Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nekem van igazam?

Szerintetek nekem van igazam?

Figyelt kérdés
Sosem volt pénzünk, soha. 10 éves koromig, 1 szobás panellakásban laktunk, amikor 11 éevsen elkölöztünk 1 szobás panellakásból 3 szobás panellakásba. Mai napig itt lakunk. És mai napig fizetjük a hitelt még 2 évig, mert anno a szüleim svájci frankot vettek fel. Anyukám nagyon beteg illetve gerincsérve van, ápolónő volt régebben, de már nem talál munkát, mert azt a régebbi fajta okjt nem fogadják el, már el neki. Fizikai betanított munkát nem tud végezni. Apám dolgozik, 3-4 szakmája van, mégis 25 éve egy gyárban dolgozik mint elektonrikai műszerész, mindent megtud javítani, ért mindenhez, szinte plc programozáshoz, villanyszereléshez stb. mégse akar se vállakozni, se kimenni külföldra, mai napig ott dolgozik havi nettó 280 ezer forintos fizetésért,. Pedig remek szakember, Mindent megtud csinálni, mégse akart soha nyelvet tanulni, vagy kimenni külföldre vagy akármi. Sőt továbbmegyek manager is lehetne már annál a gyárnál, ahol dolgozik. havi 500-600 ezer forintos fizetésért, mégse, akar oda sm menni. Nincs áygam egy heverőm van, ami le van szakadva, nincs kifestve 6 éve szobám, nincs székünk 3 székünk van összesen, 10-én apám megkapja a fizetést, 15-én már azt mondja, nincs pénzünk nicns pénzünk, és igy volt ez egész gyerekoromtól mostanáig, soha nem támoghatott se tanulásban se sehol. Én amint leréttsegiztem, elkedztem dolgozni, mert nem volt pénzünk, egyetem helyett főiskola melett, tanulatlan emberek mellett dolgoztam 3 évig egy bentaított munkásként. Nagyon nem szerettem, havi 100 ezeért. amit mindig le kellett adnom. Mai napig nem volt barátnőm, se barátaim, még a kamaszkoromat sem éltem ki. Most akarok tanulni egy szakmát, mert már nem bírtam, a munkát, és megint az van végre járhatnék még utolsó lehetőség nappali tagozatra , hogy legyen egy jó szakmám, és azt mondtam apám, járjl iskolába mellette dolgozzál mert én nem támogatlak senmmivel, oldd meg magad 22 éves vagy, felnőtt vagy, oldd meg magad, dolgozz éjszaka nappal meg emnnyél iskolába. Anyám peidg itthon ül a nap 20 órájában a gép előtt ül, munkát már nem talál 8 éve van hátra a nyugdíjig, és ez igy már mióta. Én meg nem bírom. beírtakoztam iskolába elkedztem ebben az évben járni, és dolghoznom kell, és ma is elaludtam reggel a suliban, nem tudtam figyelni, oylan fáradt voltam. Most mit csináljak? . Most fogunk, eladni egy lakást,sajnos julisban meghalt a nyagymamám és azt a lakását és lesz 3 milliónk, kb fél éven belül, és apám azt mondta a hitelt fogjuk belőle visszafizetni, és ha visszafizetjük 60ezerrel lesz több pénzünk. És mondtam apámnak, mi lenne ha forgatnánk a pénzt vagy valami vállakozásba tennénk, így anyám is dolgozhatna, meg én is suli melett vagy akármi, lenne egy vállakozás, ami sikeres lenne, de apám azt mondta ő nem nem, ő a hitelt fizeti vissza , és aztán lesz 60 ezerrel több pénzünk ami nem sok, mivel anyám nem dolgozik. És én összvesztem ez miatt vele. Szerintetek ebben nekem van igazam? Eddig nélkülöztem, mai napig, nincs ágyam se semmi, se laptopom, se mobilom, csak egy gépem, amit az én pénzemből vettem, soha nem voltun se ebben az évben nyaralani, se sehol, se semmikor Soha. még egy napra sem, depressziós vagyok a bezártságtól, attól hogy nincsenek haverjaim stb. nem tudok kit felhozni a lakásba mert szégeynlem a szobámat,,, . És akkor azt a pénzt inkább visszakarja fizetni.
