Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak nekem furcsa?

Ez csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés

32 évesek vagyunk az ikertestvéremmel (egypetéjű lányok). Neki teljesen másképpen alakult az élete, mint az enyém.

Ő egy alapszakot végzett el az egyetemen, majd külföldre költözött (a családunk egyik fele ott él) és saját céget indíttt, ami azóta Amerikába is terjeszkedett. Rengeteg pénzt keres vele, bár ebben a nagyszüleinknek is szerepe van.

Amikor 28 volt összejött egy nyugalmazott, amerikai magánkatonával, aki 15 évvel idősebb nála. Nagyon jól megvannak igazából. 3 éve megszületett a kislányuk és evidensnek tűnt, hogy a férje maradt otthon a kicsivel. Ő főz, mos, takarít, neveli a gyereket, amíg a testvérem haza nem ér.

A nővérem teljesen az ellentétem. Ő hangos, akaratos, makacs és mindig megszerzi, amit akar. Én ezzel ellentétben egy kis lakást tudok bérelni a munkám mellett, aminem fizet annyit, hogy belátható időn belül családalapításra adjam a fejem. Mindig is elnyomva éreztem magam a testvérem mellett és ez kihat az önbecsülésemre is.

Egyszerűen elborzaszt az a családmodell, amit ő kialakítottak és idegen az az életstílus, amit ők élnek. Szerintem nem tesz jót egy egészséges lelkületű férfinak, hogyha ennyire belekényszerítik a női szerepkörbe. Nevetségesen hat az egész. Meg a gyereknek sem használ, hogy egész nap nincs vele az anyja (mondjuk heti 4-5 napon).

Ti hogy látjátok? Mennyire lehet ezt művelni hpsszú távon? Kicsit féltem a testvéremet, hogy a férje ezt nem sokáig fogja tűrni.

2016. okt. 14. 10:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Lehet, igazatok van. Nehezen tudom feldolgozni az ő sikerességét. Nem tudom, hogyan tudnék ezen felül kerekedni. Nem akarok acsarkodó vényasszony lenni, aki fúj a testvérére egy ilyen miatt.

Egyébként szerintem butaság, hogy az egypetéjű ikreknek hasonló a lelkületük. Vagy mi vagyunk a kivétel.

2016. okt. 14. 12:55
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
Menj pszichológushoz, segíthet a feldolgozásban, elvégre erre van.
2016. okt. 14. 12:58
 13/19 anonim ***** válasza:
90%
Semmi baj nincs az életükkel csak féltékeny vagy rá ezért keresni akarsz benne valami rosszat hogy ellensúlyozza.. Neki minden összejött és erre irigy vagy. De nem kell ne az ő életükben keresgéld a hibát, hanem a sajátodban keresd a jót és legyél boldog.
2016. okt. 14. 14:06
 14/19 anonim ***** válasza:
87%
Akkor most hagy válaszoljak egy 14 éves egypetéjű ikerlányok anyukájaként én is. Neked nem kell felülkerekedned, sőt mi több elérned az ő sikerességét. Neked magaddal kell foglalkoznod, ami tudom, hogy nehéz, mert ennek a dominanciaharcnak és versengésnek (legalábbis a nagyobb részének) egyébként gyerek/tinédzserkorban le kellett volna játszódnia. Most abba ne menjünk bele háttértudás nélkül (nem sok infót írtál), hogy ez mennyire a környezetetek hibája is, vagy esetleg mennyire voltatok nagyon együtt (esetleg még a középiskolát is együtt csináltátok, ne adj' isten akaratotok ellenére), de szerintem keress fel egy szakembert/családterapeutát, mert úgy érzem, hogy meg vagy rekedve egy olyan szinten, amiről réges-rég tovább kellett volna lépni, ahhoz, hogy a számodra tetsző, felnőtt életet tudd éni, arról nem beszélve, hogy ez az emberi/családi kapcsolataidra is rossz hatással van gondolom.
2016. okt. 14. 14:07
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

Nekem úgy tűnik, hogy igencsak irigykedsz.

Nem rosszindulatból, csak szerintem tényleg nem tudod elviselni a sikereit.

De ha látod, hogy neki milyen jól megy, akkor a féltékenykedés helyett lesd el, hogy csinálja, és csináld nála sokkal jobban.

Tudod, úgy érzem, mintha őt akarnád hibáztatni azért, mert neked nem sikerült (valami).

Semmi baj azzal, hogy a férje van otthon a gyerekkel. Magánügy. Ha a férjnek nem tetszik, akkor majd szól.

