Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoljak a dédapámról?...

Mit gondoljak a dédapámról? Felvennéd vele a kapcsolatot a helyemben?

Figyelt kérdés

Dédapám 93 éves, kint él az USA-ban. Körülbelül ennyit tudtam róla a múlt hónapig én is. A család, rokonság körében mindig is tabutéma volt, soha nem beszélt róla nekem senki sem. Soha nem találkoztam vele. A múlt hónapban egy amerikai családsegítő szervezeten át, levélben felvette velem a kapcsolatot. Nagyon meglepődtem. Nagyon súlyos dolgokat tudtam meg leveléből, és nem tudom, mitévő legyek. Szeretne hazajönni, mert Magyarországon szeretne meghalni.

Megírta életének azt a részét, amit eddig sűrű homály fedett.

1956-ban hagyta el az országot, a forradalomban való részvétele miatt. Az USA-ban kapcsolatba került a kinn élő nyilas-hungarista emigrációval. Többek között a Szálasi Ferenc által közvetlenül(!!) utódjának kinevezett Henney Árpáddal. Bekapcsolódott a 'munkájukba'. 18 fegyveres, köztük 16 nyilas, és 2 német SS katona, és az elmenekült politikai elit alkotta a kinti 'pártot'. Pennsylvania mellett tevékenykedtek, beosztásaikat, egyenruhájukat mindvégig használták. Henney halála után ('80) már csak 4 pártszolgálatos maradt, és Györkös I., akinek Henney átadta a vezetést, és a 'fiatalabb generációból' a dédapám. Az utolsó pártszolgálatos. '97ben halt meg. Dédapám fiatal amerikai neo-nácikkal karöltve, terjesztett különböző röpiratokat az interneten, szervezte a mozgalmat. Ő alkotta meg az NSDAP/AO magyar részlegét, a mai napig az ő gépéről üzemel ez az utoljára '97-ben frissített, "idő-kapszula" oldal is ( [link] Az Mo-n illegálisan működő nyilas fegyveres erőt, az MNA-t is az ő, és Györkös közbenjárásával hozák létre, majd később a csoport egy részét a kicsempészett fegyverekből felfegyverezték. ( http://www.youtube.com/watch?v=ie_ztvIWKR).

És még annyi minden borzasztó dolgot tudtam meg róla, hogy az valami elképesztő. Ti mit tennétek a helyemben? Ezek után, vegyem fel vele a kapcsolatot? Hisz mégiscsak a nagyapám, de...

2010. ápr. 22. 20:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk a családban mindenki más pártra szokott szavazni. Ezt csak azért írom, mert mindenkinek mások a nézetei. De ez nem gond. Nem politizálunk a családi összejöveteleken. Ennyi!

Vedd fel az öreggel a kapcsolatot és segíts neki. És beszélgessetek más dolgokról.

2010. ápr. 22. 22:00
 22/25 anonim ***** válasza:
46%
Bocs, ha tévedek, de nekem az a gyanúm, h te itt csak egy bizonyos ideológiát akarsz reklámozni,a dédapás történet meg inkább csak a fantázia szüleménye, mivel egy csomó videót linkelsz, ami csak közvetve kapcsolódik az eredeti kérdéshez.Egyébként meg légyszíves ne keverd VTE-t a sok náci mocsokhoz.Nekem minden esetre eléggé valószínűtlennek tűnik az egész történet...
2010. ápr. 22. 22:27
 23/25 anonim ***** válasza:
75%
Nekem inkább úgy tűnik, mintha te ezzel hencegni akarnál. a kisebb beszámoló és hogy a dédapád xy-nal állt kapcsolatban stb... a sok videóból én ezt szűröm le. azonban, neked soha nem ártott, szóval igenis találkozz vele és ismerd meg és hallgasd meg az ő nézőpontját is.!
2010. ápr. 23. 15:56
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, ha a dédapád "várnáci" és "háborús bűnös", akkor hogyhogy hagyta a zsidó vezetés (Rákosi /Rosenfeld/ Mátyás meg Kun Béla pl.) a szálasi rendszer után? Hogyhogy csak '56-ban hagyta el az országot?

Ez nekem kicsit fura.

2010. ápr. 23. 16:19
 25/25 anonim ***** válasza:
72%

nekem inkább az fura, hogy most akar hazajönni. szerintem légy résen, lehet be akar valamibe szervezni, és igaza van a 2. oldalon az egyik kommentelőnek, a bűnök nem évülnek el.

amúgy én hagynám a francba. ha haza akar jönni, fogadjon fel valakit, aki elitézi számára, aztán utazzon maga. lesz@rom magasról a rokoni kapcsolatokat, ki tudja hány embert ölt meg! arról nem is beszélve, hogy úgy hiányozhat egy ilyen rokon a hátadra, mint púp. gondolj bele, ha innen folytatja tovább a honlap rendezgetését, még lefülnek téged is, és megvádolnak. meg kiáll az utcába és ordítozik majd, hogy büdös cigány, meg zsidó! nem kell ez neked. meg lehet már nyomában van az amcsi rendőrség, vagy ki tudja ki, azért akar ennyire jönni.

amúgy, ha másképp fogalmaztad volna a dolgokat, pl fikázod az öreged, akkor mindenki azt mondta volna, hogy ne segíts neki, mert úgy ülteted el bennük a gondolatot. csak te ismered az egész storyt, neked kell dönteni. de mondom, kár lenne a fáradozás, lehet még a nyakadra száálna, meg veled fizettetné ki a költségeit, aztán két hét és meghal, anélkül, hogy gépre szállt volna.

2010. ápr. 27. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!