Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves leszek nemsokára, és...

17 éves leszek nemsokára, és felmerült bennem az az ötlet, h szülök a páromnak egy babát! Szerinteek jó ötlet?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 26. 19:53
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

1. Kamukérdés. Ha nem:

2. Cigány vagy.

3. A végletekig buta vagy.

4. Még el sem kezdődött az életed, de már elb*sztad. És nem csak a sajátodat, de a leendő gyerekedét is.

2010. ápr. 26. 22:52
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

Na ide figyelj, engem az anyám 17 évesen szült, apám két év múlva otthagyta, aztán meg anyám egyszer csak azt vette észre, hogy elb*szta az életét: kináltak neki jó munkát, nem tudta elfogadni, mert ott volt a gyerek. Tovább akart tanulni, a szakmunkása mellé érettségit akart: nem tudott, mert ott volt a gyerek. Menni akart ismerkedni, barátokkal találkozni: nem tudott, mert ott volt a gyerek.

Aztán úgy tizenéves koromban elkezdtem kapni a finom kis megjegyzéseket, hogy "látod, az egész életem miattad ment tönkre". Ezzel b*szogatott állandóan, minden hülyeségéért engem tett felelőssé. Emellett meg igen szigorúan nevelt: nem mehettem sehová, 18 éves koromig nem is lehetett barátom. Hogy miért? Mert azt hitte, hogy majd én is olyan hülye leszek, mint ő volt. Emiatt bulizni sem engedett el, meg úgy általában semmit sem csinálhattam. Iskola után otthon kellett ülnöm, a barátnőmhoz sem mehettem el akár csak egy órára sem, mert "hátha pasizni fogok". Mondhatom, irtó kellemes érzés volt.

Egyszóval: irtóra gyerek vagy még, semmit, de semmit nem tudsz a felnőttek világáról, azt hiszed, hogy már felnőtt vagy, pedig nem. A világra akarsz szülni egy szerencsétlen gyereket, aztán tönkretenni a saját életedet (mert az apa nem fog melletted maradni, arra mérget vehetsz), és a végén az a szerencsétlen ártatlan kis lény fogja megszívni a te hülyeségedet. Ennyire gonosz azért nem lehetsz. Vagy mégis?

2010. ápr. 27. 00:06
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó ötlet. A tanulással kellene foglalkoznod ennyi idősen nem a szexxel.
2010. ápr. 27. 09:55
 34/43 A kérdező kommentje:
Azért mert vki elbaszta az életét , én nem biztos h elfogom , lehet h nekem szerencsém , lesz ! am . lehet h 5 év mulva már nem élek , mert meghalok egy öröklött betegségben , de mégsem egy újszülött picit hagynék itt a páromnak ... sokat nem tudtok azéletemről , ezért itélkeztek , de eléggé csunyán
2010. ápr. 27. 14:37
 35/43 A kérdező kommentje:
Nem tom , h ki beszélt arról , h engem vagy a babát el kellene tartania az adójából , de ő mondta a legnagyobb marhaságot amit csak kaphattam vna !
2010. ápr. 27. 19:06
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Az a válaszoló, aki azt írta, hogy téged kell eltartania, meg a babádat az adójából, igazat írt. Szerinted honnan van az a pénz, amit kapnál az államtól?

Írtad, hogy nem ismerjük a helyzetet, és ezért írunk rossz válaszokat. De ha nem tudjuk, hogy mi a konkrét szituáció, mert nincs elég információnk?

Nézz szét a világban. Nézd meg a veled egykorúakat. Te mindegyikre rá mernél bízni egy babát? És nem csak pár órára, hanem egy örök életre. Én nem. Viszont van olyan nő, akinek 30 évesen se való gyerek.

Ahhoz, hogy megválaszoljuk ezt a kérdést normálisan, több információra lenne szükségünk.

Mióta vagy a pároddal? Ő hány éves? Mivel foglalkozik? Miért olyan sürgős, hogy babátok legyen? Miből fogtok élni? Hol fogtok lakni?

Az ember, ha tervezi a babát, akkor a lehető legjobb körülményeket szeretné neki biztosítani. És nem elég, hogy az anyagiak megvannak. Kell felelősségtudat is, és műveltség. Tudtad, hogy a szülők iskolai végzettsége nagyban meghatározza, hogy milyen lesz a gyerekének? És nem arról van szó, hogy mindenkinek legyen diplomája, de érdemes széles látókörrel rendelkezni, mert ez sokat segít az életben.

2010. ápr. 27. 20:48
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen senkinek sem való gyerek a mai világban. Korábban, mikor a feleség nem dolgozott, és a férj egyedül is képes volt eltartani a családot, nem számított a feleség életkora. De ez régen volt, még az első világháború előtt. Azóta a nők is dolgoznak, mert egyszerűen nem tehetik meg azt, hogy nem dolgoznak. Ahhoz, hogy dolgozni tudjanak, elsősorban megfelelő iskolai végzettség kell. Arra nem lehet alapozni, hogy "majd egyszerkésőbb levelezőn leteszem az érettségit": nem így lesz. Ha már így állsz hozzá, akkor azt fogod észrevenni, hogy egyre csak halogatod, és végül már bele is törődsz, hogy nem lesz érettségid.

