Milyen érzés a szülői szeretet?
Szüléskor,szoptatáskor,közösüléskor vagy szerelmes állapotban megnő az oxitocin nevű hormon termelése a szervezetedben.
"A közösüléskor felszabaduló oxitocin lehet felelős a monogám kapcsolatokért (férfiakban az oxitocin hatását valamelyest ellensúlyozza a tesztoszteron). Szerelmes embereknek magasabb az oxitocinszintje."
(Wikipedia)
nekem a gyerekem egy ajándék.
pedig nem egy mintagyerek, és a bizonyítványa is eléggé necces, több tantárgyból is fel van mentve írásbeli osztályzás alól, mert nem tud rendesen írni, gyógypedagógus fejleszti.
de nekem akkor is ő maga a csoda, és az életem üresebb lenne nélküle.
ezt neki is rengetegszer elmondtam, akármilyen rosszaságot csinál, nekem akkor is ő egy ajándék.
akinek nincs gyereke annak a lelke egy része még alszik.
A szerelem átmeneti. Sosem tart ki egy életen át. Amikor elönti az agyad a lila köd, akkor bármit megteszel a szerelmedért.
A szülői szeretet egy életre szól és kicsit higgadtabb, nem olyan lobogó. A gyermekeid mindig a szereteteden belül maradnak. Akkor is ha haragszol rájuk. Akkor is, ha tébolydának érzed a dackorszakukat. Akkor is, ha elviselhetetlenül szemtelenek kamaszként.
Ha valaki bántja a gyermekeidet, bárkivel szemben nősténytigrissé tudsz változni néhány másodperc alatt.
Ha összeveszel a kamasz gyermekeddel, és másnap éppen az évszázad üzleti tárgyalását vezeted, és megcsörren a telefonod, hogy baleset érte és a mentő most viszi a kórházba - akkor habozás nélkül otthagysz csapot-papot, a gyomrod görcsbe rándul, a szived a torkodban zakatol, és tele aggodalommal száguldasz te is a kórházba hozzá.
És ha kiderül, hogy semmi baja, csak megfigyelésre vitték be, akkor is úgy simogatod és csókolgatod szeretettel a buksiját, mintha most született volna meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!