Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kell tenni ha egy gyereket...

Mit kell tenni ha egy gyereket a gyámságom alá szeretnék venni?

Figyelt kérdés

A 14 éves unokahúgom szülei nem olyan rég életüket vesztették egy balesetben. Most ideiglenesen a nagyszülőknél van de a családból rajtam kívül huzamosabb ideig senki nem tudja vagy akarja magához venni, és nagy az eshetősége hogy árvaházba adják. Én szeretném gyámságom alá venni de nem tudom pontosan hogyan is kell, és hogy hogyan zajlik le ez az egész mire a gyerek hozzám kerül.

Valaki akinek hasonló dolgai voltak tudna nekem mesélni róla és segíteni?

2016. aug. 31. 11:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elmész a gyámügyre és megkérdezed.
2016. aug. 31. 11:59
 2/3 anonim ***** válasza:
82%
Magyarországon nincsenek árvaházak. Van viszont gyámhivatal, ahova be tudsz menni és elmondják neked amit tudni akarsz.
2016. aug. 31. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
79%

Nem lesz egyszerü menet. Készülj fel, hogy alaposan kifognak kérdezni és lesznek ellenörzések, hogy egyáltalán alkalmas vagy e rá.

Kezd el azzal, hogy elmész a gyámhivatalba. Ha falunk laksz, akkor az önkormányzatnál a szociális/ gyámügyi előadot keressd. Ott el mondod mit szeretnél és ők is

elmondják, hogy mit kell tenned és mire számíts.

Ez nem úgy megy, hogy márpedig én most azonnal gyámja akarok lenni valakinek.

2016. aug. 31. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!