22 éves fiatok dolgaiba mennyire szólnátok bele, mint például?
-Meddig maradjon kint éjjel, mikor jöjjön haza
-Mit tanuljon, hová menjen dolgozni
-Milyen lányokkal ismerkedjen
-Milyen gyakran kávézzon
21 éves fiú vagyok, elárulom, hogy az én dolgaimba mennyire szólnak bele.
Nincs megszabva, hogy meddig maradhatok kint, és mikor jöjjek haza. Alapból nem járok bulizni.
Tovább tanulásba sem szóltak bele. Így a munkahelyben sem fognak.
Lányok terén egyedül azt mondták, hogy nem szeretnének olyant lányt mellém aki a pénzemre utazik, emellett ha lehet kerüljem az olyanokat akikkel nem lehet komolyan tervezni.
Nem kávézom, anélkül is rengeteg energiám van. Minden bizonnyal elfogadnák ha kávézom, de ez napi 1-2-nél többet nem jelenthetne.
Ebből a konklúzió az, hogy ember függő. Én tudatos, önálló, komoly fiatalnak tartom magam. Aki gondol a jövőjére, és mindent okkal tesz. Ezért nem szükséges az, hogy a szüleim jó úton tartsanak. Megbíznak bennem, nem adtam még rá okot soha, hogy ne tegyék.
Ha a kérdésben említett 22 éves srác felelőtlen, még mindig nem nőtt be a fejelágya, akkor igenis bele kell szólni, mert most van abban a helyzetben, hogy mindent elkell dönteni, és "ki, mint vet, úgy arat", később sokkal nehezebb lesz javítani valamin, és inkább sopánkodás van csak belőle. "De jó lett volna máshogyan csinálni"
Ha együtt élünk, akkor nyilván számít, hogy mikor jön haza, ha pl. zajjal jár. Egyébként nem érdekelne. De ha dolgozik vagy suliba jár, akkor azért tudjon reggel felkelni.
Szerintem teljesen természetes egy családban megbeszélni nagyobb döntéseket egymással, mint pl. iskola vagy munka. Én sem titokban intézem a dolgaimat felnőttként :) Sőt, örülök a többiek tanácsainak.
Túl sok kávéért akárkinek szólnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!