Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek a vagdosási késztet...

Mit tegyek a vagdosási késztetés ellen?

Figyelt kérdés

Úgy érzem kicsúszott az irányítás a kezemből. Csak úgy történnek a dolgok körülöttem és semmit sem tudok tenni. Egyik családtagom miután megtudta hogy vagdosom magam helyrerakott agyilag és azóta nem csináltam. (Lassan egy éve) de mostanában egyre többször gondolok rá. Ez a személy elmegy külföldre, itthagy. Mindenki aki számított itthagyott és nagyon üressnek érzem magam. Úgy érzem ha most azonnal nem teszek valamit ami visszaránt akkor meghalok agyilag vagy lelkileg. De csak a vagdosás jut eszembe.

Elkezdtem azon a leejtőn elindulni amin régen. Megint folyton ennék... Pedig sikerült leadni néhány kilót de megint eszek. És gyakran állok a fürdőben és mikor észreveszem magam a tükörben sírógörcsöm lesz, mert meglátom hogy mi van a kezemben, meg hogy mit akartam tenni vele.

Pszihológus számos okból nem jöhet szóba, és nem is érzem szükségét...

Ezenkívül jó lenne ha nem kapnék bántó válaszokat. Előre is köszönöm:)

16/l

2016. máj. 22. 23:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha én akkoriban tudtam volna, hogy ilyen csúnya hegek lesznek a karomon, inkább nem csináltam volna, plusz zárt osztályra se szívesen mennék többször.

Amúgy gondolom nincs semmi olyan nyomós ok, ami miatt ne mehetnél pszichológushoz, csak nem akarsz, hülyeségnek tartod, nincs rá pénz (TB-s ingyenes) meg ilyenek. Pedig nem olyan rossz dolog, és segítene, ha hagyod. Nem csak a teljesen elmebeteg emberek járnak pszichológushoz... mindenféle apró problémával is mennek.

2016. máj. 23. 00:21
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Nekem az segitett, amikor legutobb vagyat ereztem, hogy majdnem rohanhattam dokihoz. Marmint jott az a nagy vagy a fajdalomra, total szetbogott fejjel ketsegbeesetten probaltam szetszedni egy borotva muanyag boritasat, hogy a pengehez jussak...erre egy tekintelyes darab muanyag felpattant az orromba. Azt hiszem ennel egyertelmubb jelet nem kaphattam volna arra, hogy ne vagdosodjak.:D

Nade komolyra forditva: nem eri meg. Hidd el. Addig jo, ameddig csinalod, de mi eri meg jobban : par percnyi hamis feloldozas, vagy az, ha eros maradsz? Amennyiben az elsot valasztod, azzal hosszutavon nem mesz semmire, ja de megis, tonkre. Csak gusztustalan sebhelyeket csinalsz, ami miatt megbelyegeznek majd es amiket kesobb te is szegyellni fogsz. Ellenben minel tobb alkalommal birod ki, annal tobbszor kell elismerned, hogy eros vagy, amiert kialltad a probat. Tapasztalatbol beszelek. 14 eves koromtol kezdve ez ev februarjaig vagtam magam. Aztan valami atkattant a fejemben. Amugy sem volt fenekig tejfel az eletem, de kozepiskolaba kerulve szet szekaltak, amitol olyannyira depresszios lettem, hogy otthagytam az iskolat. A csaladom egy mero katasztrofa. Ismertsegi korom gyakorlatilag nincs, egyetlen ember maradt csak velem. Tulajdonkeppen egyetlen ep terulete sem maradt az eletemnek. Mindezt miert? Mert inkabb sirtam az elsotetitett szobaban es kaszaboltam magam, minthogy kialljak magamert es haladjak elore. Nincs azota olyan nap, hogy ezt ne bannam. Nyilvan ettol neked nem lesz jobb, en is abban hiszek, hogy mindenkinek a sajat nyomora a legnagyobb, csak arra szeretnek ramutatni, hogy van kiut. En is csak nemreg talaltam ra, elkepeszto poklok megjarasa utan, de van.

Az a helyzet, hogy nem varhatsz mindig masokra, hogy mentsenek meg teged onmagadtol. Mert arra csak te vagy kepes. A legkozelebbi barat sem tud bemaszni a fejedbe es atkattintani a kapcsolot, vagy fogni az eleted es a kezedbe tenni az iranyitast. Erre egyes egyedul TE vagy kepes. Es itt a hangsuly, KEPES VAGY RA.

Epitsd ujra az egeszet. Talalj egy celt, egy szivednek kedves elfoglaltsagot, nyiss a vilag fele. Jarj el tobbet. Legyel napon. Setalj. Szivj friss levegot. Sportolj. Festesd be a hajad. Egyel Mekiben. Cigizz. Barmi, amit regota kiprobalnal, es tudod, hogy boldogga tenne. A szobadban legyen vilagos. Szabadulj meg azoktol a targyi emlekektol, amikhez rossz dolgok kotodnek. Probald eletre hivni a regi kapcsolataid. Vagy keress ujakat. Sok lelki serult fiatal van, de en azt tanacsolom, hogy meg a depresszioban tanyazo emberrel ne baratkozz, a kolcsonos sebnyalogatas nem visz elobbre. Inkabb olyannal ismerkedj, akk mar tul van rajta.

Es ami a legfontosabb, hogy hagyd magad meggyogyulni. Engedd el a negativitast, es allj talpra. Ha nem teszed, akkor egesz eletedben banni fogod - es ahhoz azert meg tul fiatal vagy.

Es ne szegyellj komoly segitseget kerni.

Remelem segitettem valamennyit.

Sok sikert es kitartast!

18/L

2016. máj. 23. 00:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, es labjegyzetkent hozzatennem, hogy ha szeretsz olvasni, akkor ajanlom figyelmedbe Matthew Quicktol a Bocsass meg, Leonard Peacock! cimu konyvet. Nekem rengeteget segitett a borusabb idokben. Esetleg felcsaphatod Stephen Chboskytol az Egy kulonc srac feljegyzeseit. Szinten segito a maga modjan, sok hasznos gondolat van benne.
2016. máj. 23. 00:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Főleg a 2esnek. De sosem volt hogy erősnek éreztem volna magam amikor nem tettem meg. Inkább selejtnek hogy megint erre gondoltam. De köszönöm, tényleg... És próbálkozni fogok. Kell valami terv. Csak még nem találtam meg
2016. máj. 23. 01:09
 5/6 anonim ***** válasza:
2es vagyok. Ha szeretned, megprobalhatok segiteni.
2016. máj. 23. 07:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Keresd meg az iskolában a gyermekvédelmi felelőst és mondd neki, hogy szükséged volna segítségre, szeretnél beszélgetni vele mikor érne rád. Aztán kérd meg, hogy erről senkinek NE beszéljen amit elmondasz neki. És mondd el neki a dolgokat. Fog rá megoldást találni és túl leszel rajta. Az mindig bizalmi állás, csak olyan tanárnak adják aki megbízható és a diákok, gyerekek érdekében éli az életét. Megbízhatsz benne! Vagy hívd fel a lelki segélyszolgálatot, név nélkül, ott ki tudod beszélni magadból és jó szakemberek ülnek a vonal másik végén, ingyenes. Találtok rá megoldást.
2016. jún. 19. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!