Szerintetek nekem van igazam?
" főiskola melett, tanulatlan emberek mellett dolgoztam 3 évig egy bentaított munkásként. "
Akkor ezt, úgy tűnik, félreértettem.
Figyu, értem, hogy nehéz volt a gyerekkorod, azt viszont nem, hogy miért vártál 23 éves korodig, és tartottál el 3 munkanélkülit apáddal. Legalábbis 3 évig - saját bevallásod szerint, a fennmaradó időszakban pihentél (?) vagy fene tudja. Van jogsid, van egy képesítésed, most komolyan arra vársz, hátha eltart apád téged is, amíg elvégzel egy sulit? Nyelvet se tanultál, esti vagy levelezős sulit se végeztél, mert te nappalin akarsz tanulni - basszus, tudod, hányan vannak még rajtad kívül, akik ezt nem engedhetik meg maguknak?! Ismerek olyan srácot (egyik fiam osztálytársa volt a gimiben, sokat járt hozzánk), aki ragyogóan okos, szorgalmas, simán felvették volna az eredményeivel egyetemre, de nem mehetett, az anyja egyedül nevelte őt meg a tesóit, egy kis lerobbant házban laktak. A srác OKJ-t végzett meló (félállás) mellett, utána teljes munkaidőben, sokkal jobb fizetésért dolgozott ugyanott tovább, két év múlva vezető állásba tette a főnök, most kezdte az egyetemet levelezőn, a cég fizeti. Közben letette az angol nyelvvizsgát is. Sose hallottam hisztizni vagy az anyját szidni, hogy miért nem keres többet, néha kiöntötte nekem a lelkét, de a terveiről, a munkájáról, a sportról beszélgettünk.
Van kiút, ha nem azon merengsz, hogy mi járna neked, hanem azon, hogy te mit tudsz tenni magadért.
Te már írtál ide ki kérdést, és akkor is ugyanezek voltak a problémáid.
Én meg akkor is leírtam, hogy szerintem nincs jogod az édesapádat bármilyen szinten is megkérdőjelezni. De egyébként meg szabad a pálya, lehet jobban csinálni.
Hülyeség eladni a lakást és beforgatni egy vállalkozásba, ráadásul az annál sokkal több pénzbe kerül, mint amennyit ti belefektetnétek. Értelmesebb lenne már akkor inkább kiadni a lakást albérletbe és az abból befolyt összegből finanszírozni a lakáshitelt.
Ha nagyon tanulni akarsz, akkor estin vagy levelezőn is meg tudnád csinálni, és mellette melózni.
Ha nagymamád lakását Apád örökölte, azt csinál vele, amit akar.
Szerintem a saját szempontjából is nagy hiba eladni, bérbeadással hosszú távon sokkal jobban járna.
Azt is megértem, hogy a szegénység nagy teher. Én is szegény vagyok, bár pillanatnyilag az általad leírtaknál picit jobb a helyzetem; de volt az életemben olyan időszak, amikor szó szerint éheztem.
De ami Apád öröksége, az az övé; és Te legfeljebb kérheted, de nem követelheted, hogy bölcsebben és kevésbé önzően gazdálkodjon vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!