Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez már érzelmi zsarolás, vagy...

Ez már érzelmi zsarolás, vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés

Nemrég hunyt el apukám. A temetés után két nappal a párom elvett két csavarhúzót a szerszámai közül. Szólni mertem a páromnak,hogy nekem még nagyon friss a gyász,és nagyon rossz érzés az a tudat,hogy valaki máris elvesz valamit a cuccai közül.

A párom erre nagyon dühös lett,és többször is lehordott mindenféle szerencsétlen hülyének,meghogy szálljak le a földre, mert az apám nem jön vissza többé,anyám meg soha nem fogja tudni ezeket használni. A fejemhez vágta,hogy ha mi nem,a sógoromék majd úgyis elhordják,nekünk meg csak a fityisz marad.

Azt vágta a fejemhez,hogy én azzal vádolom őt,hogy hasznot húz apám halálából,holott ez nem igaz! A veszekedés alatt ezt el is mondtam neki többször! Már olyan dolgokkal riogat,hogy nagyon rossz jel,ha apró dolgokban nem értünk egyet(érezteti,hogy nem illünk össze,pedig nagyon jól tudja,hogy nagyon szeretem,és ragaszkodok hozzá!)

Meghogy majd Ő nem segít ebben,nem segít abban...)

Nekem egyszerűen csak még friss a gyász,miért olyan nagy bűn,ha finoman a tudtára adtam?

Olyan durván hangzik a szájából a "nem jön vissza soha többé" kifejezés.

Komolyan mondom,már nem is az a két csavarhúzó fáj,hanem ahogy ilyen helyzetben belémtaposott...

Ez így dupla annyira fáj!

2016. okt. 11. 04:31
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
11%
Drága csillag, két csavarhúzórol van szó, nem a több milliós Picasso-rol. Ráadásul a kérdező eléggé egyoldalúan írta le a történetet
2016. okt. 11. 13:31
 32/47 anonim ***** válasza:
68%

Csak ennyi: hagyatéki leltár, tárgyalás, végzés.

Addig semmi nem vihető el, hiába véded a védhetetlent. Pont az ilyen tolvajok miatt vannak ennek ilyen szigorú törvényi keretei, megakadályozzák hogy a keselyűk elmarják az örökösök jogos örökségét.

A kérdező pedig jól járt hogy ez időben kiderült, az ilyet azonnal ki kell dobni. Tanult belőle, ahogy az itteni néhány lelketlen trolltól is.

2016. okt. 11. 13:43
 33/47 anonim ***** válasza:
78%

"Drága csillag, két csavarhúzórol van szó"

Igen, és? Az is lopás.

Szegényt alig temették el, de már szó nélkül hordják szét olyanok a cuccait, akiknek semmi köze hozzá.

Most ennyire elfogadott sokaknak más tulajdonát zsebre vágni? Emiatt tart itt ez az ország. Aki csavarhúzót tud lopni, az azt lopja, aki nagyobb dolgot, az meg azt. Hát gratula azoknak, akiknek ez elfogadható viselkedés.

2016. okt. 11. 14:18
 34/47 anonim ***** válasza:
83%

Nekem az anyám halt meg előbb, a ruhái, személyes dolgai maradtak a szekrényben, fiókokban, mintha csak elment volna a boltba.

Rá öt évre meghalt az apám is.

Én 3 évig nem tudtam a szüleim holmiját megbolygatni.

Nem volt hozzá lelkierőm.

Mivel egy ingatlanon laktunk, a ház eladásáról nem volt szó, ezért minden úgy volt, ahogy hagyták.

Ha beléptem a lakrészükbe olyan volt, mintha ott lennének.

Nem vagyunk egyformák!

Van aki már másnap kidobál mindent, van akinek ez egy elnyúló folyamat.

Én a problémát abban látom, hogy a kérdező és a párja, - ahogy gondolom már más esetekben is kiderült - nem illenek össze lelkileg.

Én sürgősen szakítanék ... és nem a 2 csavarhúzó miatt, hanem amit ez jelképez.

2016. okt. 11. 15:44
 35/47 anonim ***** válasza:
31%

Zapdos!

Együtt élnek a szülőkkel, apuka anno megengedte, hogy használja a szerszamait: ez lopas?

2016. okt. 11. 15:51
 36/47 anonim ***** válasza:
11%
#34: mit csináltál a sok holmival,hova tetted?
2016. okt. 11. 15:55
 37/47 anonim ***** válasza:
72%

A kérdező arra nem tért ki, hogy a barátja ott lakott-e náluk, vagy csak néha vendégeskedett ott.

Nekem lassan 10 éve, hogy apum meghalt, az akkori páromnak eszébe sem jutott bármit is elvinni onnan, pedig apummal jóban voltak.

És egyik válaszolóra reagálva: lehet hogy gáz, de a Merci, amit apumnak utoljára kibontottam még ott van a bárszekrényben. Mire odaértem vele a szobába már meghalt. De az a csoki ott maradt, senki nem ette meg. A ruhái is ugyanott állnak, csak néhány melegítőt hord anyum.

A szerszámai is ugyanúgy a műhelyben vannak, anyum nő létére használja őket. Most került el pár hozzám, mivel saját házba költöztem, és olcsóbb volt elhozni, mint itt venni egyet. Viszont becsben vannak tartva, párom használja őket, de ő is úgy vigyáz rá, mint a szeme fényére, pedig apumat már nem ismerhette. De tudja, hogy nekem fontos.

Itt nem 2 csavarhúzóról van szó. Hanem arról, hogy az övé, ő használta. Én megértem a kérdezőt, bár segíteni nem tudok, mert több apró részlet is hiányzik.

Ja, és a hagyatékira. Nem fognak minden apróságot figyelembe venni. Nálunk a ház és az autó volt, és ennyi. Az is bemondás alapján. Nem volt értékbecslő, nem spiláztuk túl az ügyet.

2016. okt. 11. 16:02
 38/47 anonim ***** válasza:
79%
Önző, érzéketlen, kicsinyes bunkó. Inkább összeveszik veled és megbánt, nehogy mások hurcolják el Apukád szerszámait. Irigy, gyerekes, gusztustalan.
2016. okt. 11. 16:14
 39/47 anonim ***** válasza:
83%

31 : es valaszoló, elmegyek hozzád es elveszek töled 2 zoknit , mert az nem Picasso festmeny , belefer a költsegvetèsedbe mindig .

Vagy a halott nagymamad legyezöjet viszem el hiszen fogd mar fel h meghalt es neked tellik minden pótlására.

Aki ezt nem érti , ahogy valaki irta , akkor se fogja ha lerajzoljak neki

2016. okt. 11. 16:27
 40/47 anonim ***** válasza:
48%

#36-os

34-es vagyok és nem értem a hozzám intézett kérdésed

Miért fontos ez?

Ha meg tudod indokolni, szívesen válaszolok, csak mint mondtam nem értlek.

2016. okt. 11. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!