Ez csak nekem furcsa?
32 évesek vagyunk az ikertestvéremmel (egypetéjű lányok). Neki teljesen másképpen alakult az élete, mint az enyém.
Ő egy alapszakot végzett el az egyetemen, majd külföldre költözött (a családunk egyik fele ott él) és saját céget indíttt, ami azóta Amerikába is terjeszkedett. Rengeteg pénzt keres vele, bár ebben a nagyszüleinknek is szerepe van.
Amikor 28 volt összejött egy nyugalmazott, amerikai magánkatonával, aki 15 évvel idősebb nála. Nagyon jól megvannak igazából. 3 éve megszületett a kislányuk és evidensnek tűnt, hogy a férje maradt otthon a kicsivel. Ő főz, mos, takarít, neveli a gyereket, amíg a testvérem haza nem ér.
A nővérem teljesen az ellentétem. Ő hangos, akaratos, makacs és mindig megszerzi, amit akar. Én ezzel ellentétben egy kis lakást tudok bérelni a munkám mellett, aminem fizet annyit, hogy belátható időn belül családalapításra adjam a fejem. Mindig is elnyomva éreztem magam a testvérem mellett és ez kihat az önbecsülésemre is.
Egyszerűen elborzaszt az a családmodell, amit ő kialakítottak és idegen az az életstílus, amit ők élnek. Szerintem nem tesz jót egy egészséges lelkületű férfinak, hogyha ennyire belekényszerítik a női szerepkörbe. Nevetségesen hat az egész. Meg a gyereknek sem használ, hogy egész nap nincs vele az anyja (mondjuk heti 4-5 napon).
Ti hogy látjátok? Mennyire lehet ezt művelni hpsszú távon? Kicsit féltem a testvéremet, hogy a férje ezt nem sokáig fogja tűrni.
"Egyszerűen elborzaszt az a családmodell, amit ő kialakítottak és idegen az az életstílus, amit ők élnek. "
Igazabol semmi kozdo hozza hogy ok hogyan elnek.
"Szerintem nem tesz jót egy egészséges lelkületű férfinak, hogyha ennyire belekényszerítik a női szerepkörbe."
Nincs olyan hogy noi szerepkor.
"Nevetségesen hat az egész."
egyaltalan nem. nekem szimpatikus.
"Meg a gyereknek sem használ, hogy egész nap nincs vele az anyja (mondjuk heti 4-5 napon)."
Hulyeseg.
40F
Ma már nincs női-férfi szerep, ennyi erővel te minek dolgozol? miért nem várod, hogy eltartson valaki? Ennyi idősen már öreg lány vagy ghol van a családod?
Remélem érted mire akarok kilyukadni. Ha a pasinak amúgy sincs dolga miért ne ő nevelné a gyereket? Inkább csinálja tesód a férje meg egész nap verje a b*ét otthon? Ha meg egyedül lenne a pasi akkor is takarítana főzne magára.
" Én ezzel ellentétben egy kis lakást tudok bérelni a munkám mellett, aminem fizet annyit, hogy belátható időn belül családalapításra adjam a fejem. Mindig is elnyomva éreztem magam a testvérem mellett és ez kihat az önbecsülésemre is. "
Felnőtt vagy. Nincs már "elnyomás" a testvéredhez képest.
Mindegyikőtök maga alakítja az életét.
Hogy neked per pillanat milyen lehetőségeid vannak, az csak rajtad múlik. Ha kevesled a keresetedet, tegyél róla, hogy több legyen.
Ha a féltékenység fájna, ordítanál.
Igen, csak neked furcsa, hogy a kérdésedre válaszoljak. Egy gyereket csak szoptatni nem tud az apja, minden egyébben tökéletesen képes mellette lenni, ellátni, fizikailag és lelkileg is. A gyereknek nem anyára, nem szülőre van szüksége. A gyerek ellátása nem női feladat, hanem szülői.
A háztartást meg az látja el, aki akarja. Kérlek, nevezd meg nekem a háztartási munka génjét, és mutasd meg, hogy pontosan hol van az a női testben! Ha ezt nem tudod, akkor minden csak megállapodás kérdése.
Mely megállapodás az ő életükben tökéletesen működik, csak szerinted "nevetséges" egy sikeres, együtt előre haladó, kisgyermekes, boldog család, amely -természetes módon- a saját szabályai szerint él. Amihez SEMMI KÖZÖD.
Nevetségesnek ebben a sztoriban egyedül a sárga irigységes hat, illetve az, hogy (talán önmagad előtt is, de inkább csak a külvilág előtt, nézz magadba) aggódásnak próbálod álcázni azt, hogy irigy vagy a nővéredre, a családjára, az életére, és megpróbálod legalább szavak szintjén lehúzni a saját sikertelenséged szintjére.
1. AZ ö eletükhöz semmi közöd, szerintem igen jól csinálják. Az meg, hogy "nöi szerepkör", mint kifejezés van a fejedben, azt mutatja, hoyg nagyon maradi, primitív leýn vagy.
2. Emellett borzasztó írigy is vagy, ahelyett, hogy megpróbálnál valami értelmeset kezdeni az életeddel, a testvéredet akarod leértékelni.
3. Ha jól érzem, neked semmilyen végzettséged sincs, nem csinálsz semmi értelmeset, hanem csak várod a sült galambot, ami csak nem akar a szádba repülni.
4. Tanulj valami értelmes, hasznos szakmát, alakítsd az életedet úgy, hogy ne az írigység legyen az egyetlen értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!