Annyira sokan rosszindulatúak itt. Szerintetek mi lehet az oka?
13:07-esnek üzenem, hogy végig olvastam a belinkelt kérdést.
Hát felháborító, hogy milyen taplók vannak. Ilyenkor mindig úgy elkeseredek, hogy ilyen emberek vannak... Van egy villanyszerelő ismerősöm és mindig meséli hogy a látszatra jóban lévő szomszédok, hogy "dobják föl" egymást, ha az egyik lopja az áramot vagy ilyesmi. Mikor megmondja, hogy a szomszédja jelentette be, mindig kiakadnak hogy a "Józsi bácsi tette? Hisz vele nőttem fel..." Ezt csak egy példának szántam, hogy milyen szemetek az emberek valójában egymással. :(
Az oka a rosszindulatnak az, hogy anonimitásuk miatt kiélhetik magukat mindenféle következmény nélkül.
Én sokáig nem tudtam erről az oldalról, aztán volt néhány dolog, amelyben elolvastam más tanácsát.
Van úgy, hogy az ember nem akarja közvetlen ismerőseit megkérdezni, vagy nem tud kit megkérdezni, hogy mit is tegyen, s erre jó ez az oldal. Elég szánalmas, hogy valaki csak röhögni és ócsárolni jön föl ide. Sok ember önbizalma növekszik az által, hogy látja, nem csak ő küzd hasonló problémával.
Persze néha én is eldobom az agyam azon, hogy milyen kérdéseket tesznek fel, de azokat figyelmen kívül kell hagyni. Nem kötelező itt mindenre válaszolni!!!
Én csak azokra szoktam válaszolni, ahol látom, hogy esetleg a meglátásom segíthet, vagy a kérdés is eleve normálisan van megfogalmazva, érdekel a téma, vagy már jártam hasonló cipőben és ezáltal elmondhatom a véleményemet (segíthetek másoknak).
Sokszor jobb egy vadidegen véleménye, tisztább lesz a kép, mert ő csak annyit tud, amennyit elárulunk neki. Másféle szemszögből láthatja a dolgokat, s visszaolvasva a válaszát ezáltal mi is másképp láthatjuk a problémánkat.
26 L
13:34 vagyok.
mindjár=mindjárt :) sorry
Egyszer valaki feltett egy kérdést amihez hozzá tudtam szólni,és el tudtam mondani,én hogy jártam hasonló ügyben.Nem kioktattam,nem tanácsot adtam,csak elmeséltem,hogy én is hasonló helyzetben voltam,és mit tettem ellene.
Az illető írt nekem az email címemre,és még több kérdést ett fel ez ügyben.Szépe lassan elkezdődött a levelezgetés,ma ott tartunk,hogy rendszeresen írogatunk egymásnak,és sokszor csak meg hallgatjuk a másikat.Mondhatnám azt is,hogy email-es barátság alakult ki köztünk..
Szóval néha észre lehet venni,hogy az aki ír a kérdésedre egy normális ember akivel érdemes kapcsolatot teremteni.mert sokszor tényleg az a baj,hogy magányosak vagyunk még akkor is amikor sokan körül vesznek minket..Én amikor ide feljöttem azt mondtam,hogy de jó ez az oldal hiszen amit tudni szeretnék megtudom mások tapasztalat révén..Ma már csak pislogok,és azon jár az agyam,hogy tényleg mindenki ilyen gonosz? Tényleg idáig fajult a világ? Eddig én hol éltem,hogy nem vettem észre?
Szomorú,és lehangoló..
Nem vagyok idős ember(38) de néha úgy érzem,mintha egy idegen bolygón élnék..
Egyébként a legtöbb kérdést el se olvasom,és nem írok rá.Azokat a kérdéseket amit 13-16 évesek írnak elvből meg sem nyitom..Mivel egyre több ilyen unatkozó tini írogat,így egyre kevesebbet jövök fel,és olvasgatok...Egyre kevesebb érdekes kérdés van..
Köszönöm a válaszokat, akkor nemcsak én vettem észre, hogy eléggé rossz irányba megy ez az egész. A gríztortás esetet én is elolvastam. Hát elég durva, hogy 5 mondatot nem lehet értelmezni, aztán még a kérdezőt oltják le, hogy hány éves!
A kamu kérdések tényleg idegesítőek, de akkor tényleg nem kell rá reagálni. Igazából úgy lehetne kiszűrni őket a legjobban, hogy amit kamunak vélünk, oda nem írunk többször. Majdcsak észreveszi magát, hogy nem éri meg kamuval fárasztani a népet, mert senkit nem érdekel, és senki sem reagál.
Köszi a válaszokat még egyszer!
Persze, hogy lehet poénkodni, sőt szerintem jó is, hogy nem csak borzasztóan komoly válaszokat kapunk. Sokszor én is jót nevetek egy-két válaszon, mert tényleg viccesek. De aki direkt bunkó, vagy direkt rosszindulatúan válaszol, azt tényleg nem értem. Pláne egy olyan kérdés esetén, ahol tényleg semmi mérgelődni való nincs. De a többség még így is felkapja a vizet és már eleve felhúzva válaszol.
Az is szörnyű, amikor a válaszolók kikerekítik a történetet és olyan dolgokat költenek hozzá, amire a kérdező még csak nem is utalt. Ilyenkor csak pislogni tudok, hogy ezt mégis honnan szedte. Aztán meg az általa negatívra kreált történethez kommentel durva stílusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!