Ha a szüleid gondolnak egyet, és átugranak hozzátok, felhívnak előtte, vagy csak úgy váratlanul felcsöngetnek?
Leszögezem: SZERETEM A SZÜLEIMET, ÉS SZíVESEN LÁTOM ŐKET AZ OTTHONOMBAN.
DE: most már ott tartunk, hogy a legváratlanabb időpontokban állítanak be, pl. este hétkor, vagy reggel 8-kor. (Én gyesen vagyok, szóval tudják, hogy általában otthon tartózkodom)
Legutóbb pl. előtte való nap megbeszéltem anyukámmal, hogy másnap 11-12 óra magasságában átjön, és sétál egyet az unokával. (Amiért én rettenetesen hálás is voltam neki, főleg, hogy ez nem sűrűn fordul elő, mivel nem az a "gyermekmegörző nagyi" típus) Szóval megbeszéltük, hogy 11-12h körül jön. Erre minden előzetes bejelentés nélkül beállított délelőtt 9-kor, amikor más dolgom is lett volna.
Vagy csak úgy felcsöngetnek apuval este hétkor, hogy jöttek kicsit unokázni. (Aminek persze örül az ember, csak nem így, váratlanul)
Hetente egyszer-kétszer-háromszor találkozunk, egy városban élünk.
Az a nagy próblémám, hogy én amúgy sem szeretem a váratlan vendégeket, pedig vendégszerető vagyok. De az ismerőseim mindig ideszólnak, mielőtt jönnének.
Viszont ha szóvátenném ezt a szüleimnek (60 évesek, van mobiltelefonjuk is), akkora nagy sértődés lenne belőle, hogy egy hónapig nem is hallanék felőlük. Totál félreértenének.
Mi a búbánatot tegyek... Mostanában már 210-re ugrik a vérnyomásom, miközben jönnek föl a lépcsőn...
Bunkó lennék...? Nálatok hogy működik ez a dolog?
Hát értem mi a problémád. A párod hogy viszonyul ehhez? Szerintem először vele beszélj.
Más dolog: inkább örülj, hogy élnek a szüleid, és szívesen látogatnak Téged és a Babát és szeretnek titeket! :) Ha korábban jött Anyukád, akkor korábban jött. :) Máskor készülj úgy, hogy valószínűleg korábban fognak jönni és nem lesz probléma :)
Nekem is váratlanul jön apukám, de annyira nem gyakran, hogy zavarjon.Amúgy én is olyan vagyok, mint te, nem szeretem a váratlan vendégeket. Nekem az utcánkban lakik nagyanyám testvére. Ő volt ilyen reggel fél 8-tól este 7ig bármikor típus, de megoldottam, nem mentem ki, mikor csengetett. Kicsit bűntudatom is van most emiatt, de elegem lett a napi 7-8 átjárkálásból.
Úgyhogy én megértelek. Szülőkkel szemben még nehezebb és talán igazán jó megoldás nincs is erre...
mondd meg nekik! néma gyereknek....
az elsőnek üzenem, hogy ő se örülne a szüleinek, ha mondjuk akkor állítanának be, ha épp szexel a párjával
:-)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Hogy mit szól hozzá a párom? Hááát, nem nagyon szoktunk egymás anyjára/apjára rosszat mondani. De igen, amikor hirtelen kapkodva magára kell vennie egy pólót-nadrágot, bizony nagy levegőket vesz... :-) Egész nap gürizik, jól esik este egy sör mellett egy szál alsógatyában néznie ki a fejéből, én is lazán, pólóban, bugyiban, ejtőzünk a párommal meg a gyerekkel az ágyban, erre meg csöngetnek.
Igen, szex közben is előfordult már... :-)
De nem is ez a baj. Jöjjenek, csak előtte legyen időm kicsit összekapni magamat, a lakást... 10 perc elég lenne.
Anyós olyan 1,5 km-re lakik tőlünk,kicsit aggódtam,hogy lányom születése után itt fog jönni menni,de inkább mi megyünk.Ő nagyon ritkán jön és mindig felhív előtte,hogy egy kicsit feljönne ha jó.Dél után jött mindig és 4-5 körül már le is lépett,hogy ne zavarjon minket amikor párom haza jön.
Szüleim kb 2 havonta egyszer jönnek és mindig bejelentik (250 km-re laknak).Ha csak pár km lenne a távolság akkor többször jönne és csak akkor hívna előtte ha olyan időbe jönne mikor párom már itthon van.
CSak egy tipp...
Ha legközelebb váratlanul jönnek,ne kapd össze magad, a párod is maradjon úgy ahogy volt.
Hidd el, ők lesznek zavarban és veszik a lapot hogy ne jöjjenek bejelentés nélkül.
Ennyi.
Nálunk bevált és harag sem lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!