Titeket is bántana ez? Mit tehetek? (Hosszú)
Van egy testvérem, aki 8 évvel idősebb nálam.
Mindig jól kijöttünk egymással, de ő volt a kedvenc, mert "simulékonyabb" jellem.
Összeházasodott egy manipulatív önző pasival és egy éve gyerekük is lett.
Az apa nem akarta a gyereket, (amit azóta is hangoztat), csak a testvérem akart anya lenni mindenáron. Mégis én segítettem a kisbaba körül egyfolytában, mert én "csak" tanultam az egyetemi záróvizsgámra és szakdogát írtam. Ezért napi 8 órákat nála takarítottam, babáztam, pelenkát hordtam, főztem, bevásároltam, szemetet hurcoltam stb.
A lényeg hogy rendesen kihasználtak, persze apuka fáradt volt bármit is csinálni pedig az út túloldalán van egy bolt és autójuk is van mégis én cipekedtem messziről gyalog nő létemre.
Mindenki más kibújt azzal, hogy ő dolgozik, úgyhogy menjek én és segítsek szegény tesómnak.
Na azóta, hogy a gyerek értelme nyiladozik, mindenki ráér és verseng a szeretetéért.
Gyerekhez nem férek oda, mert egymás kezéből veszik ki a nagymamák. Nekem nem örül annyira nyilván, mert most már nincs se időm, se alkalmam játszani vele.
Anyukámmal nem lehet 2 szót váltani, mert a gyerek az első és ezen a címen mindent meg is csinál tesómék helyett, vagy egyfolytában énekel/mondókázik a gyereknek és lesz*rja, hogy én beszéltem hozzá.
Olyan is volt, hogy direkt a kezembe nyomta a gyereket, hogy lássa ahogy hozzá kéredzkedik vissza, majd örül, hogy őt jobban szereti...
Apukám kifejezetten rossz apa volt, de most a kicsivel olyan odaadó, hogy sírni tudnék, hogy úgy 20 évvel ezelőtt miért nem volt ilyen...
Rohadtul idegesít az egész. Tesómnak elmondtam hogy zavar ez a dolog, persze az egészet úgy adta elő hogy ő nem látja ennek hasznát, de kihasználja a nagymamák versengését, ahogy csak tudja.
Kissé ellentmondásos.
Félek ha majd nekem is lesz gyerekem akkor ő is már csak második lesz, tesóéktól pedig nem fogjuk visszakapni azt a sok segítséget amit adtunk. :(
Nem is tudom mi a kérdésem pontosan. Csak le kellett írnom. Köszi ha elolvastad.
De beismeri hogy kihasznál másokat, szóval számára ez elfogadható. Kedves sógorom ilyen és mióta együtt vannak ő is ilyenné vált.
Persze az én kihasználásomat tagadná, meg mondom folyton ígérgeti hogy majd segít ő is ha nekem lesz gyerekem egyszer. De addigra meg az lesz a kifogás hogy ő 2 gyerekes anya nem ér rá sajnos ezért vagy azért, pedig megtenné...
Kösziaz eddigi válaszokat.
Azt érzem hogy engem is cserben hagyott a családom és a gyerekem is így fog járni majd ha lesz. Ezeket a csalódásokat nem kívánom neki. Ráadásul párom családja se normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!