Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ferjem nem akar gyereket,...

A ferjem nem akar gyereket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
6 honapja vagyunk hazasok.4 honapja probalkoztunk a babaval, sikertelenul. A ferjem 2 napja, amikor szoba jott a gyerek tema, kozolte, hogy igazabol megsem akar gyereket. Van mar neki 2 gyerek, az elozo hazassagabol. En 40 eves vagyok, ha most nem lesz, mar kesobb nem lehet. Valojaban nem is az bant, hogy nem szeretne tobbet, ez picit megertem. Hanem az, hogy ezt egyedul dontotte el. Nem kaptam egyaltalan valasztasi lehetoseget. Egyszeruen eldontotte, hogy nem lehetek anya. Mit gondoltok errol?
2016. okt. 10. 00:32
1 2 3 4
 11/35 piroska és a farkas ***** válasza:
68%
Nem bíztatni akarlak a kérdésemmel, hiszen gerinctelenség miért szüljön gerinctelenséget, de nekem őszintén megfordult a fejemben, hogyha a férj a közös tervek ellenére egyedül úgy dönt h màrpedig ne legyen gyerek, akkor a feleség miért ne dönthetne egyedül úgy, h màrpedig de legyen? Vettek màr be néhànyan rosszul fogamzàsgàtlót. El se hiszem h én ilyet írok, csak ez a történet felhàborít. Èn megértem aaz undort, becsapva érezném magam.
2016. okt. 10. 05:39
 12/35 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy csak azzal van tele a hócipője, hogy 4 hónapja másról sem szól az életetek, csak a gyerekcsinálásról. Azért ez nagyon frusztráló tud lenni, és mindezt miért? Olyasmiért, amit ő már átélt kétszer, ráadásul tudja nagyon jól, hogy a gyerek nemcsak tündibüdni kiscsomag, hanem embert próbáló problémaforrás, hatalmas felelősség anyagilag -érzelmileg, jó 20 évig prioritás stb...Ő ezek egy részétől megszabadult, amikor elvált, nyilván valami elromlott, ha nem is a gyerekek miatt, de valamiért megnősült, és el is vált, és a két gyerek se volt elég erős kapocs ahhoz, hogy működjön a házasságuk, aztán melletted nyugodt élete volt, és most kezdődne minden elölről. Azért ezt meg lehet érteni, ha nem is éppen tisztességes veled szemben. Üljetek le megbeszélni, hogy mitől fél, miért gondolta meg magát. Lehet, úgy érzi, hogy cseverből vederbe fog kerülni.
2016. okt. 10. 05:48
 13/35 anonim ***** válasza:
74%

"Nem akarlak bántani, de 40 évesen már így is ki vagy csúszva. "

40 év felett sem késő gyereket vállalni. Több ilyen rokon, ismerős van. A gyerekek egészségesek. Persze a hozzáállás is fontos. A magyar nemcsak bunkó, hanem pesszimista nép is. Sok 40 évesen már temeti magát. Minek szüljön, minek tanuljon már, ez a kabát engem már kiszolgál, stb. Ilyen hozzáállással valóban kár lenne szülni, de ha nem ilyen vagy és jó az egészséged, akkor nem. Nem mindenki 60 évig él. Én nagymamám elmúlt ennyi és hegyet mászik. Sajnos a legtöbb magyar ennyi évesen patikába, orvoshoz jár és nyavajog.

2016. okt. 10. 06:12
 14/35 Andizsuzsi ***** válasza:
88%

"Azért ezt meg lehet érteni"

Ezt meg lehetett volna érteni, ha fél évvel ezelőtt áll elő vele. Teljesen érhető lett volna, ha az esküvő előtt adott volna választási lehetőséget a kérdezőnek. Így nekem tisztességtelen és önző.

2016. okt. 10. 06:26
 15/35 anonim ***** válasza:
58%
A leírtakból számomra az tűnik ki, hogy valójában nem ismeritek egymást kellőképpen és csak most a (talán elhamarkodott) házasságkötés után derül fény a személyiség egy-egy rejtettebb vonására. Mintha a férjed akarná irányítani a te életedet és feltehetően te sem mutattad meg neki korábban a te személyiséged egészét. Nem tűnik igazán kiegyenlítettnek a kapcsolat. A férjed belelő képessége, empátiája pedig feltehetően erősen korlátozott. Minden ember (főleg nő) csak akkor teljesítheti ki emberi létezésének értelmét, ha gyereket hoz a világra és megismeri a gondozás, a feltétlen szeretet érzését, egyáltalán, ha kiéli a benne rejlő ősi ösztönt. Kár, hogy a férjed feltehetőleg nem látja azt, hogy a házasságotok nemcsak őróla, hanem terólad is szól és úgy gondolja, hogy a számodra tökéletesen elegendő kell legyen az Ő létezése.
2016. okt. 10. 06:42
 16/35 anonim ***** válasza:
40%

"4 honapja probalkoztunk a babaval, sikertelenul", gondolom az ezzel járó cécóval lett tele a hócipője.

A görcsös akarás nem tesz jót sem a házasságnak, sem a fogantatásnak.

2016. okt. 10. 07:39
 17/35 anonim válasza:
33%
Persze, nyugodtan ejtsd teherbe magad, aztán ne csodálkozz, ha ott hagy titeket és nevelheted egyedül a kölköd!
2016. okt. 10. 07:59
 18/35 anonim ***** válasza:
92%

Es miota vagytok egyutt? Kicsit nekem ugy tunik mintha hirtelen beugrottal volna egy kapcsolatba, aztan kiderult hogy megsem olyan szep ez az egesz...

Normalis esetben kellene par ev egyutteles a gyerekvallalas elott, akkor talan ritkabbak az ilyen meglepetesek.

Gyereket vallalhatsz egyedul is. Megvan a modja.

2016. okt. 10. 08:17
 19/35 anonim ***** válasza:
82%
Nekem eléggé gerinctelennek tűnik a férjed. Joga van nem akarni gyereket, de nincs joga helyetted dönteni. Ezzel az esküvő előtt kellett volna jönnie, mert te már nagyon a gyerekvállalós kor végét járod. Neki van, oké. Neked meg nincs és szeretnél, amihez jogod van. Ha nem vele, mással. Mindenkinek egy élete van csak és ilyen aljas módon áthúzni a másik terveit - hiszen becsapott, áltatott - tudod, nekem ezek után nem kellene.
2016. okt. 10. 08:40
 20/35 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem a férjedet. Akkor eddig miért próbálkoztatok?

Vagy arra számított, hogy ennyi idősen úgy sem jön már össze?

Hogy derült ki, hogy mégsem akar? Nem akar tovább próbálkozni sem? Vagy nem akar vizsgálatokra járni? Esetleg azzal van gondja, hogy ha természetesen nem sikerül, akkor ő nem akar semmi komoly orvosi procedúrába belefolyni.

Szerintem lehetne olyan kompromisszumos megoldás, hogy bízzátok a természetre. Ha összejön, akkor a sors akarta így. Ha nem, akkor nem.

2016. okt. 10. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!