Aztán, kell egy jó szakma is. Úgy tűnik, hogy neked még szakmád sincs. Emellett az a nagy büdös helyzet az országban, hogy manapság a kisgyerekes nők akkora hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon, hogy előbb foglalkoztat egy munkáltató nyolcvanéves férfit, mint húszéves, de kisgyerekes nőt. Ez van, nincs mit szépíteni rajta. Kerdezz utána, ha nem hiszed.

Nincs munkatapasztalatod: túl fiatal vagy még ahhoz, hogy olyan elvárásokkal találkozz, amik a hétköznapi életben a munkakeresésnél elvárások. Te pl. megfelelnél egy olyan követelménynek, hogy "25 évesnél nem idősebb, legalább ötévi, azonos területen szerzett tapasztalat"? Én ezt ma olvastam a helyi újság hirdetési között. Ugye, hogy nem?

Aztán: tudnál kisgyerek mellett három műszakot vállalni? Nem. Még kettőt sem, mert ovi hattól négyig van. Ha szerencséd van, az apa időbeosztása teljesen kompatibilis, és ő tudja ezt intézni. És ha nem? Akkor a szüeidet ugráltatod? Velük fogod felneveltetni a gyerekedet?

Külön tetszett ez a "lehet, hogy meghalok öt év múlva, nem egy pici gyereket akarok magam után hagyni". Bocsáss meg, de ez olyan gyerekes gondolkodásmódra vall, amit nem tudsz letagadni. Azért akarsz gyereket szülni gyerekként, mert lehet, hogy pár év múlva meghalsz? Ilyen csak a mesében van, meg szirupos hollywoodi filmekben.

Azt írod, hogy nem másokon élősködnél: ebből egyértelműen kiderül, hogy gőzöd nincs arról, mi az, hogy adó, járulék, munkaviszony, biztosítás... Semmit sem tudsz a felnőtt életről. Jobb lenne, ha előbb tájékozódnál arról, hogy kinek a befizetett adójából kapod te az egyszeri anyaságit, a családi pótlékot, a GYES-t, a ki tudja, még milyen támogatást. Kinek a pénzéből jársz vizsgálatokra, kinek a pénzéből vezetik le az egyébként biztosítás nélkül majdnem egymillió forintbe kerülő szülésedet. Ilyeneken nem is gondolkodtál még, mi?

Számomra egyszerűen úgy tűnik, hogy neked a gyerek egy aranyos játékbaba lenne, akit lehet babusgatni, etetni, fürdetni, pelenkázni... Azt viszont képtelen vagy felfogni, hogy az a gyerek villámgyorsan fel fog nőni, és nem marad mindig olyan kicsi és ennivaló, mint pár hónaposan. Azt a gyereket etetni kell húsz évig, ruházni kell, ápolni kell, ha beteg, rengeteget kell vele foglalkozni, és nem lehet arrébbrakni, ha megunod, mint tetted azt tíz éve (nem is volt az olyan régen) a saját hajasbabáiddal. Annak a gyereknek később iskolába kell járnia (tudod te egyáltalán, hogy mennyibe kerül beiskolázni minden évben egy gyereket? Nem? Akkor nézz utána...), kirándulnia kell mennie az osztállyal... Ezt miből fizetnéd? A családi pótlékból? Vagy anyuéktól kuncsorognál? Mert arra méret vehetsz, hogy a pasi nem fog melletted maradni. Itt helyben meg mernék erre esküdni...

Szóval jobban tennéd, ha nem oktatnád itt a nálad nagyságrendekkel több élettapasztalattal rendelkező embereket. Kicsit többet éltünk már a világon, mint te, és tudjuk, hogy az ember nem babát szül a világra, hanem embert. Bár szerintem a kettő közötti különbséget még nem nagyon fogod fel.

2010. ápr. 27. 22:35
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egy kis eszed, akkor vársz vele pár évet.
2010. ápr. 28. 15:55
 39/43 anonim ***** válasza:
91%
egyetemre ki fog járni? írtad h vidéken laksz. költözz föl pestre, dolgozz és tanulj, aztán 10 év mulva jöhet a baba.
2010. ápr. 29. 07:39
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

"25 évesnél nem idősebb, legalább ötévi, azonos területen szerzett tapasztalat"

Ha ennek annyira nem felel meg és bántja majd, akkor szólhat az egyenlő bánásmód hatóságnak, mert ez az álláshirdetés nem felel meg az egyenlő bánásmód követelményének, ugyanis, ha nincs ésszerű indoka a megkülönböztetésnek, akkor ilyet, hogy nő/férfi, fiatal, csinos, x évesig stb. nem lehet kikötni.

Ettől függetlenül korai neked a gyerek, vegyél egy olyan játékot, amit lehet etetni, meg itatni és átfolyik rajta szóval pelenkázni is kell. Apukádat meg kérd meg, hogy barkácsoljon rá valami időzítőt, amivel éjszaka két óránként üvölt.

2010. ápr. 29. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!