Nagyszülők, tartjátok a kapcsolatot a násszal és nászasszonyotokkal?
Kérdező!
A nagyszülőket céloztad meg a kérdéseddel, egyszer már nekem is volt ilyen jellegű próbálkozásom, de úgy tűnik idősebbek nem nagyon járnak errefelé.... Csak fiatalok válaszoltak nekem is.
Na szóval. Nekem is nagyon fura, amit írsz... Ha egyszer felnőnek a gyerekeim, nekem borzasztó fontos lesz, hogy megismerjem azt a környezetet, ahonann a menyem/vejem származik. Azáltal, hogy megismerem a szüleit, a szülői házat/környezetet, esetleg még egy-két rokont is, sokakl pontosabb lesz a képem magáról a menyemről/vejemről is.
A férjem szülei 300 km-re laknak tőlünk, az én szüleim meg tőlünk pár utcányira. Nem mondhatjuk, hogy nagyon tartják a kapcsolatot, de már voltak egymásnál
vendégségben. Csak úgy. Ha lemegyünk anyósomékhoz, ők mindig küldenek a szüleimnek disznótorost, vagy tojást, vagy valami egyéb falusi finomságot.
Nagyobb ünnepek alkalmával felhívják egymást, hosszú percekig elbeszélgetnek, ki, hogy van stb... Vagy amikor valamelyik pl. kórházba kerül, folyamatosan érdeklődnek, felhívják egymást.
Nekem fura lenne, ha nem így lenne. Hiszen valamennyire ők már egy családdá is lettek, összekötik őket a közös unokák.
13.00, kicsit félreértettél, vagy én nem fogalmaztam elég pontosan. Én ezt úgy gondoltam, hogy azáltal, hogy megismerem a szűlői környezetet, a menyem ill. vejem személyisége is más megvilágításba kerül.
Most egy nagyon légbőlkapott példát hozok fel, hogy érthető legyen, mire gondoltam:
Tegyük föl, a lányom beleszeret egy villamosvezetőbe.
Aztán megismerem a fiú családját.
a) verzió: Kiderül, hogy az anyja kábítószeres alkoholista, 4 testvér még intézetben, 3 otthon, 2 utcán. Ezek után kalapot emelek a villamosvezető vejem előtt.
b) verzió: Kiderül, hogy a villamosvezető fiú apja agysebész, anyja tengerbiológus, mindkét testvére kutatómérnök. A villamosvezetőről kiderül, hogy 4-szer kezdte el az orvosit, de mindig félbehagyta, mert ő inkább elszórakozta a tandíjat.
Jó, ez most nagyon lesarkított példa volt, csak azt akartam szemléltetni vele, hogy szerintem nem ismerhetsz meg egy embert addig, amíg nem tudod, honnan is jött.
Érted? :-) Én ezt így gondoltam.
És most nehogy belekössön valaki a konkrét példába, isten ments, hogy megbántsam a villamosvezetőket, semmi bajom velük, most hirtelen ez jutott eszembe. Valamit muszály volt írnom.
Én egy idősebb vagyok, két felnőtt, menyasszony lánnyal. Egyikük kapcsolata 2,5 éve tart, ismerjük a leendő nászékat, kb. 2-3 havonta találkozunk velük futólag, kb. 30 km-re lakunk egymástól.
A másik lányunk kapcsolata 2 éve tart, ott nem ismerjük személyesen a leendő nászékat, több, mint 400 km-re laknak, sem ők, sem mi nem tudjuk megoldani, hogy egy megismerkedés miatt elutazzunk a másikhoz.
Mindkét vőlegény rendszeresen beszél a szüleiről, ezt-azt szoktunk is egymásnak küldeni a fiúkon keresztül. Azokkal a "nászékkal" is, akikkel személyesen még nem találkoztunk.
Amíg anyósomék éltek, ők is csak párszor találkoztak az én szüleimmel. Kb 120 km-re laktak.
A nagyszüleim viszont szinte napi szinten találkoztak, mivel 2 utcányira laktak egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!