Most akkor mit csináljak a tanárral?
Fel vagyok háborodva a töritanáron. A 7es gyerekemnek egy pps-en kellett a városunk történelméről, híres szülöttéről és épületéről írni.
Egymaga dolgozott vele. Rövid volt, de gondoltam hagyom, nem segítek, hagy tanulja meg egyedül, hogyan is kell egy ilyet összeállítani.
Ma mondta a tanár, hogy csak az én fiamnak lett a rossz, mindenki másnak jó és újra kell csinálnia.
Az jobb lenne a tanárnak, ha én csinálnám meg helyette.
Szóljak a tanárnak, hogy értékelhetné ezt is?
Utálja a történelmet, sokat tanul a 4esért.
Ezt a házi dolgozatot, még ha rövid is, 3 napig csinálta.
15 éves létedre egész éretten válaszoltál.
Igen biztos, hogy én is elrontottam.
A fiam reál beállítottságú. Matek, kémia, fizika nagyon megy, de a humán tárgyaknál nem lát rá a lényegre.
én is reál beállitottságu vagyok,világ életemben utáltam a törit,a magyart is csak a tanár miatt szerettem
az összes töriházimat anyám csinálta, a fogalmazásaimat is segitett megirni,érettségire annyit megtanultam amit muszáj volt...
felvételikor senkit nem érdekelt,hogy hanyas volt a törim...matek,fizika 5ös,és kész...
most szakdolgozatot irok,mérnök leszek,van jó állásom,ahol amint kikapom a diplomámat 1 hónap mulva,megemelik a fizumat is...
szted meghat bárkit hogy nem tudom mi volt 500 éve,vagy mit gondolt a költő?
add fel az elveidet,tanulja azt ami érdekli,többiben segits neki,ird meg neki,és kész...
22/N
Ne haragudj, de annak,hogy szövegkiemelőkkel kiemeled neki azt, ami szerinted a lényeg...Nem ez a megoldás
Igen, talán a gyerekek nem tanulnak meg tanulni...de te sem jó példát mutatsz neki...Mert így csak magol,magol,magol, és nem ért semmit. minden azon alapszik,hogy a gyerek érti-e a tanulni valóját!
Nem az kell a gyereknek,hogy a hibáit kijavítsd, magyarázd is meg, hogy miért nem lett neki jó..
Az én keresztfiam, okos kisfiú, persze ő is hibázik, ha egy mondatot vagy szót rosszúl ír le, nemcsak kiradíroztatom vele, hanem megbeszéljük, hogy miért is hibás a feladat, nem csak kijavíttatom vele,mert így soha nem fogja megérteni! Először azt kéne megtudnod,hogy a gyerekednek milyen a tanulási módszere, pl kell e neki vázlatot írni, vagy könyvből meg tudja tanulni a dolgokat-->tud e magától szelektálni a mondatok közzül...ez nagyon nem megoldás,hogy te kijelölöd,ő pedig megtanulja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!