Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 34 évesen miért érzem üresnek...

34 évesen miért érzem üresnek az életem? úgy érzem, hogy elértem minden célom ennyi idősen, mit tehetek az üresség ellen?

Figyelt kérdés
meg van mindenem, nagy családi ház, gyönyörű feleség, szép autók. jó munkahely, nyugat európai bér. minden célom elértem, és egyszerűen nem tudom hogyan lehet céltalanul élni? a munkám is hidegen hagy, pedig felsővezető vagyok egy elég nagy cégnél. mit tehetnék még az életben? depressziós lehetek? mit tegyek?
2016. okt. 2. 14:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
73%

Egyetértek az utolsóval!

Egyébiránt én már attól is boldog lennék, ha találnék egy hűséges társat. Ami neked van, másnak a világot jelentené.

2016. okt. 2. 19:37
 22/25 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy nem való neki a gyerek. Egy ideig lehet, hogy örülne neki, de biztos vagyok benne, hogy csak egy ideig. Aztán megint azt érezné, hogy unalmas, üres az élete. Szerintem első körben pszichológus, aztán majd meglátja.
2016. okt. 3. 11:14
 23/25 anonim ***** válasza:
90%
Talán azért, mert hiú dolgok okoznak örömet, pénz, kocsi, jó nő, karrier, luxus. Az élet pedig eredendően nem erről szól.
2016. okt. 3. 14:47
 24/25 anonim ***** válasza:
65%

Túl jó az èleted az a bajod!

Üdv:egy 20 éves lány,aki megtanulta,hogy az élet nem habostorta.

2016. okt. 13. 17:27
 25/25 anonim ***** válasza:
72%

Volt egyszer egy ember, aki beszélgetett egy lelkiatyával. Kérdezgette őt a pap: milyen tervei vannak?

Először is szerzek jó munkát.

És az után?

Az után megházasodom.

És az után?

Veszek egy házat.

És az után?

Veszek autót is. Vállalunk gyerekeket.

És az után?

Élünk jólétben, kirepülnek a gyerekek.

És az után?

Nyugdíjba megyek, kertészkedem, horgászom.

És az után?

Az után meghalok.

És az után?

Egyrészt nem minden az anyagiak. Másrészt meg eleve furcsa az a mai kapitalista gondolkodás, hogy a vállalatok célja a haszon. Igen, az egyik az. Abból nem lehet élni, hogy "szombat, vasárnap zárva tartunk". De! Legyen már valami társadalmi haszna is.

Minap volt egy családi összejövetel, ahol nagyapám mesélt. Voltak a "bágeristák" (földmegmunkáló gépeket kezeltek meg voltak a sofőrök. Gyakran a sofőrök fekete fuvarokat vállaltak, kaptak érte sok pénzt. Egy részük elitta. Nem szerették őket, mert 1-2 napig be sem mentek aztán munkába. De ha valaki még másnap is bement... na az hiába, hogy lopott, az azért rendes embernek számított, mert így dolgozhattak a gépek, valamit a társadalom javára is tettek.

Szóval bizonyos tekintetben jó dolog a gazdagság - szeretnék én is végre jó körülmények között élni, de azért remélem, hogy mérnökként valami hasznosat is teszek majd. Valamit alkotok, remélhetőleg valami újat is, amivel az emberek életét megjobbítom. Lehet menedzserként is jó dolgokat tenni: pl. az által, hogy jól motiválod az embereket, jó dolgokra... és nem feltétlenül a könyvelő nőt kell kreativitásra motiválni...hanem a munkást, mérnököt, stb, attól függően, hogy milyen területen mozogsz.

Ha nem műszaki területen, hanem mondjuk banknál vagy pénzügyi szektorban, akkor pl. igyekezhetsz bevezetni a környezettudatosságot (újrahasznosított papírok, stb.) vagy támogathatsz start-up-okat... Légy kreatív!

És lehet sokan lepontoznak majd ezért, de lehet nem ártana, ha el kezdenéd keresni Istent. Vagy ha ateista vagy, ám legyen, de akkor magadnak kell célt adnod az életednek! Csak számolj vele, hogy így "végső cél" úgysem lesz, mert egyszer mindenki meghal. Egyébként gyk-n rákereshetsz az élet értelme címszavakra. Több helyen hosszasan kifejtettem (ok/cél fejtegetés).

2016. okt. 16. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!