Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyszülők, tartjátok a...

Nagyszülők, tartjátok a kapcsolatot a násszal és nászasszonyotokkal?

Figyelt kérdés
3,5 éve vagyunk a férjemmel együtt. Kettő pici gyermekünk van. A házasságkötésünk előtt váltak el a szüleink. Édesanyám még a férjem szülői otthonában sem járt soha. Nagyon zavar a dolog. A férjem családtagjai mind jártak már nálunk. Nem hívathatom meg anyukámat hozzájuk én, de őket abszolút nem érdekli hogy kivel mi van. Havonta - kéthavonta egyszer anyósom megkérdezi, hogy jó vannak-e, ennyi. A szüleim részéről a nagyszüleim azért ismerték egymást anno. Ennyit változott a világ azóta? Más hogy csinálja?
2010. ápr. 22. 08:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

nálunk sem járnak össze.

ha találkoznak, beszélgetnek egy kicsit, aztán mindenki megy a saját útjára.

2010. ápr. 22. 08:31
 2/18 anonim ***** válasza:

mivel mi nem házasodtunk,alkalom nem volt összeismertetni őket,magunktol meg nem is akarna,hogy csak azért valamiot hogy megismerkedni...

egyik se kérdez a másikról...

különösebben nem is érdekel

2010. ápr. 22. 08:46
 3/18 anonim ***** válasza:
26%

Ne búsúlj emiatt. A lényeg: gondolj szeretettel mindegyikükre. Én hiszek benn, hogy a szeretet, az egy energia, és eltalál oda, ahova küldik. Mindenkinek küldjél, akre harreagszol, annak is. ("ellenségeiteket is szeressétek") A többit meg hagyd, hogy az idő meghozza amit akar. Légy vidám, boldog, hogy a környezeted vidámságot és boldogságot kapjon tőled.

[link] (csak egy szép kis örömvers)

2010. ápr. 22. 09:30
 4/18 anonim ***** válasza:
Az én nagyszüleim nem járogattak össze, anyai nagyanyám-nagyapám még élnek (72-77 évesek), apai nagyanyámat már anyu se ismerte, és mikor összeházasodtak (27 éve), akkor apai nagyapám már beteg volt, 8-9 éves voltam, amikor meghalt (82 évesen). De 2 külön világ voltak, eltérő életritmussal, nem tudtam volna elképzelni őket összejárni, nagyon eltérő világ, nem csak ők, de a település is.
2010. ápr. 22. 09:34
 5/18 anonim ***** válasza:
nem a világ változott, csak minden család más. Mi 3 éve vagyunk házasok, a mi szüleink sem járnak össze (kb. 40 km-re laknak egymástól). Az más, ha ünnepekkor nálunk egyszer egy évben összefutnak, de ennyi. Nagyon más emberek, így ez érthető szerintem. Nekem egyébként a nagyszüleim sem jártak össze, max. ballagásokkor, esküvőkor, temetéskor találkoztak. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok.
2010. ápr. 22. 09:40
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem a világ legtermészetesebb dolga tudni, a gyerekem milyen családba házasodik. Sok dolgot le lehet szűrni a jövőre nézve a gyökerekből...

2010. ápr. 22. 09:43
 7/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, anyai nagyanyám (mielőtt a szüleim összeházasodtak) szó szerint kémkedett apám családja után, és nem is hozzájuk, hanem a szomszédjukba ment kérdezősködni. Szerintem ez pofátlanság volt a részéről, és ha az én szüleim tesznek ilyent (sajnos történt ilyen), én rájuk is haragszom ezért. Minden esetre így se tudta kideríteni, hogy apám milyen jellem, de ha kiderült volna, anyu úgyse hallgatott volna rájuk, mert anyuval kegyetlenül bántak, és anyu már menekült tőlük ebbe a fellángolásból kötött házasságba.
2010. ápr. 22. 09:53
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg tök visszataszító, ha valaki csak azért akarja megismerni a gyereke párjának a szüleit, hogy a gyerek párját ellenőrizgesse, következtessen a "jellemére", stb. Sok esetben előfordul, hogy normális szülőknek h.ülye gyerekük van, ahogy az is, hogy h.ülye szülőknek normális gyerekük. Elég nagy probléma, hogy mindenki a másik családi életében akar turkálni. Ha a gyerekek igénylik, majd bemutatják egymásnak a szülőket. Ha meg nem, annak is jó oka van.
2010. ápr. 22. 10:08
 9/18 anonim ***** válasza:
10:08 - Egyetértek! Egyébként mikor már nagyon elegem lett a szüleim fúrásából, megmondtam nekik, hogy "egyedül akarom elrontani az életemet", de nem használt... Szóval kérdező, látod, hiába ismerné meg valaki a szüleimet, én nem olyan vagyok, mint ők.
2010. ápr. 22. 10:11
 10/18 A kérdező kommentje:
Érdekesek a hozzászólások. Én nem elsősorban összejárásra gondoltam, hanem megismerni a másikat. Egyáltalán tudni, hogy ki ő. Elég furcsa ha a házasságkötéskor találkoznak a szülők először.
2010. ápr. 22. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!