ha nekünk van jobb fontosabb dolgunk?
Eddig minden évben november 1 a temetőzésről szólt. Közel voltak a temetők,igy is 6-8 óra mire anyóssal és anyámékkal is végigjártuk (délelött anyóssal,ebéd,utána anyámékkal).
Idén rengeteg minden változott,150kmre költöztünk munka miatt és van egy 5 hónapos babánk.
Kimerültek vagyunk,húzós év volt,eljöttünk szállodába,pihenünk,együtt vagyunk,férjem szabijai elmentek a költözésre és a szülés utánra (cég ugyanaz csak más város).
Napok óta kettőnk anyját hallgatjuk,vagyis már csak olvassuk mert márnem veszem fel a telefont hogy hogy gondoltuk,hisz mi szoktuk fuvarozni őket kocsival (nekik is van,csak ilyenkor nagy a tömeg),hosszúhétvégén amugyis miért nem hozzájuk visszük a gyereket,majd akkor se menjünk ha ők lesznek föld alatt...
Komolyan mindenki temetőre megy kötelező jelleggel?
Én ameddig egyedül éltem, időnként kimentem a temetőbe, tisztességből, hogy ne úgy nézzen ki a szüleim sírja, mint a szemétdomb.
Halottak napja előtt 1-2 nappal is mindig mentem, mert a sok feldíszített, mécsessel kivilágított sír között szomorú látványnak éreztem volna a sötét, kopár, elhanyagolt sírjukat, pedig már 120 km-t kellett ezért utaznom.
Viszont már nem élek egyedül, rálőcsölöm a férjemre az én sírjaim látogatását is, mert ő egy áldott jó ember és a nővérével amúgy is mennek a saját rokonaikhoz. Szerencsére mindenki egy helyen nyugszik.
Életükben nagyon sokat tettem a szüleimért, az emléküket a szívemben őrzöm és napi szinten ápolom, de ha nem muszáj, nem járok a temetőbe.
Nekem a sírok nem azonosak a szüleimmel, ... sajnálom!
nekem nagymamám részint tett félre pénzt a saját temetésére (senki se röhögjön, én is fogok, illetve van, ki tudja egy hirtelen baleset mindig lehet, ne a gyerekeim/család legyen gázban emiatt) Részint a lelkemre kötötte, hogy fedessem le a sírját, mert messze lakunk, éljük az életünk, neki már nem fog számítani, utazunk vagy nem. Csak szeretné, hogy rendezett legyen a sírja. Na így is van. Igazából ha megyünk, inkább a rokonokhoz megyünk, mint a sírokhoz. Ez férjem ágán is így van. Persze ha már ottvagyunk, akkor gyújtunk mécsest. De nem ez a kijelölt emlékezés napja. Emlékezünk rájuk rendszeresen, történetekkel, tettekkel, mivel tanultunk tőlük sokat...
Borzalmas lehet ahol ezt ilyen lelkiismeretfurdalás szinten nyomja a család. szerintem az még az emlékezést is tönkreteszi.
"Nem muszáj a temetőbe menni ma, ahogy nem muszáj karácsonykor fát állítani vagy születésnapra tortát sütni sem, DE szokás, illik!"
Karácsonyfát állítok, mert szeretem a fenyőfát díszíteni. Születésnapi tortát nem sütök, mert nem szeretem a tortát, különben sem szoktam megtartani a születésnapomat.
És a felnőttet pont az különbözteti meg a gyerektől, hogy már el tudja dönteni, sőt már joga is van hozzá, hogy eldöntse, hova akar menni és mikor. Sőt, urambocsá', még ahhoz is, hogy maga alakítsa ki a saját élete szokásait, még úgy is, ha azok nem egyeznek a felmenői szokásaival.
Mi a csudáért kellene nekem más emberek szokásai szerint élnem?
Ezek nem emlekeznek. Ezek elmennek wellnesezni :)))
Az anyjanak a telefont pedig mar fel se veszi. Undormany.
Minek az ilyennek csalad?!
#15: p@csa fagyasztó +11 fok van.
A szüleidnek miért nem előbb szóltál, hogy a nem az évek óta megszokott menetrend lesz?
Azt nem értem, miért is tetted fel a kérdést?
- Ha kötelezőnek érzed, akkor valóban nem kell kimenned a temetőbe.
- Azért azon elgondolkodhatnál, hogy ha a válaszadók többsége azt írja, hogy igen, szeretteink iránt, kegyeletből szoktunk ilyenkor kimenni a sírjaikhoz, akkor talán ha nem is rosszul, de másként gondolkodol.
És ha már tudtad, hogy csípőből lepontozol mindenkit, aki nem ért veled egyet, akkor ismét csak megkérdezem: mi értelme volt a kérdést feltenned???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!