2016. szept. 6. 20:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Te most viccelsz? Hasonló körülmények nőttem fel, azt leszámitva, hogy az én apám elitta a pénzt és anyám volt a kereső a családban. 16 éves koromtól dolgoztam, esti gimiben végeztem, felvettek az egyetemre nappalira, nem fizetősre, sőt segélyt is kaptam, mellette dolgoztam. Ezt csináltam, annyi idősen, mint most te. Te viszont mást se tudsz csinálni, csak nyafogni, h a szüleid, mit csinálnak meg, vagy mit nem. És hol vagy te a sztoriban? Felnőtt vagy, már régen kezdened kellett volna magaddal valamit. Haverod, nőd lehetne attól, hogy nincs pénzed, nekem is mindig volt és kéozeld, át is hívtam őket magamhoz, nem mindenki kőgazdag, van aki hozzá van szokva a szerényebb körülményekhez és nem lepődik meg azon, hogy valaki panelban lakik. Ha meg rendetlenség van, te is kitakarithatsz.
2016. szept. 6. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:
62%
Apadnak van igaza. Ha visszafizeti a hitelt, marad havi 60e fttal tobb, plusz amit o keres,280, meg a te fizud. Anyud elmehetne a munkanelkulibe, atkepzesre, vagy ha komoly baja van, szazalekoltassa le magat! Ne mondd mar nekem, hogy ennyi penzbol 3 fo nem el meg!!! ...
2016. szept. 6. 21:33
 13/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó: Én 16 éevs koromtól kezdve dolgoztam diákmunkán 16 éves! és sikeresen leértteésghiztem hogy melette dolgoztam, és nem a fa..omat vertem, mint más tindézser aki részegen bulizik, éli a fiatalkorát, csajozik stb, . És az a baja, hogy éppen nem a legujabbik iphone vagy samsung telefonja van. Való igaz hogy 23-4 éevs koromra, már rég lehetne egy szakmám, Most, buktattak meg egy villamsomérnőknek tanuló haveromat, mert dolgozott melette, és a ez a pálya nagyon nehéz főleg a matek, azért nem is büfészakma. Tehát vagy dolgozol, avgy tanulsz. Ha tanulsz akkor nem nagyon lehet melette, dolgozni, ha dolgozol nem nagyon lehet tanulni. Évek óta mondogatoma szüleimnek, hoyg nem igaz hogy nem bírnak ki 2 évet, amig nem dolgozok és utána lesz egy szakmám, én scaka addig szerettem volna hogy "eltartsanak" amig, nincs szakmám, utána ár nem kell, ha eltudok helyezkedni benne ha nem, utána nem kell. De soha nem adták meg nekem mai napig ezta lehetsőéget és nagyon lemaradtam, így. Soha. AMikor elérettségiztem fél évig itthon pihentem, majd utána mentem dolgozni, nettó 500-600/ óra forintos fiezésért és 2,5-3 évig dolgoztam , abból a pénzből elvégeztem uygan egy targonca szakmát, meg letettem egy b jogsit és ennyi. Viszont, 19 éves korom óta mondom a szüleimet scak 2 évet bírjanak ki. De csak azért sem. Más aki jelentkezik egyetemre vagy akármire mondjuk egy nehéz szakra, Két választása van: Vagy felvesz diákhitelt, hogy legyen pénze, vagy választ egy olyan szakot ami mellett könnyű dolgozni,valamennyire.Annyira jó, hogy kedves utolsó: hopgy,azt gondolod, hoyg az én hiábm, részben igen, de nagy részében nem, Anyám régen sose tanult ki mégegy szakmát, soha el nem ment egy tanfolyamra, mindig a gép előtt ült és játszott, és ha volt munka talált egészségügyiállást akkor abban dolgozott. Viszont mostmár sehova sem vezsik fel. Semmihez nem ért. és fizikai munkát nem tud végezni. tehát Itt az a választás, mert apám se bírja sokáig. Hogy visszamegyek dolgozni, mivel nincs portekcióm betanított munkásnak, vagy most tanulok, de akkor apám mrá alig bírja a munkát így is, ő elmult már 50 éves, vagy nem tudom mi legyen.
2016. szept. 6. 21:35
 14/19 A kérdező kommentje:
5en avgyunk nem 3an 5en élünk egy családban. Van klét nővérem, egyik sem dolgozik.
2016. szept. 6. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
87%
Veled komoly gondok vannak, nem vagy képes felnőttként viselkedni, gondolkodni. Engem se tudtak taníttatni és megoldottam. Egy szülő se köteles a huszonx éves kölykét eltartani. Örülj neki, hogy nem raknak utcára, mert ha nekem jönnél ezzel a hülye dumával, komolyan mondom kiraknálak, menj csak albérletbe, aztán hátha önállósodsz kicsit.
2016. szept. 6. 21:54
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

