Hogyan kezeljem?
4 közeli családtagom jól fog járni egy olyan üzlettel amit én bonyolítottam le, és ez nagyon zavar.
Ugyanannyi lesz a jussunk, de a munkamegosztás 90% nekem és 10% nekik. Fél évemet vette el ez a dolog. Nem szeretném jobban kifejteni, hogy milyen üzletről lenne szó.
Egyszerűen zavar, nagyon nagyon zavar.
Nem arról van szó, hogy nem szeretem a családtagjaimat, vagy igazságosabb kiosztást szeretnék. Már amikor elkezdtem az egészet tudtam, hogy így lesz, hogy mindenki egyforma jussot kap, de nem gondoltam volna hogy ennyire fel fog b*szni.
Szerintem vagy kezeld úgy mint ajándékot tőled nekik. Nagyvonalúan. Vagy pedig mond meg, hogy valahogy szeretnéd, ha megjelenne a beletett munkád a osztozkodásnál.
Ami itt kérdés lehet az is, hogy ezt mennyire te vállaltad magadra. Mi lett volna, ha jobban megosztod a feladatokat, akkor megcsinálták volna e.
Ha ők nem lettek volna benne, akkor gondolom, nem tudtad volna kivitelezni a dolgot. Nem valami piramis játékos ügyletről van szó?
Előre tudtad, hogy így lesz, és így is megérte neked. Törődj bele.
Lehet valami olyasmit mondhatnál nekik, hogy szívesen tettem, de jó sok munkám volt ebben azért. És akkor lehet ők megköszönik és akkor benned is rendeződik a dolog. Vagy ha meg sem köszönik, akkor kicsit enyhül a lelked, hogy kimondtad :D
Nyilván az elején kellett volna megbeszélni ezeket.
A befektett munka 80%-a hozza az eredmények 20%-át, és a maradék 20% munka az eredmény 80%-át.
Közgazdasági ismeretek.
Te is elismerted, hogy az ő 10%-uk nélkül a te munkád se ért volna semmit. Az egy dolog, hogy neked több munkád volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!