Hogyan dolgozzam fel az elvesztését?
Apukámat elvesztettem nyár elején. Anyukámmal ketten maradtunk. Mindig is apás voltam. Még mindig minden este lefekvés előtt eszembe jut a kép, ahogy a betegségétől szenvedett, ahogy ültem a beteg ágya mellett, szinte minden percben, és próbáltam felvidítani, biztatni. ..és akkor elkezdek bőgni. Nem azért, mert sajnálom magam. Hanem Apát. Sokkal jobb életet érdemelt volna. Sokkal jobb gyereket, amilyen én tudtam valaha lenni. Nem érdemelte meg ezt a mocskos betegséget. Nem mondtam neki elégszer azt se, "Szeretlek"...
Hogyan dolgozhatnám fel a gyászt?
Részvétem
5 éve halt meg az apukám. Nincs olyan nap,hogy ne jutna eszembe.
Először is részvétem!
Másodszor: ne hibáztasd magad!
Ha ott ültél a betegágya mellett és próbáltad felvidítani, akkor pontosan tudta, hogy szereted. Nem kell azt kimondani ahhoz, hogy érezze. Vele voltál végig, ez a legcsodálatosabb dolog, amit kaphatott Tőled! Mindenkinek vannak hibái, nyilván neked is. De amit írsz, az nekem azt mutatja, nem vagy rossz ember. És ezt biztosan ő is tudta, hiszen ő nevelt fel, születésed óta ismert, és már azelőtt is szeretett és akart téged, hogy megszülettél volna.
A gyász normális. Még csak egy-két hónapja vesztetted el. Sajnos a gyászmunka - így hívják a feldolgozás folyamatát - ennél több idő. Gondolkozz sokat, gondolj rá, és próbálj a jó dolgokra koncentrálni. Gondolj olyasmira, amin együtt nevettetek, és egy idő után újra mosolyogni fogsz. Kitartás!
Köszönöm a válaszokat! <3 Jó egy kicsit beszélni a témáról. Első, neked őszinte részvétem!
(Nem értem ki és miért kellett, hogy lepontozza amúgy a válaszokat...)
Ez egy pontozás egy külön kérdés.
Én már láttam olyan kérdést, hogy ki mit szeret.
Kajáról volt szó.
És még ott is volt akit lepontoztak.
Pedig nem is valami európai ember számára kétes ételt irt, hanem megszokottat. gondolom egyszerűen csak olyant amit a lepontozó nem szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!