Mit tegyek, ha a családom, gyanusan elkezdenek aláíratattni velem dolgokat, amikről azt se tudom hogy mi?
Alapvető, hogy nem írok alá semmit anélkül, hogy végigolvasnám.
Nekem a szülészeten vajúdás közben hoztak be egy pakknyi papírt, hogy írjam alá. Épp fájásom volt, mondtam a nővérnek, hogy pár percet hagyja itt, ha éppen nem akar kiszakadni a hasam, átolvasom.
Teljes döbbenet, de hát ezt nem szokták elolvasni.
Hát, én pedig el fogom, mert nem írom alá, hogy a kórházé a bal vesém.
Szemforgatás, grimaszok, de kiment és otthagyta. Átolvastam, utána írtam alá. Ez kivételes helyzet volt, nem tudtam hazavinni és egy-két napot olvasgatni, de minden más helyzetben legalább 24 órát várok, mielőtt aláírnék bármit.
A legjobb lenne, ha szereznél egy papírt, hogy nem vagy beszámítható, döntésképtelen vagy, gyámságra szorulsz.
Ha tényleg ezt meg lehet veled tenni, akkor esélyes, hogy meg is adja egy jobb orvos, elvégre egy 92 éves néni se ír alá ész nélkül semmit, csak ha már alig tud magáról. Ebben az esetben meg hiába írja alá, nem érvényes, hiszen nem tudja mit csinál.
Ha te elvileg tudod, és cselekvőképes vagy, akkor utólag nem tehetsz semmit. Akkor se, ha épp eladtad a házadat a fejed fölül, vagy felvettél egy 25 millás hitelt 10 évre, havi 250 ezres törlesztővel, mindezt a tudtodon kívül. Senkit se fog érdekelni, nincs az az ügyvéd, aki ezzel az érveléssel pert nyerne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!