Szerintetek nekem van igazam?
Szerintem egyáltalán nincs igazad.. 18 évesen leérettségiztél,aztán idáig jártál egy suliba,végül most akarsz egy szakmát.. 24-25 éves leszel mire befejezed..
Mások 19-20 évesen már szakmával érettségivel vannak...
Apádnak van igaza,vállalkozni ku.rva nehéz,és lehet nem az utolsó néhány forintból kellene kipróbálni.Mi lesz ha nem jön be?Elúszik 3-4 millátok+ megmarad a hitel+ apádat nem biztos,hogy visszaveszik a gyárba..
Nincs igazad...Nagyon nincs. Vállakozni nem csak annyi, hogy jaj most én vállalkozó leszek. Kezdjük ott, hogy a havi 70-et akkor is ki kell fizetned, ha van bevételed ha nincs. És akkor még nem csináltál semmit.
Felnőtt ember vagy...szerintem kezdjél el felnőttesen is gondolkodni. Ja és nem, barátaid valószínűleg nem azért nincsenek, mert csak három szék van a házban.
Egyikőtöknek sincs semmi tapasztalata egy vállalkozás üzemeltetéséhez. 3 millió pedig nagyon nem sok pénz ehhez, még ha neked annak is tűnik.
Hiába remek szakember apukád, egy magánvállalkozónak kell, hogy papíron is legyen végzettsége. Hiába ért(?) a villanyszereléshez, ha nincs ilyen végzettsége, nem dolgozhat villanyszerelőként.
És van elképzelésed, mi lenne a vállalkozás tevékenysége?
Azt már csak halkan jegyzem meg, nem nektek van 3 milliótok, hanem annak a szülődnek, aki örökölt. (Részvétem.)
Nem tudnád befejezni a fősulit? Esetleg kollégiumban, és közben dolgoznál.
Bocsi, ezt beszívtad, ygerekként valóban jogos lehetne az elvárás, hoyg támagossanak, de felnőttként nem. Egyébként rengeteg szakma kitanulható munka mellett, akár autodidakta módon, pl programozás. AZ még felsőfokú képzésben is három év, és tapasztalatból mondom annak a háromnak a fele marhaságra megy el, pl emlékszem volt olyan első héten, hogy egy nap három matek óra és minde a hármon a halmazokat vettük, nem külön témákat, ugyanazt háromszor, mert átfedés volt.
De ha az nem jön be, vannak nyelvek, először angolul, ha az megvan, végtelen számú angol-más nyelv oktató oldal van ingyen. Stb. Szóval olyan nincs, hoyg fater miatt nem tudsz tanulni, nem tudsz mert lusta vagy magadnak lehetőséget keresni!
Ne haragudj, de nem értem: most akkor elvégezted a fősulit, vagy nem? Ha igen, nem tudsz a diplomáddal elhelyezkedni? Ha nem helyben, akkor nagyobb városban (ha 3 millióért lehet csak eladni az örökölt lakást, vélhetően nem budapestiek vagytok.) Valami nyelvtudásod van? Kell, hogy legyen, ma már mindenhol kötelező idegen nyelvet tanulni, ha diplomád van, akkor meg nyelvvizsgád is kell, hogy legyen.
nekem az jött le az írásodból, hogy te 22 évesen még a szüleiddel akarod megoldatni az életedet, az eszedbe se jut, hogy esetleg te is tehetnél magadért. Ha havi 100 ezret kerestél, mi a francért adtad le otthon, ahelyett, hogy külön költöztél volna? Még mindig jobban jársz...Apádnak igaza van abban, hogy a hitelt fizeti ki, akkor legalább a fedél már megmarad a fejük fölött. Te meg kapd össze magad, és menj a munka után, ha nem jön a helyedbe. Ha konyítasz az informatikához, és tudsz angolul, szakirányú vézettség nélkül is találhatsz nagy cégeknél állást, rengeteg betöltetlen hely van, mellette be is iskoláznak. Nézz körül, mik a lehetőségek.
Ki az a hül.ye,aki eladja a vállalkozását,ha jól megy?
Lehet neked azt mondja,hogy megy az üzlet..
De gondolkozz kicsit... Hirdetni nem hírdeti (logikus azért,mert aki ért hozzá,látja hogy nem éri meg) a magadfajtáknak pedig foggalmuk nincsen arról,mi az a vállalkozás,ezért ti megveszitek,és utólag jöttök rá,hogy jéééé hát ez nem is oylan egyszerű..
2,5 millából,pedig nem tudom mit akarsz megvenni.
Igazából a fogalmazásoddal is bajok vannak,össze vissza írsz.
Egy kérdés.Téged mégis mi a fa.szo.mért érdekel,hogy apád mennyit keres,hol dolgozik? Ha ő azt szereti csinálni,nehogymár a 24 éves fia hajtsa ostorral,hogy "márpedig fater' te 600 ezerért fogsz dolgozni,hogy 6 székünk legyen"
24 éves korodra gépészmérnök lehetnél,és külföldön a 600ezernek sokszorosát kapnád..
Van 1 olyan érzésem,hogy apádat hajtod,hogy több pénze(tek) legyen,hogy te otthon verhesd a fa.szod a gép előtt,és véletlenül se keljen semmit csinálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!