Ha a testvéredet féltenéd, s ez lenne a kérdés valós alapja, akkor nem írtad volna azt, hogy mindig elnyomva érzed magad, és rossz az önbecsülésed. Mert a kettő nem függ össze.

Nem baj, hogy hangos vagy akaratos, az a lényeg, hogy nézd meg, hol tart most: eszméletlen jó pozícióban.

Te is eljuthatsz oda, ahol ő van, feljebbre, csak meg kell találnod a dolgokat, amelyekben erős vagy, s nem félni kockáztatni. Mert az a kockázat, ha nem kockáztatsz.

Nyiss te is vállalkozást, kreatívkodj, csináld, amit élvezel, írj könyvet, légy sikeres a magad módján, légy sikeres magadnak. Önmagad kedvéért.

Nem fog úgy menni, hogy távolról csodálod az ő életét, és hibáztatod a Sorsot, Istent, magadat, bárkit vagy bármit amiben hiszel, hogy "bezzeg neki milyen jó". Neked is lehet ilyen jó. Csak fel kell állnod a gép elől, bezárni ezt az oldalt, és terveket szőni a jövőre. Még csak 32 éves vagy, s a világ tele van lehetőségekkel. EZEKET KELL KERESNED, ezeket kell megragadnod!

Szeretnék még ajánlani valamit, két könyvet igazából, amik nekem (és több ismerősömnek, barátomnak segítettek rengeteget):

Kasza Tamás - Nyerd vissza önmagad!

Kasza Tamás - Az idő és a pénz mestere

Sok sikert kívánok neked, lesd el a nővéred stratégiáját, kerekedj felül önmagadon és a féltékenységen, és mutasd meg SAJÁT MAGADNAK, hogy te is vagy annyi, ha nem több, mint ő!

2016. okt. 14. 15:39
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

15-ös vagyok.

Nagyon egyetértek a hatos válaszolóval, ha nem tetszik az életedben valami: VÁLTOZTASS RAJTA.

Ha nem elég a fizetés, találj egy jobb munkát. Ne mondd, hogy nincs. Ne mondd, hogy "Keresek." Mondd azt, hogy "TALÁLOK!"

A változás az életedben tőled függ. Döntsd el, hogy okozó vagy ok akarsz -e lenni a saját világodban. Tartsd a szemed a célon. Ha nem cselekszel, sosem leszel magabiztos. Ha pedig eldöntöttél valamit, akkor cselekedj. Simán gondolattal nem lehet csak elérni valamit. CSELEKVÉS KELL. Az győz, akinek hosszútávú tervei vannak. S ha negatív illúzióid vannak, és bejönnek, akkor az egy dolog miatt lesz: mert te valósítod meg őket. Fektess be magadba.

Egy utolsó kérdés:

Ha nincs célod, tartasz a jövőd felé?

2016. okt. 14. 15:51
 17/19 anonim ***** válasza:

Mi nem vagyunk ikrek a húgommal.

Neki más lehetőségeket osztott az élet ( külföldre, külföldihez ment férjhez) és anyagilag kimagasló helyzetben vannak, ráadásul a házasságuk is több évtizedes, tökéletesen egymásra hangolt, szerető kapcsolat.

Nekem, - az itthon maradottnak - mások voltak a körülményeim, (szülők betegsége, ápolása, válás, stb.) de nem nyomorgok, élem az átlagemberek átlagos életét, de a lelkemben béke van.

Imádjuk egymást a húgommal, minden évben 2x találkozunk, 1x ő jön hozzám, 1x én megyek hozzájuk és hetente többször beszélünk skype-on.

Állítom, hogy nagyobb kapcsolat van közöttünk, mint sok más testvér között, akik lehet, hogy egy utcában laknak.

Soha nem voltam irigy rá, sőt, boldog voltam a sikereik hallatán.

A húgom szeretett volna engem anyagilag támogatni, de nem fogadtam el, nem akartam, hogy az őszinte testvéri érzéseinkbe anyagiak is keveredjenek.

De jó tudni, hogyha valami csapás érne, leégne a házam, vagy drága orvosi kezelésre lenne szükségem, a húgomra mindig számíthatnék.

Számomra érthetetlen és felfoghatatlan, amikor testvérek irigykednek egymásra ...

2016. okt. 14. 17:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Mi az a női szerepkör? Tesód izéli őt farba felcsatolhatóval, vagy mi? És te erről honnan tudsz?

Gyakran kell tesódnak elutaznia 4-5 napra, vagy miért írtad ezt? Szerintem olyankor is elvan a gyerek az apjával, elvégre egyébként is ő van vele otthon.

2016. okt. 15. 01:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor szedd ossze magad es kezdj valamit az eleteddel es ne nyafogj.
2016. okt. 15. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!