" főiskola melett, tanulatlan emberek mellett dolgoztam 3 évig egy bentaított munkásként. "

Akkor ezt, úgy tűnik, félreértettem.

Figyu, értem, hogy nehéz volt a gyerekkorod, azt viszont nem, hogy miért vártál 23 éves korodig, és tartottál el 3 munkanélkülit apáddal. Legalábbis 3 évig - saját bevallásod szerint, a fennmaradó időszakban pihentél (?) vagy fene tudja. Van jogsid, van egy képesítésed, most komolyan arra vársz, hátha eltart apád téged is, amíg elvégzel egy sulit? Nyelvet se tanultál, esti vagy levelezős sulit se végeztél, mert te nappalin akarsz tanulni - basszus, tudod, hányan vannak még rajtad kívül, akik ezt nem engedhetik meg maguknak?! Ismerek olyan srácot (egyik fiam osztálytársa volt a gimiben, sokat járt hozzánk), aki ragyogóan okos, szorgalmas, simán felvették volna az eredményeivel egyetemre, de nem mehetett, az anyja egyedül nevelte őt meg a tesóit, egy kis lerobbant házban laktak. A srác OKJ-t végzett meló (félállás) mellett, utána teljes munkaidőben, sokkal jobb fizetésért dolgozott ugyanott tovább, két év múlva vezető állásba tette a főnök, most kezdte az egyetemet levelezőn, a cég fizeti. Közben letette az angol nyelvvizsgát is. Sose hallottam hisztizni vagy az anyját szidni, hogy miért nem keres többet, néha kiöntötte nekem a lelkét, de a terveiről, a munkájáról, a sportról beszélgettünk.

Van kiút, ha nem azon merengsz, hogy mi járna neked, hanem azon, hogy te mit tudsz tenni magadért.

2016. szept. 6. 22:04
 17/19 anonim ***** válasza:
89%

Te már írtál ide ki kérdést, és akkor is ugyanezek voltak a problémáid.

Én meg akkor is leírtam, hogy szerintem nincs jogod az édesapádat bármilyen szinten is megkérdőjelezni. De egyébként meg szabad a pálya, lehet jobban csinálni.

Hülyeség eladni a lakást és beforgatni egy vállalkozásba, ráadásul az annál sokkal több pénzbe kerül, mint amennyit ti belefektetnétek. Értelmesebb lenne már akkor inkább kiadni a lakást albérletbe és az abból befolyt összegből finanszírozni a lakáshitelt.

Ha nagyon tanulni akarsz, akkor estin vagy levelezőn is meg tudnád csinálni, és mellette melózni.

2016. szept. 7. 08:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Apukádnak van igaza.
2016. szept. 12. 03:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha nagymamád lakását Apád örökölte, azt csinál vele, amit akar.

Szerintem a saját szempontjából is nagy hiba eladni, bérbeadással hosszú távon sokkal jobban járna.

Azt is megértem, hogy a szegénység nagy teher. Én is szegény vagyok, bár pillanatnyilag az általad leírtaknál picit jobb a helyzetem; de volt az életemben olyan időszak, amikor szó szerint éheztem.

De ami Apád öröksége, az az övé; és Te legfeljebb kérheted, de nem követelheted, hogy bölcsebben és kevésbé önzően gazdálkodjon vele.

2017. márc. 10. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!